Hyppää sisältöön

Turvaa pilvestä – uusilla tietoturvapalveluilla sujuvuutta päätetyöskentelyyn

Julkaisuajankohta 23.2.2024 10.27
Tiedote
Läppärin takana istuu vaaleansinisessä paidassa mies. Hänestä näkyy vain ylävartalo ja kädet. Toinen käsi on näppäimistöllä ja toinen avoimena ylöspäin. Avoimessa kädessä mies kannattelee graafia, johon on rakennettu pilven ympärille, mitä pilvipalvelu sisältää.
Kuvalähde: Adobe Stock

Valtorin Tori-palvelujen valikoima on täydentynyt uusilla tietoturvapalveluilla. Verkkosuoja WAAP, Pilviturva ZTNA ja Mobiilisuoja Pilvi suojaavat käyttäjän laitteita eri tasoisilta uhilta sekä reaaliaikaisesti että proaktiivisesti. 

”Julkisten verkkojen ja palvelujen käyttöä suojataan verkkotoiminnallisuuden avulla. Näin turvataan ja mahdollistetaan sujuva arjen monipaikkainen työskentely asiakkaille”, kertoo turvallisuusjohtaja Jani Mattila.   

Pilviratkaisun joustava käyttö eri päätelaitteilla mahdollistaa myös kustannustehokkuuden. 

Verkkosuoja WAAP suojaa Valtorin asiakkaiden julkisia verkkopalveluja ja ohjelmistojen rajapintoja (API) verkkohyökkäyksiltä. Palvelut pysyvät turvassa, ja niitä voidaan sujuvasti käyttää myös mahdollisten palvelunestohyökkäysten aikana.

Pilviturva ZTNA suojaa etäkäyttöä pilvihallitusti. Tietoliikenne voidaan julkaista käyttäjän päätelaitteelle turvallisesti, paikkariippumattomasti ja huomaamattomasti. Jo aiemmin julkaistun Nettisuoja SASEn rinnalla käytettävä palvelu mahdollistaa luopumisen muista VPN-ratkaisuista. 

Mobiilisuoja Pilven avulla asiakkaan mobiililaitteet suojataan 24/7 reaaliaikaisesti potentiaalisilta uhilta omassa tai valtion yhteisessä pilviympäristössä. Palvelua voi hyödyntää Valtorin Mobiililaitepalvelu Mobiili Pilvi ja Kevyt Mobiili Pilvi -palveluissa. 

Asiakasta suositellaan hyödyntämään mobiililaitteillaan Mobiilisuoja Pilven lisäksi erillistä Nettisuoja SASE -palvelua suojaamaan mobiililaitteen tietoliikennettä. 

Verkkosuoja WAAP, Pilviturva ZTNA ja Mobiilisuoja Pilvi -palveluiden käyttöönotot käynnistyvät ensimmäisessä vaiheessa Valtorin tuotteistettujen Mobiili Pilvi, Päätelaitepalvelu Valtti ja Valtti Pilvi sekä kapasiteettipalvelujen asiakkuuksiin. 

Lisätietoja

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Mobiili Pilvi Pilviviesti Tiedote Tietoturva Tietoturvapalvelut Työasemasuoja Vaka-pilvi Verkkosuoja

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun