Tietoturva tai laajemmin sähköisten ympäristöjemme kyberturva on nyky-yhteiskunnassa kaiken läpileikkaava asia, joka on huomioitava kaikessa digitaalisessa toiminnassa. Sen asiantuntemusta tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Palveluiden pilveistyminen ja yhä etenevä digitalisaatio edellyttävät tieto- ja kyberturvan toteuttamiskeinojen jatkuvaa ajantasaistamista ja eteenpäin viemistä. Myös turvallisuuden todentamisen tavat kehittyvät.

Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuutta ylläpidetään yhdessä eri toimijoiden kesken ja Valtori tarjoaa siihen oman panoksensa tuottamiensa palveluiden osalta. Yhteistyöllä rakennamme kestävän, turvallisen ja sujuvan digitaalisen ympäristön hallinnollemme.

Lue turvallisuusaiheisia uutisia

Palveluarkkitehti Juha Nieminen: Valtorin pilvikehitysjuna etenee ketterästi

Palveluarkkitehti Juha Nieminen on ollut Valtorissa sen perustamisesta alkaen. Nykyään hän työskentelee palveluarkkitehtina Palveluohjauksessa, joka kuuluu Asiakaskokemus-tulosyksikköön.

Lue lisää

Kokoushuone, jossa istuu kolme henkilöä neuvottelemassa. Etualalla istuvalla on päällään vaaleansininen huppari ja siniset farkut.

Viestinnän asiantuntija Sami Rontti: ”Valtorissa saan olla monessa mukana”

Sami Rontti on kokenut viestinnän ammattilainen, joka on tehnyt laaja-alaisesti erilaisia oman alansa työtehtäviä noin 20 vuoden ajan.

Lue lisää

Mustahupparinen mies ojentaa läppärin pöydän vieressä istuvalle naiselle. Kuljetuskärryssä näkyy vanhoja, kierrätykseen menossa olevia laitteita, mm. läppäreitä ja puhelimia.

Valtori Akatemia mahdollisti tietoliikenneasiantuntijan uran Mikko Nevalle

Tietoliikenneasiantuntijana toimiva Mikko Neva haki kuusi vuotta sitten Valtori Akatemiaan, johon hän valikoitui opiskelemaan tietoliikennettä. Yhteensä harjoitteluohjelmaan pääsi 15, joista osa meni pilviteknologian harjoitteluohjelmaan ja osa tietoliikennepuolelle. 

Lue lisää

Läppärin takana istuu vaaleansinisessä paidassa mies. Hänestä näkyy vain ylävartalo ja kädet. Toinen käsi on näppäimistöllä ja toinen avoimena ylöspäin. Avoimessa kädessä mies kannattelee graafia, johon on rakennettu pilven ympärille, mitä pilvipalvelu sisältää.

Turvaa pilvestä – uusilla tietoturvapalveluilla sujuvuutta päätetyöskentelyyn

Valtorin Tori-palvelujen valikoima on täydentynyt uusilla tietoturvapalveluilla. Verkkosuoja WAAP, Pilviturva ZTNA ja Mobiilisuoja Pilvi suojaavat käyttäjän laitteita eri tasoisilta uhilta sekä reaaliaikaisesti että proaktiivisesti. 

Lue lisää

Valtionhallinnon runkoverkkopalvelun hinta laskenut vuoden 2024 alussa

Valtionhallinnon runkoverkkopalvelun eli VY-verkon uudistusprojekti saatiin päätökseen marraskuussa 2022. Marraskuussa 2023 saatiin viimeiset isot päivitykset asennettua. Kiitokset asiakkaille testauksista! 

Lue lisää

Kokoushuone kuvattu käytävältä päin ja lasioven läpi näkyy muutamia ihmisiä istumassa kokouksessa.

Mitä tapahtuu Valtorin tietoturvavalvomossa?

Kyberturvallisuuskeskusteluissa nousee nykyään nopeasti esiin lyhenne "SOC", joka ei välttämättä kyberkuplan ulkopuoliselle kerro vielä mitään. Kyberturvallisuuden maailmassa tuolla akronyymillä viitataan siis "Security Operations Centeriin", joka taas useimmin kääntyy suomeksi muotoon tietoturvavalvomo. 

Lue lisää

Kokousta käydään kokoushuoneessa Videoneuvottelun avulla, missä paikalla on seitsemän ihmistä ja videon välityksellä neljä.

Helppoa, nopeaa ja tietoturvallista yhteydenpitoa uudistuvilla videoneuvottelupalveluilla

Uudet Valtorin Videoneuvottelupalvelut mahdollistavat modernit ja helppokäyttöiset viestintävälineet valtionhallinnolle. Uudistus koskee sekä Valtorin toimialariippumattomia- että turvallisuusverkkopalveluita.

Lue lisää

IT-laite menee kierrätykseen. Mustahupparinen mies  on selin, ja hän ojentaa läppärinsä naiselle, jolla on päällään sininen puserossa, jossa on punaisia raitoja. Nainen ojentaa kätensä ottaakseen laitteen itselleen. Metallisessa kärryssä on pino käytöstä poistettuja vanhoja läppäreitä.

Uusi elämä IT-laitteille: Yhteistyökumppanimme 3stepIT siirtää laitteet tietoturvallisesti ja vastuullisesti uusiokäyttöön

Huolehdimme Valtorissa siitä, että käytöstä poistetut laitteet ja komponentit jatkavat vastuullisesti ja tietoturvallisesti elinkaartaan.

Lue lisää

Työntekijä istumassa pöydän ääressä harmaa kauluspaita päällään ja kumartuneena näppäilemään puhelintaan.

Älypuhelin on tärkeä työväline – vinkit puhelimen turvalliseen käyttöön

Valtorin mobiilipalvelun piirissä on jo 35 000 mobiililaitetta. Laitteiden suojaaminen, tietoturva ja varautuminen nousevat entistä tärkeimmiksi laatuvaatimuksiksi puhelinten turvalliselle käytölle. Myös henkilökohtaisen puhelimen suojaaminen on tärkeää.

Lue lisää

Vaaleahiuksinen nainen katselee kännykkäänsä ulkona. Hänen päällään on ruskeapohjainen, ruutukuviollinen bleiseri  ja käsivarrella musta käsilaukku.

Kevyt Mobiili Pilvi on kustannustehokas versio Valtorin pienasiakkaille

Valtorin Tori-Mobiililaitepalveluiden valikoimasta löytyy nyt uusi ja kustannustehokas Kevyt Mobiili Pilvi -palvelu, joka on suunniteltu erityisesti Valtorin pienasiakkaille.

Lue lisää