Palvelut

Toimialariippumattomat palvelut valtionhallinnon organisaatioille

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut valtionhallinnolle. Tuotannossa huomioiden turvallisuuden ja varautumisen erityistarpeet.

Valtori yhtenäistää ja vakioi palvelut sekä niiden palvelunhallintaprosessit ja teknologiat. Siten palveluiden käyttö ja ylläpito on asiakasorganisaatiolle vaivatonta. Samalla valtionhallinnolle rakentuu yhtenäinen, turvallinen ja kustannustehokas ICT-palvelukokonaisuus.

Valtori tuottaa palveluita kahdessa erilaisessa palveluympäristössä: valtionhallinnon yhteisessä verkossa ja turvallisuusviranomaisten käytössä olevassa turvallisuusverkossa. Tarkat tiedot palveluista ja tuotteista ovat asiakkaiden luettavissa Valtorin asiakastyötiloissa.

Valtorin asiakastuki palvelee palveluportaalien tukipyyntöjen ja chatin kautta sekä puhelimitse. Asiakkaamme: kun haluat tukea palveluidemme käyttöön tai ilmoittaa häiriöstä:

  • otathan ensisijaisesti yhteyttä Valtorin palveluportaalien TOPin ja Tokan kautta
  • kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse

Palveluportaalien linkit ja asiakastuen puhelinnumeron näet oman organisaatiosi intranetistä.

Palveluiden käyttäjille

Miten saat yhteyden asiakastukeen, mistä voit lukea palveluiden käyttöohjeita, miten voit toimia häiriötilanteissa? Näiden lisäksi IT-vinkkejä!

Viestintätekniset palvelut

Kokoelma moderneja viestintäteknisiä palveluita, joiden avulla yhteydenpito käy sujuvasti niin sisäisesti kuin eri sidosryhmien kanssa.

Päätelaitepalvelut

Kaikki tarvittava työaseman ja mobiilipäätelaitteen peruskäyttöön yhdessä paketissa laitteista ja ohjelmistoista tukeen ja ylläpitoon.

Tietoliikennepalvelut

Yhteinen runkoverkko, lähi- ja liityntäverkot sekä etäyhteydet mahdollistavat sujuvat ja turvalliset yhteydet ja etätyöskentelyn.

Käyttöpalvelut

Kapasiteetti- ja konesalipalvelut tietojärjestelmille sisältäen laitteet, varusohjelmistot, käyttöpalvelun sekä hallinta- ja valvontapalvelut.

Alusta- & järjestelmäratkaisupalvelut

Yhteisillä alustoilla laatua verkkosivuihin, tehoa palvelu- ja lisenssienhallintaan sekä sujuvuutta asianhallintaan, yhteistyötiloihin, asiakaspalveluun ja sähköiseen asiointiin.

Tietoturva- & kyberturvallisuuspalvelut

Valtorin ICT-palveluihin liittyvät tiedon, tietosuojan ja kyberympäristön joustavat ja kokonaisvaltaiset turvaratkaisut yhdeltä luukulta.

Identiteetin- & pääsynhallinnan palvelut

Palvelut mahdollistavat kätevän käyttöoikeuksien keskitetyn hallinnan sekä arkea helpottavan ja turvatun tunnistautumisen kertakirjautumisratkaisulla.

Integraatiopalvelut

Sujuvaa sanoman- ja tiedostonsiirtoa sovellusten välillä eri menetelmillä. Palveluiden avulla hoituvat myös siirrettävän aineiston validointi, virusskannaus ja sanomamuunnokset.

Asiantuntijapalvelut

IT-arkkitehtuurin asiantuntijamme auttavat tuottamaan suunnitelmat, joiden mukaan organisaation toimintaa tuetaan yhteensopivalla teknologialla.

ICT-toiminnan tukipalvelut

Tukipalvelut tarjoavat mm. sujuvuutta toimitilamuuttoihin.

Kehittäminen

Jatkuvalla kehittämistoiminnalla vastataan muuttuviin tarpeisiin. Lue lisää Valtorin hankkeista ja projekteista.

Teemat

Lue tärpit ajankohtaisista puheenaiheista, näkökulmista ja palveluista - tutustu vaikka kaikkiin.