Hyppää sisältöön

Töissä Valtorissa: Tuotepäällikkö Jani Piironen edistää pilvipalveluiden kehitystä

Julkaisuajankohta 21.10.2022 13.14
Tiedote
Miehellä on avonaisessa kädessään virtuaalisesti erilaisia pilvipalveluihin liittyviä kuvakkeita, kun hän istuu tietokoneen ääressä, ja hän näkyy kuvassa vain osittain.

Helsinkiläinen Jani Piironen on tuore valtorilainen. Hän aloitti työnsä Valtorissa pilvipalveluiden kehittäjänä elokuun lopulla. Erityisesti tuotepäällikön laaja pilvipalveluihin liittyvä kehitysrooli valtionhallinnossa kiinnostaa häntä.

Jani Piironen.

Jani Piironen

Aikaisemmissa tehtävissään yksityisellä puolella hän on toiminut sekä eri ICT-yritysten tietohallinnoissa että pöydän toisella puolella eri palveluntarjoajilla.

Työuraa Janilla on takanaan vajaat 20 vuotta. ”Uskon, että minulla on paljon annettavaa Valtorille. Omalla pöydälläni on mm. pilvipalveluiden tuotteistukset ja ratkaisut, joiden kautta tuodaan asiakkaille pilvipalveluiden edut ja joilla helpotamme pilvisiirtymiä”, hän kuvailee.

”Tykkään katsoa asioita asiakkaan silmin”

Jani Piironen haluaa kehittää Valtorin pilvipalveluja vastaamaan asiakkaiden odotuksia. ”Tykkään tuotteistaa palveluja ja katsoa asioita asiakkaan silmin”, hän kiteyttää. Tällainen lähestymistapa onkin täysin Valtorin strategian mukaista.

Uuden tuotepäällikön mielestä Valtorin fokus ja palvelut ovat pitkälti samanlaisia kuin yksityisillä ICT-palveluntarjoajilla. ”Tässä työssä pääsen yhdistämään osaamiseni ja hyödyntämään kokemukseni – tuomaan uutta näkökulmaa asioihin. Tämä on kiehtovaa”, hän sanoo. 

Uudet ICT-palvelukokonaisuudet helpottavat arkea

Jani Piironen haluaa tuoda esille sen, miten Valtori pystyy helpottamaan asiakkaiden arkea uusilla ICT-palvelukokonaisuuksilla. Lisäksi hän korostaa, kuinka kumppanina Valtori pystyy kehittämään asiakasorganisaatioiden ICT-palveluita siten, että asiakkailla on paremmat mahdollisuudet keskittyä oman ydintoimintansa kehittämiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Valtion yhteisen pilviperusteisen palvelukokonaisuuden kehittäminen ja asiakashyötyjen esilletuominen kuuluvat oleellisena osana Janin tehtäväkenttään. ”Lisäksi kehitämme Valtorissa hallintapalvelua pilvialustan ja -perustan päälle. Sen avulla vapautetaan asiakkaiden päivittäistä työkuormitusta”, hän täydentää.

Loikka yksityiseltä puolelta valtion leipiin ei olekaan ollut niin dramaattinen kokemus kuin aluksi olisi kuvitellut. Monipuolinen työ Valtorin asiakasrajapinnassa antaa Janille uutta perspektiiviä, jossa hän pääsee hyödyntämään monipuolista kokemustaan Valtorissa.  

Vastapainoa työlle Jani Piironen hakee liikunnasta ja elokuvista. 

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Maanmittauslaitos otti kolme Valtorin palvelua käyttöön nopealla aikataululla - opit jaettavaksi

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Kehittäminen Pilvi Työntekijäkokemus Vaka-pilvi Vastuullisuus julkaisualustat tietoliikennepalvelut työasemat viestintäratkaisut viestintätekniikkapalvelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun