Tietoturva tai laajemmin sähköisten ympäristöjemme kyberturva on nyky-yhteiskunnassa kaiken läpileikkaava asia, joka on huomioitava kaikessa digitaalisessa toiminnassa. Sen asiantuntemusta tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Palveluiden pilveistyminen ja yhä etenevä digitalisaatio edellyttävät tieto- ja kyberturvan toteuttamiskeinojen jatkuvaa ajantasaistamista ja eteenpäin viemistä. Myös turvallisuuden todentamisen tavat kehittyvät.

Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuutta ylläpidetään yhdessä eri toimijoiden kesken ja Valtori tarjoaa siihen oman panoksensa tuottamiensa palveluiden osalta. Yhteistyöllä rakennamme kestävän, turvallisen ja sujuvan digitaalisen ympäristön hallinnollemme.

Lue turvallisuusaiheisia uutisia

Maija Apunen seisomassa työpisteensä ääressä.

Valtori Akatemia kouluttaa ICT-ammattilaisia valtionhallintoon 

Ensi vuoden trainee-ohjelmaan haetaan harjoittelijoita tietoturva ja kyberturvallisuus (SOC) sekä pilviteknologia -osaamisalueille. Hakuaika uuteen koulutusohjelmaan on käynnissä 8.11.2021 saakka. Katso, miten Maija Apusen urapolku aukesi Akatemian kautta Valtorissa.

Lue lisää

Kuvituskuvassa mies pitää kädessään tablettia.

Vankiterveydenhuollon asiakascase: ”Ilman Valtti Virtuaalia työ potilastietojärjestelmän aikaansaamiseksi olisi ollut mahdotonta”

Valtorissa on kehitetty erilaisia päätelaiteratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Päätelaitepalvelu Valtin rinnalla on saatavana virtuaalinen työtilaratkaisu Valtti Virtuaali, josta hyötyvät mm. tutkijat, konsultit, yhteistyökumppanit tai paljon matkatöitä tekevät valtionhallinnon työntekijät. 

Lue lisää

Lentokentällä kulkevia ihmisiä.

Mielenkiintoinen urapolku johti kansainvälisistä tehtävistä Valtoriin

Vilho Westlund työskentelee tietoturva-arkkitehtina Valtorin TORI-liiketoiminta-alueella, jossa hän pääsee tekemään merkityksellistä työtä valtionhallinnon ICT-tietoturvallisuuden parissa. Tieto-, digi- ja kyberturvallisuuteen Westlund pystyy tuomaan uutta näkökulmaa taustansa vuoksi, sillä aikaisemmin hän työskenteli kansainvälisen turvallisuuden parissa. 

Lue lisää

Hakuilmoitus Valtori Akatemiaan.

Haku Valtori Akatemian 2022 koulutukseen alkaa 11.10.

Kiinnostaisiko työmahdollisuudet tietoturvan ja kyberturvallisuuden tai pilviteknologioiden parissa? Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin trainee-ohjelma Valtori Akatemia käynnistyy tänä vuonna jo neljännen kerran!

Lue lisää

Valokuva.

Korkealuokkainen digitaalinen turvallisuus on kestävä perusta palveluille

Digitaalisiin palveluihin ja niiden sisältämään tietoon kohdistuvat uhat ovat kasvaneet. Tässä trendissä ei ole näkyvissä käännettä, kun IT:n rooli kasvaa ja toimintaympäristömme muuttuu jatkuvasti kompleksisemmaksi.

Lue lisää

Valokuitukaapelia katkaistuna ja verkkoliittimet kaksi kappaletta

Telian runkoverkkohäiriön 16.7. korjaustoimet: varayhteys siirretty uudelle reitille

Perjantaina 16.7. kaivuutöiden yhteydessä katkesi Telian ja TietoEVRYn välinen valokuituyhteys, mikä aiheutti häiriön Telian tuottamassa valtakunnallisessa runkoverkkopalvelussa ja tietoliikennekatkoksen valtionhallinnon TietoEVRYn konesaleissa toimiviin palveluihin. Näissä saleissa toimii useita valtionhallinnon palveluita. Katkos vaikutti lisäksi usean palvelun tunnistautumiseen, minkä vuoksi ne olivat pois käytöstä.

Lue lisää

Etäkäyttöpalvelun haavoittuvuutta ei ole käytetty hyväksi valtionhallinnossa

Tiedotimme edellisen kerran valtionhallinnon etäkäyttöpalvelussa ilmenneen haavoittuvuuden mahdollisesta hyväksikäytöstä verkkosivuillamme 6.5.

Lue lisää

Kuvituskuva

Etäkäyttöpalvelun haavoittuvuuden hyväksikäytöstä ei merkkejä valtionhallinnossa

Tämän hetken tietojen mukaan näyttää siltä, että Pulse Secure -etäkäyttösovelluksen haavoittuvuutta ei ole pystytty käyttämään hyväksi valtionhallinnon IT-ympäristössä.

Lue lisää

kuvituskuva

Etäkäyttöhaavoittuvuuteen pysyvä korjaus, hyödyntäminen estetty jo aiemmin

Pulse Secure on maailmanlaajuisesti käytössä oleva etäkäyttösovellus, jossa ilmennyt haavoittuvuus on koskenut laajalti sovelluksen käyttäjiä ympäri maailman. Välittömästi haavoittuvuuden tultua ilmi 20.4. valtionhallinnon etäkäyttöpalveluun tehtiin väliaikainen korjaustoimenpide, jolla haavoittuvuuden mahdollinen hyväksikäyttö estettiin. Nyt tehtävä päivitys korjaa kyseisen haavoittuvuuden pysyvästi. Työskentely on siis turvallista.

Lue lisää

Kuvituskuva.

Tarkennettua tietoa: Valtionhallinnossa mahdollinen etäkäyttöpalvelun haavoittuvuuden hyväksikäyttö

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tiedotti eilen 22.4. valtionhallinnon etäkäyttöpalvelun haavoittuvuuden mahdollisesta hyväksikäytöstä. Haavoittuvuuden mahdollinen hyödyntäminen kyettiin estämään nopeasti. Tilanteesta on nyt saatu lisätietoja.

Lue lisää