Hyppää sisältöön

Valtori Akatemia mahdollisti tietoliikenneasiantuntijan uran Mikko Nevalle

Julkaisuajankohta 30.4.2024 13.20
Tiedote
Mustahupparinen mies ojentaa läppärin pöydän vieressä istuvalle naiselle. Kuljetuskärryssä näkyy vanhoja, kierrätykseen menossa olevia laitteita, mm. läppäreitä ja puhelimia.
Kuvalähde: Valtori

Tietoliikenneasiantuntijana toimiva Mikko Neva haki kuusi vuotta sitten Valtori Akatemiaan, johon hän valikoitui opiskelemaan tietoliikennettä. Yhteensä harjoitteluohjelmaan pääsi 15, joista osa meni pilviteknologian harjoitteluohjelmaan ja osa tietoliikennepuolelle. 

Mikko on koulutukseltaan tietoliikennetekniikan insinööri. ”Hänellä oli koulutuksensa puolesta tekniset valmiudet suoriutua tehtävistä ja perusasiat hallussa. Puolen vuoden Akatemia-jakson aikana Mikko pääsi tekemään erittäin monipuolisesti eri tietoliikennetehtäviä, osaamistasonsa mukaisesti. Sitä mukaan, kun taidot karttuivat, voitiin tarjota vaativampia tehtäviä Reitti-palvelun parissa. Hän on myös osallistunut merkittävässä määrin Reitti-palvelun kehittämiseen”, kuvailee Mikon esimies Olli-Pekka Männistö.

”Mikolla on nyt myös  Aruban Expert -tason sertifiointi, joka on tiettävästi vain kahdella muulla henkilöllä Suomessa hänen lisäkseen. Hänen osaamisensa on kehittynyt semmoiselle tasolle, missä asiakas voi kertoa, mitä haluaa ja Mikko toteuttaa”, Männistö toteaa tyytyväisenä.

Mikä alassa kiinnostaa? 

Mikko sanoo viihtyvänsä työssään, koska hän on kiinnostunut työskentelemään erilaisten tietojärjestelmien parissa. ”Työni on vaihtelevaa ja paikkariippumatonta, ja se vie minut joskus myös ulkomaankomennukselle. Voin tehdä esimerkiksi ylläpitotehtäviä, hallintatöitä tai muuta suunnittelua joko kotona tai toimistolla. Käytännön tehtävät vievät toisinaan myös asiakkaan luokse. Minulle sopii, että voin työskennellä eri paikoissa ja saan tehdä vaihtelevia työtehtäviä. Myös se, että voi kehittää omaa työtään, on pitänyt minut Valtorissa”, Mikko kuvailee.

”Mitä enemmän olen oppinut alasta, niin sitä enemmän haluan tietää siitä lisää. Insinöörit ovat kehitelleet jo aikaisemminkin kaikkea fiksua. Esimerkiksi, miten viesti saadaan kulkemaan turvallisesti paikasta Aa paikkaan Be. Se, mitä kaikkea viestintäteknisesti voidaan toteuttaa, on mielenkiintoista. Valtori mahdollistaa sopivassa suhteessa vastuullisen vapauden tehdä omaa työtään. Tärkeintä, että projektit ja hankkeet viedään aikataulullisesti maaliin”, hän jatkaa.

Vapaa-ajan kuviot vastapainoa työlle

Vapaa-ajallaan Mikko tykkää käydä kuntosalilla muutaman kerran viikossa. Häntä kiinnostaa myös videopelit. Sen lisäksi luonto on lähellä sydäntä. ”Kesällä käyn järvellä virvelöimässä tai uistelemassa ja talvella pilkkimässä”, hän kertoo.

Kahvin suurkuluttajana Mikko tulostutti kahvi-suklaa-jäätelöfestareilla kuvansa latteen.

Viime vuoden loppupuolella Mikon elämään astui uusi projekti, kun hän päätti hankkia rintamamiestalon.

”Talo on mukava ajankuva hyvine pohjaratkaisuineen. Siinä riittää puuhastelua, kuten pihanlaittoa, maalaamista, saunan siistimistä tai pönttöuunin lupaprosessin saattamista eteenpäin. Pieni nikkaroiminen ei siis lopu lähiaikoina”, Mikko naurahtaa. 

Rintamamiestalon kunnostaminen on mielenkiintoinen matka ja hyvää vastapainoa tietoliikenneasiantuntijan työlle Valtorissa. 

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Kehittäminen Paikkariippumaton työ Tietoturva Työntekijäkokemus Vastuullisuus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun