
Valtti Vierailija – päätelaitepalvelu lyhytaikaiseen käyttöön
Päätelaitepalvelu Valtti Vierailija on pilvipohjainen, helposti käyttöönotettava päätelaiteratkaisu, josta on saatavilla kaksi versiota: laina- ja kioskityöasema.
Julkisen pilven kysyntä on kasvanut nopeasti perinteisen on-premises-ratkaisun rinnalle. Elämme murroskautta pilviteknologioiden käyttöönotossa mikä näkyy myös palveluiden tuottamisessa, kehittämisessä ja käytössä. Ajasta ja paikasta riippumaton työ ja tiimiytyminen tuovat uusia haasteita palvelujen käytettävyydelle, saatavuudelle, toiminnalle ja tietoturvalle.
Joustavuus ja kustannustehokkuus houkuttelevat pilvipalveluiden käyttöönottoa, mutta asiakkaan valintoja ohjaavat muutkin näkökulmat.
Päätelaitepalvelu Valtti Vierailija on pilvipohjainen, helposti käyttöönotettava päätelaiteratkaisu, josta on saatavilla kaksi versiota: laina- ja kioskityöasema.
Valtion organisaatiot ovat toivoneet yhteisiä palvelukokonaisuuksia Valtorin tarjoamiin pilvipalveluihin. Vastaamme tarpeisiin ja tuotteistamme pilvityöympäristön koostamalla nykyisistä palveluistamme yhtenäisen kokonaisuuden, joka kattaa esimerkiksi päätelaitteen ja Microsoftin M365 -palvelut. Palvelukokonaisuuden ensimmäinen versio julkaistaan syksyn 2023 aikana.
Valtorin Tori-Mobiililaitepalveluiden valikoimasta löytyy nyt uusi ja kustannustehokas Kevyt Mobiili Pilvi -palvelu, joka on suunniteltu erityisesti Valtorin pienasiakkaille.
Ennen kuin valtiot alkoivat puhua vakavissaan kyberavaruudesta, oli termi tuttu lähinnä William Gibsonin romaanista Neuromancer.
Valtorin uudet Työasemasuoja Pilvi ja Mobiilisuoja Pilvi -palvelut tarjoavat Windows- ja MacOS-työasemille sekä iOS- ja Android-mobiililaitteille tarvittavat työkalut tuntemattomien ja tunnettujen tietoturvauhkien havaitsemiseen ja torjumiseen.
Helsinkiläinen Jani Piironen on tuore valtorilainen. Hän aloitti työnsä Valtorissa pilvipalveluiden kehittäjänä elokuun lopulla. Erityisesti tuotepäällikön laaja pilvipalveluihin liittyvä kehitysrooli valtionhallinnossa kiinnostaa häntä.
Mirt Harjunheimo aloitti oman Valtori-uransa Valtori Akatemia -harjoitteluohjelman kautta vuonna 2019 päätelaitteiden ja työasemien hallinnoinnin parissa.
Viime kevään aikana Maanmittauslaitoksen (MML:n) 1 700 hengen organisaatiossa otettiin käyttöön Valtorin tuotteistetuista palveluista Viestintätekniikkapalvelut Pilviviesti, Mobiililaitepalvelu Mobiili Pilvi ja Sisäisen viestinnän julkaisualusta Sivi.
Minkälaisia pilvipalveluja Valtorin asiakkaat tarvitsevat? Tätä kysymystä pohdittiin Pilvikehittämisen päivässä Helsingin Lintulahdessa.
Yhteinen alusta pilvipalveluille sujuvoittaisi kehittämistä ja käyttöönottoja sekä helpottaisi kilpailuttamista. Valmistaudumme Valtorissa tarjoamaan asiakkaille palvelua pilviperustan rakentamiseksi.
Mira Holmroos-Kolari aloitti 1.5.2022 Valtorilla pilvipalvelujen kehittämistavoitteiden parissa. Hän johtaa pilvipalvelujen strategiaa ja varmistaa asiakastarpeisiin pohjautuvan kehittämisen.
Valtorin turvallisuusverkkopalvelussa työskentelee joukko kyberturvallisuuteen erikoistuneita it-alan ammattilaisia, jotka suhtautuvat työhönsä suurella intohimolla ja ymmärryksellä. Kyberturvallisuudella tarkoitetaan digitaalisten sekä muiden digitaalisessa verkossa toimivien kriittisten toimintojen turvaamista, mm. kyberhyökkäyksiltä.
Valtorin tuottama, uusi Toimialuepalvelu Oma AD on tuotteistettu toimialueratkaisu yksittäisen organisaation tarpeisiin. Oma AD:n tuotteistusprojekti valmistuu kesällä 2022.
Verkkosivujen analytiikkapalvelu Vanan avulla organisaatio pääsee seuraamaan verkkopalveluidensa kävijäliikennemääriä ja vierailijoiden liikkeitä.
Asiakkaiden tarpeiden perusteella ja valtiovarainministeriön esityksen mukaisesti perustetut uudet yhteistyöryhmät kehittävät kokonaisturvallisuutta ja pilvipalveluita yhdessä.
Valtorin tuottama Viestintätekniikkapalvelut Pilviviesti on kustannustehokas palvelukokonaisuus vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Palvelun käyttö on turvallista kaksivaiheisen tunnistuksensa ansiosta. Pilvipohjaista sähköpostia käyttää valtionhallinnossa nyt 20 000 käyttäjää. Määrä on kaksinkertaistunut vuoden sisällä.
Valtori kehittää tietoturvapalveluita asiakkaiden ajankohtaisiin tarpeisiin. Yhtenä isona kehityskohteena on julkisten verkkojen ja palvelujen käytön suojaaminen.
Valtionhallinnon Tori-palveluiden asiakasorganisaatiot ovat ottaneet laajasti käyttöönsä Valtorin tuottamat uudet Viestintätekniikkapalvelut Perus-, Pilvi- ja Turvaviestin. Päätös siirtyä Perus- ja Pilviviestin käyttöön johtuu siitä, että nykyinen käytössä oleva VYVI-palvelun teknologia poistuu käytöstä joulukuun 2021 aikana.
Valtorin trainee-ohjelma, Valtori Akatemia, järjestetään vuonna 2022 jo neljännen kerran.
Ensi vuoden trainee-ohjelmaan haetaan harjoittelijoita tietoturva ja kyberturvallisuus (SOC) sekä pilviteknologia -osaamisalueille. Hakuaika uuteen koulutusohjelmaan on käynnissä 8.11.2021 saakka. Katso, miten Maija Apusen urapolku aukesi Akatemian kautta Valtorissa.
Valtorissa on kehitetty erilaisia päätelaiteratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Päätelaitepalvelu Valtin rinnalla on saatavana virtuaalinen työtilaratkaisu Valtti Virtuaali, josta hyötyvät mm. tutkijat, konsultit, yhteistyökumppanit tai paljon matkatöitä tekevät valtionhallinnon työntekijät.
Kiinnostaisiko työmahdollisuudet tietoturvan ja kyberturvallisuuden tai pilviteknologioiden parissa? Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin trainee-ohjelma Valtori Akatemia käynnistyy tänä vuonna jo neljännen kerran!
Palveluitamme voidaan kehittää mahdollisimman hyvin asiakkaiden tarpeita vastaaviksi vain tekemällä tiivistä yhteistyötä. Palveluiden kehittämistarpeet nousevat asiakkailta. Kehittämisellä voidaan tähdätä eritasoisiin uudistuksiin, esimerkiksi palvelun toiminnalliseen muutokseen tai täysin uudenlaisen palvelun luomiseen.
Uusien palvelimien käyttöönotto ja vanhojen palvelimien poistaminen tapahtuu Palvelintehtaan kautta. Palvelintehdas huolehtii TORI-liiketoiminnassa palvelimien käyttöönotoista ja poistoista Vaka-Valtori-, Vaka-Kumppani- ja tulevaisuudessa myös Vaka-Pilvi-kapasiteettipalvelun osalta.
Valtori on tehnyt selvitystyötä yksityisyydensuojaan liittyvän Privacy shield -järjestelyn mitätöinnin seurauksista.
Valtorin pilvikapasiteettipalvelulle on nyt tarjolla uusi tietoturvaratkaisu, joka mahdollistaa mm. reaaliaikaiset tilannekuvan, tarjoaa yhtenäisen ketjun PiTuKrista kontrolleihin ja on integroitu suunnitteluohjeisiin.
Valtorissa on tuotteistettu tutun päätelaitepalvelu Valtin rinnalle virtuaalinen työtilaratkaisu Valtti Virtuaali. Palvelun etuna on se, että käyttäjä pääsee turvallisesti tarvitsemiinsa palveluihin esimerkiksi omalta kotikoneeltaan.
Pilvipalvelujen käyttöä ei enää pitäisi ohjata lyhytnäköisen kustannussäästötavoitteiden tai yksittäisen tietojärjestelmän alustavalinnan pohjalta, vaan organisaatiossa yhteisesti määritettyjen liiketoiminnan tarpeiden ja niiden perusteella luodun pilvistrategian mukaan.
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa tuotteistettiin viime vuonna asiakkaiden käyttöön uudet viestintätekniset palvelut: Perus-, Pilvi- ja Turvaviestipalvelut. Pilviviesti on pilvipohjainen viestintätekniikkapalvelu, joka sisältää sähköpostipalvelun ja Teamsin.
Me valtorilaiset toivotamme hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme.
Videolla asiakkaamme kertovat kokemuksiaan pilvivalinnoista. Videon kesto on 03:20.
Katso myös Valtorin ja asiakkaiden näkemyksiä pilvivalinnoista. Videon kesto on 6:44.