Hyppää sisältöön

Uudet pilvihallitut tietoturvapalvelut: kehittynyttä suojaa tuntemattomien ja tunnettujen uhkien torjumiseen

Julkaisuajankohta 15.12.2022 9.39
Tiedote
Mies istuu pöydän ääressä, tietokone ja puhelin vieressään ja pitää kädessään pilveä, jossa on eri ikoneja, yhdessä lukon kuva.
(Kuva: Adobe Stock)

Valtorin uudet Työasemasuoja Pilvi ja Mobiilisuoja Pilvi -palvelut tarjoavat Windows- ja MacOS-työasemille sekä iOS- ja Android-mobiililaitteille tarvittavat työkalut tuntemattomien ja tunnettujen tietoturvauhkien havaitsemiseen ja torjumiseen. 

”Palvelut suojaavat käyttäjän laitteita eri tasoisilta uhilta ja tekee sitä myös proaktiivisesti potentiaalisten uhkien osalta. Ennakoivaa suojausta toteutetaan ylläpitämällä jatkuvaa ohjelmistoinventaariota ja seuraamalla ohjelmistoihin kohdistuvia haavoittuvuuksia”, kertoo tietoturvapalveluista vastaava tuotepäällikkö Jani Mattila

Valtori tuottaa työasema- ja mobiilisuojauspalveluja yhteistyökumppaneiden kanssa. Suojattavat laitteet voivat olla Suomessa sijaitsevilla palvelimilla joko paikallisesti tai pilvestä keskitetysti hallittuja tai Valtorin asiakkaan omassa hallinnassa. Palvelujen käyttöönotto edellyttää, että asiakkaalla on käytössään Microsoft E5 tai Microsoft Defender for Endpoint P2 -lisenssi.

Valtori määrittelee ja ylläpitää suojauspalvelujen järjestelmää jatkuvasti parhaan suojauskyvyn saavuttamiseksi ja arvioi järjestelmän suosittelemia konfiguraatiomuutoksia ja sen havaitsemia haavoittuvuuksia. Valtori konfiguroi virustorjunnan ja hyökkäyspinnan hallintaan liittyviä asetuksia tietoturvasuositusten mukaisesti työasemien hallintapalvelun kautta.

Palvelu integroituu tarvittaessa Valtorin Valvontapalvelu SOC -palveluun

”Asiakas saa merkittävää lisäarvoa, kun pilvipalveluiden Työasema- ja Mobiilisuojan tietoturvatapahtumien hallinta integroidaan Valtorin Valvontapalvelu SOCiin”, kertoo Mattila. 

Valvontapalvelu SOC valvoo päätelaitteiden tietoturvallisuutta. SOC-palvelu toimii 24/7. Valvonnan lisäksi SOC tutkii tietoturvatapahtumia ja tarvittaessa reagoi niihin sekä etsii ja tarkkailee tietoturvauhkia.

Työasemasuoja Pilvi on tuotteistettu ja tarjolla Valtorin asiakkaille. Mobiilisuoja Pilveä tuotteistetaan vielä ja se on asiakkaiden saatavana alkuvuodesta 2024.  

Lisätietoja Valtorin asiakkuus- tai asiakaspalvelupäälliköiltä.
 

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Pilvi Tiedote Tietoturva Tietoturvapalvelut Työasemasuoja Verkkosuoja haavoittuvuudenhallinta työasemat valvontapalvelu

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun