Hyppää sisältöön

Viestinnän asiantuntija Sami Rontti: ”Valtorissa saan olla monessa mukana”

Julkaisuajankohta 8.5.2024 13.57
Tiedote
Kuvassa näkyy kokoushuone, jossa istuu kolme miestä neuvottelemassa. Etualalla istuvalla on päällään vaaleansininen huppari ja siniset farkut.
Sami Rontti istuu kuvassa etualalla. (Kuvalähde: Valtori)

Sami Rontti on kokenut viestinnän ammattilainen, joka on tehnyt laaja-alaisesti erilaisia oman alansa työtehtäviä noin 20 vuoden ajan.

”Valtorin Viestintä ja markkinointi -tulosyksikössä (ViMassa) saan olla monessa mukana, osallistua eri projekteihin ja tehdä monipuolisia viestinnän tehtäviä, vaikka pääsääntöisesti vastuullani onkin työyhteisöviestintä”, Sami kiittelee.

Samin kokemuksen mukaan viestinnän ja markkinoinnin parissa työskentelevät kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä. Moni organisaatio näyttäisi hyvin erilaiselta ilman koordinoitua viestintä ja markkinointi -toimintaa. Työntekijät ovat usein moniammattilaisia, sillä työ vaatii mm. luovuutta, joustavuutta ja paineensietokykyä. Työpäivät saattavat olla joskus hektisiä, mikä vaatii nopeaa reagointia ja kykyä paneutua uusiin asioihin, joskus hyvinkin pienellä varoitusajalla. 

Miten päädyit viestinnän ammattilaiseksi?

Opiskelujen jälkeen Sami työskenteli toimittajana erään organisaation asiakas- ja sidosryhmälehdissä. ”Sieltä siirryin tekemään projektiviestintää EU-rahoitteiseen projektiin. Muutosviestintä ja turvallisuustoimintaan liittyvät viestintätehtävät ovat tulleet myös tutuiksi muutamissa organisaatioissa. Näistä vuosista ja kertyneestä työkokemuksesta on hyötyä nykyisessä työssäni”, hän sanoo. 

Lisäksi Sami on tehnyt kuusi vuotta verkkoviestintää. Sen jälkeen hän siirtyi Valtoriin työyhteisöviestinnän pariin viisi vuotta sitten. ”Työhöni kuuluu edelleen paljon verkkoviestintää: toimin Valtorin intranetin päätoimittajana.”

Tie johti Kuusamosta Ouluun

Sami on kotoisin Kuusamosta, josta hän muutti Ouluun opiskelemaan. Oulun yliopistossa hänellä oli pääaineena yleinen historia ja sivuaineina valtio- ja Eurooppa-oppi. ”Viestinnän tehtävissä yleissivistys on A ja O, jotta voi hallita ja toteuttaa laajoja kokonaisuuksia. Opintoni ovat olleet hyvä pohja näihin tehtäviin”, hän kuvailee. 

Yliopiston jälkeen Sami opiskeli myös verkkoviestintää. Laajemman markkinointiviestinnän koulutusjakson hän suoritti noin kuusi vuotta sitten. ”Koska viestinnän kenttä on niin muuttuva, itseään pitää kehittää koko ajan. Perehdyn uusiin asioihin oma-aloitteisesti, jotta pysyn menossa mukana”, hän pohtii. 

Viestintä, tekninen tiedottaminen ja markkinointi Valtorissa

Valtorissa työskentelee 1 600 ICT-alan ammattilaista. ”ViMassa meitä on reilu kahdenkymmenen viestinnän, teknisen tiedottamisen ja markkinoinnin asiantuntijan porukka. Yksikössämme hoidetaan laaja-alaisesti koko Valtorin sisäistä ja ulkoista viestintää sekä palvelujen häiriö- ja huoltotiedotusta kuin myös markkinointia. ViMa on myös vastuullisuuden kotipesä.”

Sami koordinoi Valtorin tasoista sisäisen viestinnän verkostoa, jonka toimintaan osallistuu edustajia eri yksiköistä. ”Tehtäväni on tukea heitä viestinnällisissä tehtävissä. Verkostossa kehitämme yhdessä tiedonkulkua yksiköiden sisällä ja niiden välillä”, hän kommentoi.

Vaikka työ on tärkeä osa elämää, vapaa-ajallaan Sami tykkää harrastaa liikuntaa: mm. tehdä kävelylenkkejä ja pyöräillä. Sydäntä lähellä ovat myös strategiset lautapelit.

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Kehittäminen Tietoturva Työntekijäkokemus Vastuullisuus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun