Tietoturva tai laajemmin sähköisten ympäristöjemme kyberturva on nyky-yhteiskunnassa kaiken läpileikkaava asia, joka on huomioitava kaikessa digitaalisessa toiminnassa. Sen asiantuntemusta tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Palveluiden pilveistyminen ja yhä etenevä digitalisaatio edellyttävät tieto- ja kyberturvan toteuttamiskeinojen jatkuvaa ajantasaistamista ja eteenpäin viemistä. Myös turvallisuuden todentamisen tavat kehittyvät.

Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuutta ylläpidetään yhdessä eri toimijoiden kesken ja Valtori tarjoaa siihen oman panoksensa tuottamiensa palveluiden osalta. Yhteistyöllä rakennamme kestävän, turvallisen ja sujuvan digitaalisen ympäristön hallinnollemme.

Lue turvallisuusaiheisia uutisia

Valokuitukaapelia katkaistuna ja verkkoliittimet kaksi kappaletta

Telian runkoverkkohäiriön 16.7. korjaustoimet: varayhteys siirretty uudelle reitille

Perjantaina 16.7. kaivuutöiden yhteydessä katkesi Telian ja TietoEVRYn välinen valokuituyhteys, mikä aiheutti häiriön Telian tuottamassa valtakunnallisessa runkoverkkopalvelussa ja tietoliikennekatkoksen valtionhallinnon TietoEVRYn konesaleissa toimiviin palveluihin. Näissä saleissa toimii useita valtionhallinnon palveluita. Katkos vaikutti lisäksi usean palvelun tunnistautumiseen, minkä vuoksi ne olivat pois käytöstä.

Lue lisää

Etäkäyttöpalvelun haavoittuvuutta ei ole käytetty hyväksi valtionhallinnossa

Tiedotimme edellisen kerran valtionhallinnon etäkäyttöpalvelussa ilmenneen haavoittuvuuden mahdollisesta hyväksikäytöstä verkkosivuillamme 6.5.

Lue lisää

Kuvituskuva

Etäkäyttöpalvelun haavoittuvuuden hyväksikäytöstä ei merkkejä valtionhallinnossa

Tämän hetken tietojen mukaan näyttää siltä, että Pulse Secure -etäkäyttösovelluksen haavoittuvuutta ei ole pystytty käyttämään hyväksi valtionhallinnon IT-ympäristössä.

Lue lisää

kuvituskuva

Etäkäyttöhaavoittuvuuteen pysyvä korjaus, hyödyntäminen estetty jo aiemmin

Pulse Secure on maailmanlaajuisesti käytössä oleva etäkäyttösovellus, jossa ilmennyt haavoittuvuus on koskenut laajalti sovelluksen käyttäjiä ympäri maailman. Välittömästi haavoittuvuuden tultua ilmi 20.4. valtionhallinnon etäkäyttöpalveluun tehtiin väliaikainen korjaustoimenpide, jolla haavoittuvuuden mahdollinen hyväksikäyttö estettiin. Nyt tehtävä päivitys korjaa kyseisen haavoittuvuuden pysyvästi. Työskentely on siis turvallista.

Lue lisää

Kuvituskuva.

Tarkennettua tietoa: Valtionhallinnossa mahdollinen etäkäyttöpalvelun haavoittuvuuden hyväksikäyttö

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tiedotti eilen 22.4. valtionhallinnon etäkäyttöpalvelun haavoittuvuuden mahdollisesta hyväksikäytöstä. Haavoittuvuuden mahdollinen hyödyntäminen kyettiin estämään nopeasti. Tilanteesta on nyt saatu lisätietoja.

Lue lisää

Puinen riippulukko ja kolme puista ihmishahmoa sen edessä.

Valtorin pilvipalvelusopimuksia tarkistettu tietosuojan osalta

Valtori on tehnyt selvitystyötä yksityisyydensuojaan liittyvän Privacy shield -järjestelyn mitätöinnin seurauksista.

Lue lisää