Julkisen pilven kysyntä on kasvanut nopeasti perinteisen on-premises-ratkaisun rinnalle. Elämme murroskautta pilviteknologioiden käyttöönotossa mikä näkyy myös palveluiden tuottamisessa, kehittämisessä ja käytössä. Ajasta ja paikasta riippumaton työ ja tiimiytyminen tuovat uusia haasteita palvelujen käytettävyydelle, saatavuudelle, toiminnalle ja tietoturvalle.

Joustavuus ja kustannustehokkuus houkuttelevat pilvipalveluiden käyttöönottoa, mutta asiakkaan valintoja ohjaavat muutkin näkökulmat.  

Lue pilviaiheisia uutisia

Pöydällä useampi tietokoneen näyttö ja miehellä kädessään raportti.

Toimialuepalvelu Oma AD – uusi palvelu palveluvalikoimaan

Valtorin tuottama, uusi Toimialuepalvelu Oma AD on tuotteistettu toimialueratkaisu yksittäisen organisaation tarpeisiin. Oma AD:n tuotteistusprojekti valmistuu kesällä 2022.

Lue lisää

Mies näyttää sormellaan ruudulta virtuaalista graafia.

Verkkosivujen analytiikkapalvelu Vana – tietoturvallinen vaihtoehto Valtorin asiakkaille

Verkkosivujen analytiikkapalvelu Vanan avulla organisaatio pääsee seuraamaan verkkopalveluidensa kävijäliikennemääriä ja vierailijoiden liikkeitä.

Lue lisää

Kokonaisturvallisuutta ja pilvipalveluita kehitetään yhdessä

Asiakkaiden tarpeiden perusteella ja valtiovarainministeriön esityksen mukaisesti perustetut uudet yhteistyöryhmät kehittävät kokonaisturvallisuutta ja pilvipalveluita yhdessä.

Lue lisää

Tietokoneen näytöllä on pilven kuva.

Pilviviestillä joustavuutta etätyöhön

Valtorin tuottama Viestintätekniikkapalvelut Pilviviesti on kustannustehokas palvelukokonaisuus vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Palvelun käyttö on turvallista kaksivaiheisen tunnistuksensa ansiosta. Pilvipohjaista sähköpostia käyttää valtionhallinnossa nyt 20 000 käyttäjää. Määrä on kaksinkertaistunut vuoden sisällä.

Lue lisää

Kuvassa pilvi, ympyrä, internet.

Uusi Verkkosuoja-palvelu tuo modernia pilvitietoturvaa internetin käyttöön

Valtori kehittää tietoturvapalveluita asiakkaiden ajankohtaisiin tarpeisiin. Yhtenä isona kehityskohteena on julkisten verkkojen ja palvelujen käytön suojaaminen.

Lue lisää

Pöydällä on tabletti, jossa kuvana on graafi. Lisäksi pöydällä on kännykkä ja kahvikuppi.

Viestintätekniikkapalvelut mahdollistavat monipuolisen käyttökokemuksen asiakkaille

Valtionhallinnon Tori-palveluiden asiakasorganisaatiot ovat ottaneet laajasti käyttöönsä Valtorin tuottamat uudet Viestintätekniikkapalvelut Perus-, Pilvi- ja Turvaviestin. Päätös siirtyä Perus- ja Pilviviestin käyttöön johtuu siitä, että nykyinen käytössä oleva VYVI-palvelun teknologia poistuu käytöstä joulukuun 2021 aikana.

Lue lisää

Suosittu Valtori Akatemia kiinnosti jälleen hakijoita

Valtorin trainee-ohjelma, Valtori Akatemia, järjestetään vuonna 2022 jo neljännen kerran.

Lue lisää

Maija Apunen seisomassa työpisteensä ääressä.

Valtori Akatemia kouluttaa ICT-ammattilaisia valtionhallintoon 

Ensi vuoden trainee-ohjelmaan haetaan harjoittelijoita tietoturva ja kyberturvallisuus (SOC) sekä pilviteknologia -osaamisalueille. Hakuaika uuteen koulutusohjelmaan on käynnissä 8.11.2021 saakka. Katso, miten Maija Apusen urapolku aukesi Akatemian kautta Valtorissa.

Lue lisää

Kuvituskuvassa mies pitää kädessään tablettia.

Vankiterveydenhuollon asiakascase: ”Ilman Valtti Virtuaalia työ potilastietojärjestelmän aikaansaamiseksi olisi ollut mahdotonta”

Valtorissa on kehitetty erilaisia päätelaiteratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Päätelaitepalvelu Valtin rinnalla on saatavana virtuaalinen työtilaratkaisu Valtti Virtuaali, josta hyötyvät mm. tutkijat, konsultit, yhteistyökumppanit tai paljon matkatöitä tekevät valtionhallinnon työntekijät. 

Lue lisää

Hakuilmoitus Valtori Akatemiaan.

Haku Valtori Akatemian 2022 koulutukseen alkaa 11.10.

Kiinnostaisiko työmahdollisuudet tietoturvan ja kyberturvallisuuden tai pilviteknologioiden parissa? Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin trainee-ohjelma Valtori Akatemia käynnistyy tänä vuonna jo neljännen kerran!

Lue lisää