Hyppää sisältöön

Helppoa, nopeaa ja tietoturvallista yhteydenpitoa uudistuvilla videoneuvottelupalveluilla

Julkaisuajankohta 16.8.2023 15.08
Tiedote
Kokousta käydään kokoushuoneessa Videoneuvottelun avulla, missä paikalla on seitsemän ihmistä ja videon välityksellä neljä.
Kuvalähde: Valtori

Uudet Valtorin Videoneuvottelupalvelut mahdollistavat modernit ja helppokäyttöiset viestintävälineet valtionhallinnolle. Uudistus koskee sekä Valtorin toimialariippumattomia- että turvallisuusverkkopalveluita.

Uudistukset helpottavat merkittävästi viestimistä ja yhteistyötä. ”Uuden Videoneuvottelupalvelun myötä Valtorin asiakasorganisaatiot voivat muodostaa tietoturvallisen yhteyden aiempaa helpommin ja nopeammin mm. yhteistyökumppaneiden kanssa. Enää ei tarvita useampia rinnakkaisia ratkaisuja eri tarpeisiin”, tuotepäällikkö Kari Mutanen kertoo.

Miten uudistukset näkyvät Tuve- ja Tori-palveluissa?

Turvallisuusverkon (Tuve) videoneuvottelupalvelun kokouskäytäntöjä on sujuvoitettu: mm. neuvottelujen järjestäminen ja niihin liittyminen on aiempaa helpompaa. Videoneuvottelupalvelut toimivat entistä paremmin yhteen muiden Valtorin tarjoamien palvelujen kanssa muun muassa työasemilla ja mobiililaitteilla.

Toimialariippumattomien (Tori) palvelujen puolella videoneuvottelulaitteilla voi jatkossa käyttää myös pikaviestintä ja Teams-palvelua. Palvelu on Saas-pohjainen pilvipalvelu, jonka tietoturvan arviointilaitos on auditoinut. Saimme videoneuvottelulaitteet siirrettyä uuteen palveluun onnistuneesti ja palvelu on toiminut luotettavasti. 

Teknologiauudistusten myötä olemme voineet rakentaa videoneuvottelupalveluihimme pilvipalveluista tuttuja käyttöominaisuuksia ja toiminnallisuuksia. 

Kehitystyötä on tehty yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Testaamme uusia palveluja parhaillaan ja ne ovat muutamilla asiakkaillamme pilottikäytössä.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Videoneuvottelupalvelut on tarkoitettu kaikille Valtorin asiakasorganisaatioille. Palvelu mahdollistaa sujuvat, turvalliset ja luotettavat videoyhteydet, kuten

  • laitteiden väliset suorasoitot,
  • usean osallistujan väliset virtuaalihuonesoitot, 
  • ulkopuolisiin videoneuvotteluihin liittymisen,
  • hybridikäyttöä tukevat palvelulaitteet:  
    • asennettuna avaimet käteen  
    • suunnittelupalvelut (laitteiden osalta),
  • käyttäjien välisen pikaviestipalvelun.

Videoneuvottelupalvelut tulevat asiakkaidemme saataville syksyn aikana. 

Lisätietoja

Kun haluat lisätietoa Videoneuvottelupalveluistamme ja niiden käyttöönottamisesta, otathan ensisijaisesti yhteyttä omaan asiakkuus- tai asiakaspalvelupäällikköösi syksyn 2023 aikana.

>> Asiakkaille

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Kehittäminen Paikkariippumaton työ Pilvi Tiedote Tietoturva Vastuullisuus videoneuvottelut viestintäratkaisut viestintätekniikkapalvelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun