Tietoturva tai laajemmin sähköisten ympäristöjemme kyberturva on nyky-yhteiskunnassa kaiken läpileikkaava asia, joka on huomioitava kaikessa digitaalisessa toiminnassa. Sen asiantuntemusta tarvitaan enemmän kuin koskaan.

Palveluiden pilveistyminen ja yhä etenevä digitalisaatio edellyttävät tieto- ja kyberturvan toteuttamiskeinojen jatkuvaa ajantasaistamista ja eteenpäin viemistä. Myös turvallisuuden todentamisen tavat kehittyvät.

Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuutta ylläpidetään yhdessä eri toimijoiden kesken ja Valtori tarjoaa siihen oman panoksensa tuottamiensa palveluiden osalta. Yhteistyöllä rakennamme kestävän, turvallisen ja sujuvan digitaalisen ympäristön hallinnollemme.

Lue turvallisuusaiheisia uutisia

Ihmisiä kokoustamassa suljetussa kokoustilassa, jossa on läpinäkyvät seinät.

Valtorin kyberturvallisuusasiantuntija: Pitää olla ajan hermolla – ala menee nopeasti eteenpäin

Valtorin turvallisuusverkkopalvelussa työskentelee joukko kyberturvallisuuteen erikoistuneita it-alan ammattilaisia, jotka suhtautuvat työhönsä suurella intohimolla ja ymmärryksellä. Kyberturvallisuudella tarkoitetaan digitaalisten sekä muiden digitaalisessa verkossa toimivien kriittisten toimintojen turvaamista, mm. kyberhyökkäyksiltä.

Lue lisää

Taustalla ihmishahmon ylävartalo, jonka kädet näkyvät kannettavan tietokoneen näppäimistöllä. Tietokoneen kannessa kuvituksena paljon erilaisia tiedostokuvakkeita.

Käyttövaltuushallinnalla mahdollistetaan käyttäjän pääsy tietojärjestelmiin ja palveluihin

Käyttövaltuushallinnan tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että asiakasorganisaatioiden käyttäjillä on työssään tarvitsemansa käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet. 

Lue lisää

Pöydällä useampi tietokoneen näyttö ja miehellä kädessään raportti.

Toimialuepalvelu Oma AD – uusi palvelu palveluvalikoimaan

Valtorin tuottama, uusi Toimialuepalvelu Oma AD on tuotteistettu toimialueratkaisu yksittäisen organisaation tarpeisiin. Oma AD:n tuotteistusprojekti valmistuu kesällä 2022.

Lue lisää

Valtorin verkkosivupalveluun kohdistuneet palvelunestohyökkäykset torjuttu onnistuneesti

Valtorin tuottamaan palveluun Yhteinen julkaisualusta YJA on kohdistunut palvelunestohyökkäyksiä, jotka on kuitenkin torjuttu onnistuneesti. Ne ovat aiheuttaneet enintään hetkellistä hidastumista hyökkäyksen kohteena olleilla sivustoilla.

Lue lisää

Kädet näppäimistöllä, jonka ympärillä on tietoturvaa kuvastavia lukonkuvia.

Valtionhallinnon yhteisessä ICT-ympäristössä vakaa tilanne

Valtorin tuottama valtionhallinnon yhteinen ICT-toimintaympäristö toimii normaalisti, eikä kansainvälisellä tilanteella ole ollut vaikutuksia Valtorin palveluiden toimintaan.

Lue lisää

Kuvassa suurennuslasi ja valvontapalvelut. Valtori.

ICT-ympäristön tietoturvan tilannekuva haltuun uusilla valvontapalveluilla

Vuoden 2020 kesäkuussa Valtorissa aloitettiin kehittämisohjelma, jossa uudistetaan valtionhallinnon tietoturva- ja kyberturvallisuuspalveluiden valikoima.

Lue lisää

Kuvituskuva.

Tue yhteisen ympäristön turvallisuutta – huomioi tietoturvaohjeet päivittäisessä työssäsi

Jatkamalla normaalia, annettujen ohjeiden mukaista työskentelyä tuet parhaiten yhteisen IT-ympäristömme kokonaisturvallisuutta. Kansainvälisen toimintaympäristön epävarmuus voi heijastua myös digitaaliseen ympäristöön.

Lue lisää

Kyberuhkatilanteisiin varaudutaan valtion IT-palveluissa

Kansainvälisen tilanteen kehitys on luonut paljon epävarmuutta turvallisuusympäristöön. Tilanteella voi olla vaikutusta myös Valtorin toimintaympäristöön ja valtion IT-palveluihin.

Lue lisää

Kokonaisturvallisuutta ja pilvipalveluita kehitetään yhdessä

Asiakkaiden tarpeiden perusteella ja valtiovarainministeriön esityksen mukaisesti perustetut uudet yhteistyöryhmät kehittävät kokonaisturvallisuutta ja pilvipalveluita yhdessä.

Lue lisää

Mistä valtionhallinnon IT-kulut koostuvat?

Julkisuudessa on viime aikoina keskusteltu IT-kulujen kasvamisesta valtionhallinnon organisaatioissa. Mistä Valtorin tuottamien IT-palveluiden kulut koostuvat? Miksi kulut vaihtelevat asiakkaittain ja kausittain? Entä miten kehitystarpeita ja kuluja ennakoidaan?

Lue lisää