Julkisen pilven kysyntä on kasvanut nopeasti perinteisen on-premises-ratkaisun rinnalle. Elämme murroskautta pilviteknologioiden käyttöönotossa mikä näkyy myös palveluiden tuottamisessa, kehittämisessä ja käytössä. Ajasta ja paikasta riippumaton työ ja tiimiytyminen tuovat uusia haasteita palvelujen käytettävyydelle, saatavuudelle, toiminnalle ja tietoturvalle.

Joustavuus ja kustannustehokkuus houkuttelevat pilvipalveluiden käyttöönottoa, mutta asiakkaan valintoja ohjaavat muutkin näkökulmat.  

Lue pilviaiheisia uutisia

Opetushallitus on siirtynyt Sivi-palvelun käyttäjäksi 

Opetushallituksen tarina liittyy juttusarjaamme, jossa kerromme asiakkaiden kokemuksia Valtorin tuottaman sisäisen viestinnän julkaisualustan Sivi-palvelun käyttöönotoista. Toivomme, että tarinoista on hyötyä niille organisaatioille, jotka vielä miettivät julkaisujärjestelmän käyttöönottamista. 

Lue lisää

Intranet-uudistus: Luonnonvarakeskuksessa intraa voi lukea suomen ja englannin kielellä

Luonnonvarakeskus Luke on siirtynyt käyttämään Sisäisen viestinnän julkaisualusta Sivi -palvelua, jonka tuottaa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori. 

Lue lisää

Palveluarkkitehti Juha Nieminen: Valtorin pilvikehitysjuna etenee ketterästi

Palveluarkkitehti Juha Nieminen on ollut Valtorissa sen perustamisesta alkaen. Nykyään hän työskentelee palveluarkkitehtina Palveluohjauksessa, joka kuuluu Asiakaskokemus-tulosyksikköön.

Lue lisää

Läppärin takana istuu vaaleansinisessä paidassa mies. Hänestä näkyy vain ylävartalo ja kädet. Toinen käsi on näppäimistöllä ja toinen avoimena ylöspäin. Avoimessa kädessä mies kannattelee graafia, johon on rakennettu pilven ympärille, mitä pilvipalvelu sisältää.

Turvaa pilvestä – uusilla tietoturvapalveluilla sujuvuutta päätetyöskentelyyn

Valtorin Tori-palvelujen valikoima on täydentynyt uusilla tietoturvapalveluilla. Verkkosuoja WAAP, Pilviturva ZTNA ja Mobiilisuoja Pilvi suojaavat käyttäjän laitteita eri tasoisilta uhilta sekä reaaliaikaisesti että proaktiivisesti. 

Lue lisää

Joukko asiantuntijoita istuu sohvalla selin kameraa ja katsovat kahden asiantuntijan (nainen ja mies) työskentelyä valkotaululla.

Hyppäys ravintola-alalta pilvipalveluasiantuntijaksi onnistui oikealla asenteella

Valtori Akatemia mahdollisti Julia Valkealahdelle uuden työuran. Hän pääsi Valtori Akatemiaan vuoden 2022 alussa. Saman vuoden elokuussa Juliasta tuli pilvipalveluasiantuntija, kun hänet vakinaistettiin Valtoriin. 

Lue lisää

Kokousta käydään kokoushuoneessa Videoneuvottelun avulla, missä paikalla on seitsemän ihmistä ja videon välityksellä neljä.

Helppoa, nopeaa ja tietoturvallista yhteydenpitoa uudistuvilla videoneuvottelupalveluilla

Uudet Valtorin Videoneuvottelupalvelut mahdollistavat modernit ja helppokäyttöiset viestintävälineet valtionhallinnolle. Uudistus koskee sekä Valtorin toimialariippumattomia- että turvallisuusverkkopalveluita.

Lue lisää

Läppärillä työskentelyä kahvilassa.

Valtti Vierailija – päätelaitepalvelu lyhytaikaiseen käyttöön

Päätelaitepalvelu Valtti Vierailija on pilvipohjainen, helposti käyttöönotettava päätelaiteratkaisu, josta on saatavilla kaksi versiota: laina- ja kioskityöasema.

Lue lisää

Siirtyminen pilvipalveluihin: Tärkeä askel valtionhallinnon digitalisaatiossa

Valtion organisaatiot ovat toivoneet yhteisiä palvelukokonaisuuksia Valtorin tarjoamiin pilvipalveluihin. Vastaamme tarpeisiin ja tuotteistamme pilvityöympäristön koostamalla nykyisistä palveluistamme yhtenäisen kokonaisuuden, joka kattaa esimerkiksi päätelaitteen ja Microsoftin M365 -palvelut. Palvelukokonaisuuden ensimmäinen versio julkaistaan syksyn 2023 aikana.

Lue lisää

Vaaleahiuksinen nainen katselee kännykkäänsä ulkona. Hänen päällään on ruskeapohjainen, ruutukuviollinen bleiseri  ja käsivarrella musta käsilaukku.

Kevyt Mobiili Pilvi on kustannustehokas versio Valtorin pienasiakkaille

Valtorin Tori-Mobiililaitepalveluiden valikoimasta löytyy nyt uusi ja kustannustehokas Kevyt Mobiili Pilvi -palvelu, joka on suunniteltu erityisesti Valtorin pienasiakkaille.

Lue lisää

Virtuaalisesta toimintaympäristöstä visioitu jo 40 vuotta sitten

Ennen kuin valtiot alkoivat puhua vakavissaan kyberavaruudesta, oli termi tuttu lähinnä William Gibsonin romaanista Neuromancer.

Lue lisää