Hyppää sisältöön

Valtionhallinnon runkoverkkopalvelun hinta laskenut vuoden 2024 alussa

Julkaisuajankohta 30.1.2024 13.53
Tiedote
Kuvalähde: Adobe Stock

Valtionhallinnon runkoverkkopalvelun eli VY-verkon uudistusprojekti saatiin päätökseen marraskuussa 2022. Marraskuussa 2023 saatiin viimeiset isot päivitykset asennettua. Kiitokset asiakkaille testauksista! 

Uusi runkoverkko on rakennettu yhdessä Telian kanssa. Uudistuksessa rakennettiin valtionhallinnon runkoverkkopalvelu vastaamaan erilaisiin tulevaisuuden tarpeisiin. Verkko on nyt entistä turvallisempi, joustavampi ja nopeampi.

Hinnanalennus astui voimaan vuoden 2024 alussa 

Keskeiset kriteerit VY-verkon kilpailutuksessa olivat runkoverkkopalvelun tuottamisen jatkuvuus ja palveluiden saatavuus. Markkinakilpailutilanteen ansiosta saavutettiin myös merkittävät kustannussäästöt verrattuna aikaisempiin vuosiin.

”Nyt lunastetaan lupauksia kustannuksien alenemisesta, kun asiakashinnat ovat laskeneet vuoden 2024 alussa. Lisäksi palvelu on arvioitu ulkoisen toimijan puolesta”, sanoo tuotepäällikkö Pekka Heikkonen Valtorista. 

Valtorin verkkosivu-uutinen: Sopimus: Uusi VY-runkoverkko rakennetaan Telian kanssa, kustannukset alenevat

VY-verkko on arvioitu Katakri TLIV -kriteeristöllä

VY-Verkon tietoturvallisuus on todennettu hyväksytyn arviointilaitoksen toimesta Katakri 2020 TLIV -vaatimuksia vasten.

Varautuminen ja palveluiden saatavuus

Palvelujen saatavuus on varmistettu normaaliolojen häiriötilanteissa. Verkon yhteyksiä ja komponentteja valvotaan 24/7/365. 

Lisätietoja

VY-verkosta löytyy Valtorin asiakastyötilasta.

Oikeudet Valtorin asiakastyötilaan saadaan omalta asiakkuus- ja asiakaspalvelupäälliköltä.

Kehittäminen Tiedote Tietoturva VY-verkko

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun