Hyppää sisältöön

Älypuhelin on tärkeä työväline – vinkit puhelimen turvalliseen käyttöön

Julkaisuajankohta 16.6.2023 15.56
Tiedote
Työntekijä istumassa pöydän ääressä harmaa kauluspaita päällään ja kumartuneena näppäilemään puhelintaan.
Kuvalähde: Valtori

Valtorin mobiilipalvelun piirissä on jo 35 000 mobiililaitetta. Laitteiden suojaaminen, tietoturva ja varautuminen nousevat entistä tärkeimmiksi laatuvaatimuksiksi puhelinten turvalliselle käytölle. Myös henkilökohtaisen puhelimen suojaaminen on tärkeää.

Vinkit turvalliseen työnantajan älypuhelimen käyttöön 

Mobiilipalvelun turvallinen käyttäminen edellyttää valppautta meiltä kaikilta, vaikka Valtorin hallitsemissa laitteissa onkin käytössä suojauspalvelu. Jos työskentelet valtionhallinnossa, löydät hyviä vinkkejä työpuhelimen turvalliseen käyttöön Valtorin ICT-arkea podcastista, jossa asiantuntijamme muistuttavat erilaisista turvallisuusriskeistä, kuten heikoista salasanoista, vanhentuneista ohjelmista tai Wi-Fi-verkon käytöstä ilman salasanaa. 

>> Kuuntele jakso Spotifysta!

Vinkit turvalliseen henkilökohtaisen älypuhelimen käyttöön

Nämä asiat voit tehdä ilmaiseksi

  • Päivitä puhelin ja sovellukset, jos päivityksiä on saatavilla.
  • Muista tehdä puhelimelle lukituskoodi (vähintään 8-merkkiä) ja vaihtaa myös SIM-kortin PIN-koodi. Voit käyttää myös biometrisiä tunnisteita.
  • Tee kesäsiivous sovellusten käyttöoikeuksiin ja poista turhat sovellukset. Sijaintia ei kannata jakaa kuin välttämättömille sovelluksille. Uudemmat laitteet poistavat oikeudet automaattisesti.
  • Käytä uniikkeja salasanoja eri palveluissa. Salasanan hallinta helpottuu, jos käytät salasananhallinta-ohjelmistoa. Saat salasanat helposti ja turvallisesti käyttöön kaikissa laitteissa.

Maksullista lisäturvaa muutamalla kympillä

  • Käytä virustorjuntaohjelmistoa Androidissa ja iOS-laitteissa. Voit myös tarkistaa, onko työnantajallasi etuohjelma kotikäyttöön!
  • Virustorjuntaohjelmat sisältävät yleensä toimet phishing- ja malware-suojaukselle. Käytä vain tunnettujen valmistajien ohjelmia, jotka myös suojaavat käyttäjää haitallisilta sovelluksilta. Niissä on yleensä mukana myös VPN, joka suojaa verkkoliikennettä käytettäessä julkisten paikkojen Wifi-verkkoa ulkomailla.
     
Mobiili Mobiililaite Mobiililaitepalvelu Tiedote Tietoturva Vastuullisuus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun