Tietoturva tai laajemmin sähköisten ympäristöjemme kyberturva on nyky-yhteiskunnassa kaiken läpileikkaava asia, joka on huomioitava kaikessa digitaalisessa toiminnassa. Sen asiantuntemusta tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Palveluiden pilveistyminen ja yhä etenevä digitalisaatio edellyttävät tieto- ja kyberturvan toteuttamiskeinojen jatkuvaa ajantasaistamista ja eteenpäin viemistä. Myös turvallisuuden todentamisen tavat kehittyvät.

Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuutta ylläpidetään yhdessä eri toimijoiden kesken ja Valtori tarjoaa siihen oman panoksensa tuottamiensa palveluiden osalta. Yhteistyöllä rakennamme kestävän, turvallisen ja sujuvan digitaalisen ympäristön hallinnollemme.

Lue turvallisuusaiheisia uutisia

Puinen riippulukko ja kolme puista ihmishahmoa sen edessä.

Valtorin pilvipalvelusopimuksia tarkistettu tietosuojan osalta

Valtori on tehnyt selvitystyötä yksityisyydensuojaan liittyvän Privacy shield -järjestelyn mitätöinnin seurauksista.

Lue lisää

Pilvialustat ja tietoturva - uhasta mahdollisuudeksi

Valtorin pilvikapasiteettipalvelulle on nyt tarjolla uusi tietoturvaratkaisu, joka mahdollistaa mm. reaaliaikaiset tilannekuvan, tarjoaa yhtenäisen ketjun PiTuKrista kontrolleihin ja on integroitu suunnitteluohjeisiin.

Lue lisää

Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus.

Viisi vuotta Valtorissa

Vähän haikeana olen siirtymässä uusiin kuvioihin. Tulin Valtoriin viisi vuotta sitten, kesällä 2016. Toimintasiirrot oli juuri saatu tehtyä, viimeisimpänä TUVE-liiketoiminnan siirto Haltikista.

Lue lisää

Kertakirjautumisratkaisu-Virtu 10 vuotta kuvassa on avain ja lukko.

Kertakirjautumista jo 10 vuotta: Virtu saa asiakkailta kiitosta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tarjoaa valtionhallinnon organisaatioille laadukasta Virtu-käyttäjätunnistusjärjestelmäpalvelua, joka mahdollistaa pääsyn valtionhallinnon yhteisiin palveluihin digitaalisesti ilman salasanaa. 

Lue lisää

Kuva jossa leikattava pukinparta ja teksti Turvallista joulua ja uutta vuotta 2021

Turvallista joulua ja uutta vuotta 2021!

Me valtorilaiset toivotamme hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme.

Lue lisää

Kyha20.

Kyberuhkatilanteiden harjoittelu antaa eväitä toiminnan jatkuvuuden varmistamiseen

Harjoitustoiminta on tehokas tapa testata ja edelleen kehittää olemassa olevia prosesseja ja toimintatapoja. Kokosimme 3 oppia, joita KYHA20vh-harjoitus toi esille.

Lue lisää