Julkisen pilven kysyntä on kasvanut nopeasti perinteisen on-premises-ratkaisun rinnalle. Elämme murroskautta pilviteknologioiden käyttöönotossa mikä näkyy myös palveluiden tuottamisessa, kehittämisessä ja käytössä. Ajasta ja paikasta riippumaton työ ja tiimiytyminen tuovat uusia haasteita palvelujen käytettävyydelle, saatavuudelle, toiminnalle ja tietoturvalle.

Joustavuus ja kustannustehokkuus houkuttelevat pilvipalveluiden käyttöönottoa, mutta asiakkaan valintoja ohjaavat muutkin näkökulmat.  

Lue pilviaiheisia uutisia

Kädessä kännykkä, jonka ympärillä paljon kuvaikoneja, jotka toimivat pilvipalvelussa.

Yhteisellä pilvikehittämisen matkalla asiakkaiden kanssa

Minkälaisia pilvipalveluja Valtorin asiakkaat tarvitsevat? Tätä kysymystä pohdittiin Pilvikehittämisen päivässä Helsingin Lintulahdessa. 

Lue lisää

Pilvi, jossa on kiinni verkkopiuha.

Pistetäänkö pystyyn valtion yhteinen pilviperusta?

Yhteinen alusta pilvipalveluille sujuvoittaisi kehittämistä ja käyttöönottoja sekä helpottaisi kilpailuttamista. Valmistaudumme Valtorissa tarjoamaan asiakkaille palvelua pilviperustan rakentamiseksi.

Lue lisää

Mira Holmroos-Kolari.

Pilvikehittämisen konkari tehtäväkiertoon Digi- ja väestötietovirastosta Valtoriin

Mira Holmroos-Kolari aloitti 1.5.2022 Valtorilla pilvipalvelujen kehittämistavoitteiden parissa. Hän johtaa pilvipalvelujen strategiaa ja varmistaa asiakastarpeisiin pohjautuvan kehittämisen.

Lue lisää

Ihmisiä kokoustamassa suljetussa kokoustilassa, jossa on läpinäkyvät seinät.

Valtorin kyberturvallisuusasiantuntija: Pitää olla ajan hermolla – ala menee nopeasti eteenpäin

Valtorin turvallisuusverkkopalvelussa työskentelee joukko kyberturvallisuuteen erikoistuneita it-alan ammattilaisia, jotka suhtautuvat työhönsä suurella intohimolla ja ymmärryksellä. Kyberturvallisuudella tarkoitetaan digitaalisten sekä muiden digitaalisessa verkossa toimivien kriittisten toimintojen turvaamista, mm. kyberhyökkäyksiltä.

Lue lisää

Pöydällä useampi tietokoneen näyttö ja miehellä kädessään raportti.

Toimialuepalvelu Oma AD – uusi palvelu palveluvalikoimaan

Valtorin tuottama, uusi Toimialuepalvelu Oma AD on tuotteistettu toimialueratkaisu yksittäisen organisaation tarpeisiin. Oma AD:n tuotteistusprojekti valmistuu kesällä 2022.

Lue lisää

Mies näyttää sormellaan ruudulta virtuaalista graafia.

Verkkosivujen analytiikkapalvelu Vana – tietoturvallinen vaihtoehto Valtorin asiakkaille

Verkkosivujen analytiikkapalvelu Vanan avulla organisaatio pääsee seuraamaan verkkopalveluidensa kävijäliikennemääriä ja vierailijoiden liikkeitä.

Lue lisää

Kokonaisturvallisuutta ja pilvipalveluita kehitetään yhdessä

Asiakkaiden tarpeiden perusteella ja valtiovarainministeriön esityksen mukaisesti perustetut uudet yhteistyöryhmät kehittävät kokonaisturvallisuutta ja pilvipalveluita yhdessä.

Lue lisää

Tietokoneen näytöllä on pilven kuva.

Pilviviestillä joustavuutta etätyöhön

Valtorin tuottama Viestintätekniikkapalvelut Pilviviesti on kustannustehokas palvelukokonaisuus vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Palvelun käyttö on turvallista kaksivaiheisen tunnistuksensa ansiosta. Pilvipohjaista sähköpostia käyttää valtionhallinnossa nyt 20 000 käyttäjää. Määrä on kaksinkertaistunut vuoden sisällä.

Lue lisää

Kuvassa pilvi, ympyrä, internet.

Uusi Verkkosuoja-palvelu tuo modernia pilvitietoturvaa internetin käyttöön

Valtori kehittää tietoturvapalveluita asiakkaiden ajankohtaisiin tarpeisiin. Yhtenä isona kehityskohteena on julkisten verkkojen ja palvelujen käytön suojaaminen.

Lue lisää

Pöydällä on tabletti, jossa kuvana on graafi. Lisäksi pöydällä on kännykkä ja kahvikuppi.

Viestintätekniikkapalvelut mahdollistavat monipuolisen käyttökokemuksen asiakkaille

Valtionhallinnon Tori-palveluiden asiakasorganisaatiot ovat ottaneet laajasti käyttöönsä Valtorin tuottamat uudet Viestintätekniikkapalvelut Perus-, Pilvi- ja Turvaviestin. Päätös siirtyä Perus- ja Pilviviestin käyttöön johtuu siitä, että nykyinen käytössä oleva VYVI-palvelun teknologia poistuu käytöstä joulukuun 2021 aikana.

Lue lisää