Hyppää sisältöön

Uusi elämä IT-laitteille: Yhteistyökumppanimme 3stepIT siirtää laitteet tietoturvallisesti ja vastuullisesti uusiokäyttöön

Julkaisuajankohta 26.6.2023 8.30
Tiedote
IT-laite menee kierrätykseen. Mustahupparinen mies  on selin, ja hän ojentaa läppärinsä naiselle, jolla on päällään sininen puserossa, jossa on punaisia raitoja. Nainen ojentaa kätensä ottaakseen laitteen itselleen. Metallisessa kärryssä on pino käytöstä poistettuja vanhoja läppäreitä.
Kuvalähde: Valtori

Huolehdimme Valtorissa siitä, että käytöstä poistetut laitteet ja komponentit jatkavat vastuullisesti ja tietoturvallisesti elinkaartaan.

Tässä tärkeässä työssä meitä auttaa yhteistyökumppanimme 3stepIT, joka on kehittänyt toimivan kiertotalousmallin vanhojen ja käyttämättömien laitteiden poistamiseksi.

Palvelujen elinkaarihallinnassa olemme siis huomioineet, että GreenICT toteutuu Valtorissa. 3stepIT:n avulla käytöstä poistettavista päätelaitteistamme saadaan käsittelyn, kunnostuksen ja tietoturvauksen jälkeen ohjattua 98 % uusiokäyttöön. Loput laitteet kierrätetään vastuullisesti materiaalien osalta.

Laitteiden elinkaarihallinnassa keskeinen edellytys onkin tietoturvavaatimusten täyttyminen alihankkijan prosesseissa.

"Valtori vaihtaa vuosittain tuhansittain laitteita loppukäyttäjilleen. 3stepIT:n määrämuotoinen elinkaarihankintamalli ja Valtorin tarpeita palveleva käyttöomaisuusrekisteri ovat olleet korvaamattomassa roolissa suurten IT-laitemassojen hallinnassa", 3stepIT:n toimitusjohtaja Mika Enberg sanoo.

"Hankintalaki, Hanselin puitesopimuksen kriteerit ja määritykset sekä Valtorin yli 60 000 laitteen hallinnointi vaatii saumatonta ja luotettavaa yhteistyötä. Olemme toimineet jo yli 10 vuotta Valtorin kumppanina tukemassa ja huolehtimassa siitä, että valtionhallinnon työntekijöiden arki ICT-palvelujen sekä -laitteiden kanssa toimii sujuvasti, tietoturvallisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti", Mika Enberg kuvailee.  

Edistämme yhteistyössä kestävää kehitystä valtionhallinnossa. 

Yhteistyö perustuu luottamukselle

Arvostamme Valtorissa mm. sitä, että palvelutoimittajan perusasiat ovat kunnossa: esimerkiksi taloudelliset ja ympäristövastuut. Meillä on monia hyviä palvelutoimittajia, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

”Yhteistyöllä haemme mm. toimintavarmuutta, skaalautuvuutta ja kustannustehokkuutta, joilla on suora vaikutus asiakkaisiimme”, yksikönpäällikkö Tuomo Kouhia kertoo Valtorista.  

Yhteistyön kautta Valtorin on mahdollista saada markkinoilta myös parasta mahdollista osaamista tietyille teknologia-alueille – kaikkea ei tarvitse tuottaa itse. Hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä hyötyvät kaikki, niin Valtori, palvelutoimittaja kuin asiakaskin.

Mobiililaite Tiedote Tietoturva Vastuullisuus työasemat

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun