Hyppää sisältöön

Pilviviestillä joustavuutta etätyöhön

Julkaisuajankohta 14.2.2022 11.33
Tiedote
Tietokoneen näytöllä on pilven kuva.

Valtorin tuottama Viestintätekniikkapalvelut Pilviviesti on kustannustehokas palvelukokonaisuus vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön. Palvelun käyttö on turvallista kaksivaiheisen tunnistuksensa ansiosta. Pilvipohjaista sähköpostia käyttää valtionhallinnossa nyt 20 000 käyttäjää. Määrä on kaksinkertaistunut vuoden sisällä.

Valtorin asiakas voi ottaa Pilviviestistä käyttöönsä kokonaisuuden, joka sisältää 
• tiimityöväline Teamsin ja pilvisähköpostin tai 
• vain tiimityöväline Teamsin.

Teams tukee tiimityötä ja mahdollistaa sujuvat kokoukset niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Pilviviesti-palvelun tavoitteena on tarjota kaikille valtionhallinnon organisaatioille yhtenäinen sähköposti-, pikaviestintä- ja verkkokokousratkaisu. 

Suomen Akatemia tyytyväinen Pilviviestiin

Suomen Akatemia otti Pilviviestin käyttöön joulukuun alussa 2021. ”Samalla siirryimme Valtorin puhepalvelujen käyttäjäksi. Teams oli virastossamme jo aiemmin käytössä ja pilvisähköposti toi siihen parannuksia. Tallennustila kasvoi huomattavasti ja käyttö yksinkertaistui”, kertoo tietohallintoasiantuntija Jorma Selovuori Suomen Akatemiasta.

”Pilviviestin käyttöönottoprojekti vaati paljon työtä. Onneksi Valtorilla ja palvelutoimittaja CGI:llä on selkeä prosessi ja hyvät kuvaukset asian läpiviemiseen. Projekti oli yksi parhaiten suunniteltuja ja toteutettuja it-projekteja, missä me olemme olleet mukana”, Selovuori kuvailee.

Pilviviestiä on helppo käyttää eri päätelaitteilla. Siinä on korkean tason kapasiteetti, se on saatavilla 24/7 ja sen kehittäminen on jatkuvaa. Palvelun työvälineillä on vaivaton kokoustaa ja työstää dokumentteja eri sidosryhmien kesken. Pilviviestiä voi käyttää sisäisestä tai julkisesta verkosta ja asiakkaalla on käytössään aina ajantasainen palvelu. Pilviviestin käyttöönotto kestää noin 3-4 kuukautta. 

Pilviviestin lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus tilata myös suojatun sähköpostin lähettämiseen tarkoitettu Turvaviesti. 

Digiagentti-verkostossa kouluttaudutaan ja jaetaan tietoa

”Organisaatio voi nimetä muutaman edustajan Valtorin ylläpitämään Digiagentti-verkostoon. Verkostossa tarjotaan koulutusta ja jaetaan tietoa tulossa olevista uusista ominaisuuksia ja muutoksista. Digiagentit jakavat verkostossa tietoa myös toisilleen, mm. Teamsin käytöstä”, tuotepäällikkö Pia Sundström kommentoi Valtorista.

Tiimityövälineen käyttöönotto edellyttää M365 OneDrive käyttöönoton, internet-yhteyden sekä yhteensopivat päätelaiteet (PC/Win10, MacOS, Android ja/tai iOS).

Teamsin käyttö monipuolista

Teamsin pikaviestintäväline tarjoaa reaaliaikaisen näkymän ja tiedot henkilön läsnäolosta. Yhteys muihin palvelun käyttäjiin voidaan muodostaa pikaviesteillä sekä ääni- ja videopuheluilla. 

Verkkokokouksen avulla voi järjestää sekä ennalta varattuja että ad hoc -kokouksia kahden tai useamman osanottajan kesken. Verkkokokoukseen osallistujat voivat jakaa näyttönsä tai haluamansa dokumentin muille. 

Teams-kokoukseen voi osallistua puhelimella, mobiililaitteilla ja videoneuvottelulaitteella. Käytössä on myös tallennusmahdollisuus OneDrive-ympäristöön. Verkkokokouksiin voi liittyä myös palvelun ulkopuoliset käyttäjät, jos organisaatio niin haluaa. 

Käyttöönottoon liittyviä kysymyksiä voi esittää Valtorin asiakaspalvelupäällikön kautta.

Lisätietoja: Tuotepäällikkö Tomi Näränen, [email protected]

Pilvi Pilviviesti Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun