Valtorin vastuullisuusraportti 2022

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa kehitämme, ylläpidämme ja suojelemme maan laajinta ICT-ympäristöä kumppaniemme kanssa, jotta asiakkaamme menestyvät ja voimme viedä yhdessä Suomea eteenpäin.

Valokuva Marja Rantala.

Meillä Valtorissa vastuullisuus on osa strategiaamme ja arvojamme. Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen edistämisen kaikessa päätöksenteossa, palveluiden kehittämisessä ja tuottamisessa, taloudessa sekä henkilöstöjohtamisessa eli arjen valinnoissa. 

Vastuullisuudesta on kasvamassa olennainen osa toimintakulttuuriamme, jonka toivomme näkyvän myös muille. Toiminta edellyttää lisäksi toimivia verkostoja niin asiakkaiden kuin ICT-toimittajien kanssa.

Vastuullisuuteen kuuluu pyrkiä koko ajan parempaan. Kun yksi tavoite on saavutettu, valitaan seuraava ja priorisoidaan sitä tukevat teot. Raportoinnissa olennaista on konkretia ja kehittymisestä kertovat puolueettomat mittarit. Meillä Valtorissa on tässä vielä tehtävää, mutta olemme päässeet hyvään alkuun. Tämän vuoden aikana meillä on tarkoitus arvioida uudelleen myös vastuullisuustavoitteitamme.

Vastuullisuus on meille tärkeä tekijä, kun rakennamme mainettamme hyvänä ja houkuttelevana työpaikkana. Työllämme on merkitystä ja meillä pääsee aidosti vaikuttamaan, miten vastuullisuus näkyy valtionhallinnon ICT-ratkaisuissa.

Tähän, historiamme toiseen vastuullisuusraporttiin olemme koonneet keskeisimmät tulokset ja toimenpiteet kaikista vastuullisuustavoitteista.

toimitusjohtaja Marja Rantala