Hyppää sisältöön

Palveluarkkitehti Juha Nieminen: Valtorin pilvikehitysjuna etenee ketterästi

Julkaisuajankohta 13.6.2024 14.05
Tiedote
Kuvalähde: Adobe Stock AI

Palveluarkkitehti Juha Nieminen on ollut Valtorissa sen perustamisesta alkaen. Nykyään hän työskentelee palveluarkkitehtina Palveluohjauksessa, joka kuuluu Asiakaskokemus-tulosyksikköön.

”Valtorin pilvikehitysjuna etenee ketterällä kehitysmallilla ja palveluista luodaan isompia toiminnallisia kokonaisuuksia asiakkaille”, Juha Nieminen kertoo. 

Juhan rooli on kehittää palveluja ja junailla asioita eteenpäin sekä viestiä niistä muille. Hän kannustaa myös muita avoimuuteen, koska tiedon jakaminen on tehokkain tapa saada uutta teknologiaa haltuun.

”Aluksi meitä työskenteli pilvipalveluiden parissa vain muutamia, nyt on toisin. Iloitsen edelleen, kun saamme lisää pilviosaamista taloon. Olemme yhdessä voineet tarjota paljon erilaisia pilvipalveluja asiakkaillemme”, Juha kuvailee.

Juha kertoo tekevänsä myös paljon yhteistyötä pilvikumppanien ja palveluntoimittajien kanssa, heillä on tärkeä rooli toimia Valtorin tukena.

Juha Nieminen Pilvikehittämisen päivässä Helsingissä toukokuussa.
Juha Nieminen Pilvikehittämisen päivässä Helsingissä toukokuussa. Kuvalähde: Valtori

Mikä pilvipalveluissa on hyvää?

”Ehdottomasti teknologinen kehitys, joka tuo uusia mahdollisuuksia tehdä palveluja eri tavalla. Pilvialustan osalta edelläkävijäasiakkaat ovat alustakulujen osalta saaneet 40–60 %:n säästöjä, kun sovellukset rakennetaan pilvinatiiveilla palveluilla. Resurssit voidaan rakentaa dynaamisesti ja tietoturvallisesti tarpeen mukaan.

Pilvipalveluissa on isot mahdollisuudet. Pilvityöympäristön osalta uuden teknologian työvälineet tarjoavat mahdollisuuden työntekijäkokemuksen, tiimityön ja tuottavuuden kehittämiseen sekä viestinnän, yhteistyön ja vuorovaikutuksen lisäämiseen. 

Isot palvelutoimittajat ekosysteemeineen tulevat kasvamaan tulevaisuudessa”, Juha arvioi.

Mikä tekee työstäsi merkityksellistä?

”Olen tehnyt tietoisen valinnan ja tulen joka päivä töihin vain parantamaan palveluja, kaikki muut intressit ovat toissijaisia. Valtion palvelujen digitalisointi pilveen on minulle ydinmissio ja meidän yhteinen lopputuote.

Valtorin pilvisiirtymässä pusken eteenpäin pilvipalveluita ja ketterämpää toimintamallia niin kehitykseen kuin tuotantoonkin. Uusi teknologia muuttaa Valtorin perinteistä kulttuuria ja se on meille jatkuva muutosprosessi.

Me pilvihahmot emme voi vastata tästä muutoksesta, vaan meidän tehtävä on tukea tätä prosessia. Koen työni varsin merkitykselliseksi”, Juha kuvailee.

Mitä harrastat vapaa-aikanasi?

”Olen perheihminen ja meillä on kaksi lasta. Meillä on myös yksi pieni lapsenlapsi ja toinen tulossa. He ovat tietysti syvimmällä paapan sydämessä.

Jalkapallo on ollut intohimoni. Toimin nuorempana laajasti seuratyössä ja Palloliitossa. Laji on antanut minulle paljon oppia, ystäviä ja unohtumattomia kokemuksia. Tänä keväänä pääsimme loppuunmyytyjen Tammelan ja Santiago Bernabeun stadionien tunnelmiin.

Lisäksi treenaan ja käyn mm. 3–5 kertaa viikossa salilla tai hölkkään. Työpäivän jälkeen luurit pois ja heti treenille. Rentoudun myös hyvän ruoan ja viinin äärellä”, Juha kertoo vapaa-ajastaan.

Pilvi Pilviviesti Tekoäly Tietoturva Työntekijäkokemus Vaka-pilvi

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun