Harjoittelijasta komponenttivastaavaksi: Valtori Akatemia voi avata ovia mielenkiintoisille urapoluille
Mirt Harjunheimo aloitti oman Valtori-uransa Valtori Akatemia -harjoitteluohjelman kautta vuonna 2019 päätelaitteiden ja työasemien hallinnoinnin parissa.
Nyt, reilut kolme vuotta myöhemmin, 25-vuotias entinen harjoittelija työskentelee Valtorissa komponenttivastaavana: päätelaitteiden hallinnointi on vaihtunut palvelimiin ja tuotantopuoleen.
Komponenttivastaava toteuttaa arkkitehtien ja tuotepäälliköiden suunnitelmia. Hän ottaa koppia erilaisista haasteista ja asiakastoiveista ja mahdollistaa asiakkaalle oman komponentin käytön parhaalla mahdollisella tavalla.
Komponentilla tarkoitetaan teknistä osa-aluetta, jonkinlaisen teknisen tuotteen tai palvelun osaa, kuten esimerkiksi tietokantaa. Komponenttivastaavalla voi olla vastuullaan joko yksi tai useampi tuote.
Työssä parasta on oivaltamisen ilo
Harjunheimon mukaan komponenttivastaavan työssä oma-aloitteisesta ongelmanratkaisukyvystä on paljon hyötyä. On myös tärkeää ymmärtää kokonaisuutta – mitkä komponentit vaikuttavat toisiinsa ja miten ne toimivat keskenään. Kokonaisuuden ymmärtäminen auttaa myös huomaamaan, missä jokin ongelma on. Tärkeintä työssä on asiakkaalle tuotetun palvelun laadun varmistaminen.
”Komponenttivastaavan ja oikeastaan jokaisen Valtorissa työskentelevän tärkein tehtävä on varmistaa, että asiakas saa tilaamansa palvelun parhaalla mahdollisella tavalla, teknologialla ja aikataululla. Koska tuotamme nimenomaan palveluita, meidän on varmistettava, että palvelumme täyttävät kaikki kriteerit”, Harjunheimo painottaa.
Parhaat onnistumisen tunteet Harjunheimo kokee työssään silloin, kun hän saa jonkinlaisen teknisen ongelman ihan itse ja yksin ratkaistua.
”Olo on sen jälkeen hyvin kevyt. Nautin oivaltamisesta ja asioiden ratkaisemisesta”, Harjunheimo kertoo.
Harjoittelijaksi hakevan ei pidä aliarvioida omia kykyjään
Nuoresta iästään huolimatta Harjunheimon Valtoria edeltävälle urapolulle mahtuu monenlaista: asiakkaiden auttamista työasemien ja työasemaongelmien kanssa, asiakaspalvelua ja koodarihommia.
Entinen akatemialainen haluaa kuitenkin muistuttaa, että Valtori Akatemiaan haetaan nimenomaan nuoria ja uusia ihmisiä, joille ei ole vielä kehittynyt omia rutiineja tai tapoja tehdä töitä.
”Tekniset taidot ja tietämys tulevat ajallaan ja myöhemmin. Tärkeintä on harjoittelijan aktiivinen ja positiivinen asenne: työelämä on kuin joukkuepeliä, jossa henkilökemioilla on suuri merkitys”, Harjunheimo kiteyttää.
Lisätietoja Valtori Akatemiasta 2023, johon voi hakea 17.10. saakka.
Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain
Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!
Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet
Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!