Hyppää sisältöön

Valtorin verkkosivupalveluun kohdistuneet palvelunestohyökkäykset torjuttu onnistuneesti

Valtori
Julkaisuajankohta 8.4.2022 15.06
Tiedote
Kuvituskuva.

Valtorin tuottamaan palveluun Yhteinen julkaisualusta YJA on kohdistunut palvelunestohyökkäyksiä, jotka on kuitenkin torjuttu onnistuneesti. Ne ovat aiheuttaneet enintään hetkellistä hidastumista hyökkäyksen kohteena olleilla sivustoilla.

Valtori on tietoinen myös tämänpäiväisistä puolustusministeriön ja ulkoministeriön sivustojen hyökkäyksistä. Sivustoista vastaavat tahot hoitavat korjaustoimenpiteet ja tiedottamisen aiheesta, sillä nämä sivustot eivät ole Valtorin palvelussa. 

Valtorissa on nostettu varautumisen tasoa heti Venäjän hyökättyä Ukrainaan, ja tilannetta valvotaan aktiivisesti.

Valtori varautuu erilaisiin kyberuhkatilanteisiin valtionhallinnon yhteisissä ICT-palveluympäristöissä monin tavoin. Tärkeitä toimenpiteitä ovat palveluiden ympärivuorokautisen valvonta, tekniset havainnointi- ja suojauskeinot, säännöllinen harjoitustoiminta sekä aktiivinen viranomaisyhteistyö.

”Olemme varautuneet erilaisiin kyberuhkatilanteisiin laajasti. Teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa ja reagoimme tilanteisiin tietoturvaprosessien sekä jatkuvasti päivitettävien toimintaohjeiden mukaisesti”, turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen kertoo.

Lue lisää:

Tiedote Tietoturva YJA

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun