Tietoturva tai laajemmin sähköisten ympäristöjemme kyberturva on nyky-yhteiskunnassa kaiken läpileikkaava asia, joka on huomioitava kaikessa digitaalisessa toiminnassa. Sen asiantuntemusta tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Palveluiden pilveistyminen ja yhä etenevä digitalisaatio edellyttävät tieto- ja kyberturvan toteuttamiskeinojen jatkuvaa ajantasaistamista ja eteenpäin viemistä. Myös turvallisuuden todentamisen tavat kehittyvät.

Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuutta ylläpidetään yhdessä eri toimijoiden kesken ja Valtori tarjoaa siihen oman panoksensa tuottamiensa palveluiden osalta. Yhteistyöllä rakennamme kestävän, turvallisen ja sujuvan digitaalisen ympäristön hallinnollemme.

Lue turvallisuusaiheisia uutisia

Vaaleahiuksinen nainen katselee kännykkäänsä ulkona. Hänen päällään on ruskeapohjainen, ruutukuviollinen bleiseri  ja käsivarrella musta käsilaukku.

Kevyt Mobiili Pilvi on kustannustehokas versio Valtorin pienasiakkaille

Valtorin Tori-Mobiililaitepalveluiden valikoimasta löytyy nyt uusi ja kustannustehokas Kevyt Mobiili Pilvi -palvelu, joka on suunniteltu erityisesti Valtorin pienasiakkaille.

Lue lisää

Virtuaalisesta toimintaympäristöstä visioitu jo 40 vuotta sitten

Ennen kuin valtiot alkoivat puhua vakavissaan kyberavaruudesta, oli termi tuttu lähinnä William Gibsonin romaanista Neuromancer.

Lue lisää

Varaudu sähkökatkoon.

Valtori varautuu valtionhallinnon toimitilojen sähkökatkoihin

Valtori seuraa tarkasti sähkön riittävyyden tilannetta, ja varmistaa omalta osaltaan ICT-palveluiden toimintavarmuuden sekä valtionhallinnon organisaatioiden tukemisen sähkökatkoihin varautumisessa.

Lue lisää

Mies istuu pöydän ääressä, tietokone ja puhelin vieressään ja pitää kädessään pilveä, jossa on eri ikoneja, yhdessä lukon kuva.

Uudet pilvihallitut tietoturvapalvelut: kehittynyttä suojaa tuntemattomien ja tunnettujen uhkien torjumiseen

Valtorin uudet Työasemasuoja Pilvi ja Mobiilisuoja Pilvi -palvelut tarjoavat Windows- ja MacOS-työasemille sekä iOS- ja Android-mobiililaitteille tarvittavat työkalut tuntemattomien ja tunnettujen tietoturvauhkien havaitsemiseen ja torjumiseen. 

Lue lisää

Joukko ihmisiä yhteisen pöydän ympärillä neuvotteluhuoneessa.

Uusi ura Valtorissa: Asiakkuuspäällikkö mahdollistaa sujuvan arjen asiakkaalle 

Asiakkuuspäällikkö Maiju Väänäsen mielestä Valtorissa työskennellään asiakkaan kanssa samalla puolella pöytää sujuvan arjen ja tavoitteen aikaansaamiseksi. 

Lue lisää

Työpisteen äärellä istuu asiantuntija ja hänen edessään, sermin takana, seisoo toinen asiantuntija.

Digiturva on tekoja – Tiedä, mitä asennat tietokoneellesi

Pari vuotta sitten kuuntelin puheenvuoroa, jossa käsiteltiin vastuuta. Kehittynyt IT tarjoaa tekoälyn, automaation ja nopean datan prosessointinsa ansiosta aivan uusia mahdollisuuksia käsitellä ihmisistä kerättävää tietoa.

Lue lisää

Harjoittelijasta komponenttivastaavaksi: Valtori Akatemia voi avata ovia mielenkiintoisille urapoluille

Mirt Harjunheimo aloitti oman Valtori-uransa Valtori Akatemia -harjoitteluohjelman kautta vuonna 2019 päätelaitteiden ja työasemien hallinnoinnin parissa.

Lue lisää

Katkoa kuvaava punainen ympyrä ja teksti Varaudu sähkökatoon sekä Valtorin logo.

Käytännön ohjeita työskentelyyn sähkökatkoihin varautumiseksi

Kokosimme valtionhallinnon henkilöstölle käytännön ohjeita ja vinkkejä työskentelyn sujuvoittamiseksi mahdollisten sähkökatkojen aikana.

Lue lisää

Asiantuntija ojentamassa kannettavaa tietokonetta toiselle henkilölle toimistotilassa.

Maanmittauslaitos otti kolme Valtorin palvelua käyttöön nopealla aikataululla – opit jaettavaksi

Viime kevään aikana Maanmittauslaitoksen (MML:n) 1 700 hengen organisaatiossa otettiin käyttöön Valtorin tuotteistetuista palveluista Viestintätekniikkapalvelut Pilviviesti, Mobiililaitepalvelu Mobiili Pilvi ja Sisäisen viestinnän julkaisualusta Sivi.  

Lue lisää

Valtori Akatemia: Hakuaika on 19.9.–17.10.2022.

Haku Valtori Akatemiaan on alkanut: Harjoitteluohjelman avulla koulutetaan Valtorille IT-asiantuntijoita 

Vuoden 2023 tammikuussa alkavan Valtori Akatemian haku käynnistyi. Kuusi kuukautta kestävään ohjelmaan valitaan noin 30 akatemialaista. 

Lue lisää