Hyppää sisältöön

Uusi Verkkosuoja-palvelu tuo modernia pilvitietoturvaa internetin käyttöön

Julkaisuajankohta 17.12.2021 8.48
Tiedote
Kuvassa pilvi, ympyrä, internet.

Valtori kehittää tietoturvapalveluita asiakkaiden ajankohtaisiin tarpeisiin. Yhtenä isona kehityskohteena on julkisten verkkojen ja palvelujen käytön suojaaminen.

Valtorin uudessa Verkkosuoja-palvelussa kantavana teknologiana internetin käytön ja palveluiden julkaisemisen suojauksessa on SASE (Secure Access Service Edge). Sillä viitataan ratkaisuun, joka mahdollistaa käyttäjien tai laitteiden pääsyn verkkoon ja palveluihin pilvessä sijaitsevan yhdyskäytävän läpi.

”Käytännössä organisaation reitittimestä lähtevä tietoliikenne liikkuu pilvitietoturvan läpi ennen kuin se päätyy julkiseen verkkoon. Palvelulla voidaan estää haluttu liikenne tai pääsy vaarallisille sivustoille”, kertoo palvelusta vastaava tuotepäällikkö Jani Mattila.

Käytettävyyttä ja kustannustehokkuutta virtualisoidun tietoturvan avulla

Internetin suojauksessa tullaan hyödyntämään modernia teknologiaa, joka mahdollistaa laajennetun tietoturvan käyttäjän sekä internetin välille jopa ilman VPN-yhteyttä. Ratkaisu tuo myös nykyaikaista tietoturvaa mobiililaitteiden käyttöön.

”SASE-ratkaisu näkyy käyttäjälle ainoastaan parempana käyttäjäkokemuksena, sillä ratkaisun myötä tarve IP-pohjaisiin verkon avauksiin vähenee ja arviointi tehdään riskipohjaisesti. Palvelualusta myös mittaa loppukäyttäjien kokemusta reaaliajassa, mikä mahdollistaa häiriöttömyyden sekä nopeat parannustoimet”, kertoo Mattila.

”Julkisten verkkojen ja palveluiden käyttöä suojataan verkossa tehtävän toiminnallisuuden avulla. Yhtenä merkittävänä tavoitteena on turvata ja mahdollistaa sujuva arjen monipaikkainen työskentely asiakkaille”, lisää turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen.   

Pilviratkaisun joustava käyttö päätelaiteriippumattomasti mahdollistaa myös kustannustehokkuuden. 

Verkkosuoja Tori-palveluvalikoimaan syksyn 2022 aikana 

Ensi vuonna julkaistava uusi Verkkosuoja-palvelu tulee kattamaan ratkaisut sähköpostien ja internetin suojaukseen sekä verkon havainnointiin ja hyökkäyksenestoon.

”SASE-ratkaisu on nyt kilpailutettu ja seuraavana tuotteistetaan Verkkosuoja-palvelukokonaisuus. Lisäksi ratkaisulle tehdään tietosuojan ja tietoturvan todentamiset. Palvelu on tarkoitus pilotoida ensin Valtorin omaan käyttöön ja käyttäjäkokemusten pohjalta sitä tarjotaan sitten asiakkaille”, Jani Mattila täydentää.

Palvelu on yhteensopiva muiden Valtorin palveluiden, kuten esimerkiksi Etäyhteyspalvelu Kaukon kanssa. 

Lisätietoa

Valtorin asiakaspalvelupäälliköt
 

Kehittäminen Paikkariippumaton työ Pilvi SOC Tiedote Tietoturva Tietoturvapalvelut Timantti Verkkosuoja nettiyhteys verkkosivut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun