Hyppää sisältöön

Toimialuepalvelu Oma AD – uusi palvelu palveluvalikoimaan

Julkaisuajankohta 2.5.2022 12.56
Tiedote
Pöydällä useampi tietokoneen näyttö ja miehellä kädessään raportti.

Valtorin tuottama, uusi Toimialuepalvelu Oma AD on tuotteistettu toimialueratkaisu yksittäisen organisaation tarpeisiin. Oma AD:n tuotteistusprojekti valmistuu kesällä 2022.

Aiemmin tuotteistettu Toimialuepalvelu Valtion AD tarjoaa valtion yhteiskäyttöisen toimialueratkaisun. Oma AD -palvelu korvaa nykyiset asiakaskohtaiset AD-palvelut.

Oma AD on räätälöitävissä erilaisiin asiakastarpeisiin. ”Organisaatio saa oman toimialueensa, joka rakennetaan uutena tai muokataan olemassa olevasta toimialueympäristöstä. Se myös mahdollistaa joustavasti oman toiminnan kehittämisen ja pilvipalveluihin siirtymisen organisaation itse valitsemillaan tavoilla”, kertoo tuotepäällikkö Kimmo Heinonen Valtorista.

Oma AD -palvelukokonaisuus sisältää kolme erillistä palvelua

  • Oma AD kuntokartoituksessa läpikäydään asiakkaan toimialueen nykytila ja laaditaan toimenpidesuunnitelma havaittujen puutteiden korjaamiseksi sekä alustava työmääräarvio. 
  • Oma AD turvahallinta on tarkoitettu asiakaskohtaisten toimialueiden Tier-0-tason hallintaan. Palvelun tarkoitus on eriyttää hallintatunnukset ja laitteet erilliseen tietoturvalliseen ympäristöön, jolloin niiden murtaminen tehdään erittäin vaikeaksi ja kalliiksi. Keskitetty ratkaisu on kustannustehokas ja tietoturvallinen. 
  • Oma AD ylläpito kattaa Toimialuepalvelu Oma AD:n ylläpidon ja asiakkaan kanssa sovitut kehitystoimenpiteet. 

Oma AD palvelukokonaisuus sisältää Oma AD kuntokartoituksen, Oma AD turvahallinnan ja Oma AD ylläpidon.

Oma AD -palvelukokonaisuus

Valtori on jo tehnyt Oma AD kuntokartoitusta pilottiasiakkailleen. Palvelun myötä asiakas saa läpinäkyvyyttä toimintaansa. Kuntokartoituksen yhteydessä on saatavana monipuolisia raportteja ja suosituksia priorisoitavista kehitystoimenpiteistä, parempaa tietoturvaa Oma AD turvahallinnalla ja kustannustehokkuutta keskitetyllä Oma AD ylläpidolla.

Lisätietoa

Mikäli olet kiinnostunut palvelusta, ole yhteydessä Valtorin asiakkuus- tai asiakaspalvelupäällikköön. 
 

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Kehittäminen Pilvi Tiedote Tietoturva

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun