Hyppää sisältöön

Valtorin kyberturvallisuusasiantuntija: Pitää olla ajan hermolla – ala menee nopeasti eteenpäin

Julkaisuajankohta 23.6.2022 11.14
Tiedote
Ihmisiä kokoustamassa suljetussa kokoustilassa, jossa on läpinäkyvät seinät.

Valtorin turvallisuusverkkopalvelussa työskentelee joukko kyberturvallisuuteen erikoistuneita it-alan ammattilaisia, jotka suhtautuvat työhönsä suurella intohimolla ja ymmärryksellä. Kyberturvallisuudella tarkoitetaan digitaalisten sekä muiden digitaalisessa verkossa toimivien kriittisten toimintojen turvaamista, mm. kyberhyökkäyksiltä.

Mikä kyberturvallisuusalassa kiinnostaa?

Kyberturvallisuusalaa ja sen parissa työskenteleviä leimaa yksi yhteinen piirre: uteliaisuus. Alalla työskentelevät ovat koko ajan kiinnostuneita oppimaan uutta, niin myös Valtorissa. ”Ala menee nopeasti eteenpäin, eikä laakereille ei voi jäädä lepäämään. Pitää olla ajan hermolla”, toteaa Valtorissa työskentelevä it-asiantuntija.

”Työpäivät voivat olla hyvin yllätyksellisiä. Näet esimerkiksi jonkun uuden uhkaskenaarion tai haittaohjelman, jota aletaan tutkia. Hyvä työporukka ja yhteishenki auttavat jaksamaan, sillä joskus päivät saattavat venyä pitkiksikin. Mitä erikoisempi tapaus, sitä enemmän haluaa selvittää asiaa”, hän jatkaa.

Tekniset asiat ovat usein monimutkaisia ja vaikeasti hahmoteltavissa tavalliselle käyttäjälle. Teknologia tuo kuitenkin aina uusia mahdollisuuksia ja helpotusta ihmisten arkeen. Mitä enemmän asiat siirtyvät pilveen, sitä enemmän tietoturva muuttuu osaksi käyttäjäkokemusta.

Turvallisuus arjessa

Jokainen voi vaikuttaa turvallisuuteen. Perusasioita ovat vahvat ja vaikeasti murrettavat salasanat. Luo aina eri salasana eri tunnuksille. Myös sähköpostiliikenteeseen kannattaa kiinnittää huomiota: keneltä viesti on tullut ja minkälainen on sen sisältö. Ole erityisen tarkkana liitetiedostojen avaamisessa.

Lisätietoja:

Pilvi Tietoturva Tietoturvapalvelut Työntekijäkokemus haavoittuvuudenhallinta työasemat viestintätekniikkapalvelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun