Hyppää sisältöön

Siirtyminen pilvipalveluihin: Tärkeä askel valtionhallinnon digitalisaatiossa

Julkaisuajankohta 20.4.2023 13.42
Tiedote
Kuvalähde: Valtori

Valtion organisaatiot ovat toivoneet yhteisiä palvelukokonaisuuksia Valtorin tarjoamiin pilvipalveluihin. Vastaamme tarpeisiin ja tuotteistamme pilvityöympäristön koostamalla nykyisistä palveluistamme yhtenäisen kokonaisuuden, joka kattaa esimerkiksi päätelaitteen ja Microsoftin M365 -palvelut. Palvelukokonaisuuden ensimmäinen versio julkaistaan syksyn 2023 aikana.

Pilvityöympäristön avulla valtion virastot ja laitokset voivat hoitaa työtehtäviään paikkariippumattomasti. Vakioidut ja yhtenäiset palvelut edesauttavat poikkihallinnollista yhteistyötä.  

”Tuomme valtiolle modernit, jatkuvasti kehittyvät työvälineet, jotka mahdollistavat sujuvan ja tehokkaan työskentelyn”, sanoo Valtorin pilviekosysteemin johtaja Mira Holmroos-Kolari.  

Valtorin asiakasorganisaatiot ovat olleet mukana suunnittelussa ja ovat jatkossakin. Pilviyhteistyöryhmissä on mukana edustajia useista organisaatioista. Strateginen ryhmä luo pilven käytön edistämiseksi yhteisiä linjauksia, tulkintoja ja ratkaisuja sekä määrittää kehittämisen fokusalueet. Operatiivinen ryhmä ohjaa käytännön kehitystyötä asiakasnäkökulmasta.

Erityisesti tietoturva luupin alla

Pilvityöympäristöön siirtyessä kiinnitämme erityistä huomiota sen tietoturvalliseen käyttöönottoon. Tarjoamamme pilvityöympäristö on vakioitu, mutta muutoksia voidaan tehdä eritystarpeisiin. Esimerkiksi tietoturva-asetukset on mahdollista määritellä perustasoa tiukemmiksi. 

”Tavoitteenamme on saumaton pilvipalvelu, jossa asiakkaiden ei tarvitse tietää sopivaa asiantuntijaa erilaisten sovellusten ongelmanratkaisuun, vaan avun saa tarvittaessa yhdeltä luukulta. Palvelukokonaisuuden tietoturva on vahvempi kuin erillisistä palveluista koostuvassa ratkaisussa”, sanoo yksikönpäällikkö Petri Ekman.

Palvelukokonaisuuden tietoturvan pyrimme rakentamaan turvallisuusluokka IV:n mukaisten vaatimusten mukaisesti. 

Lisätietoa:

Petri Ekman, yksikönpäällikkö, Tori-palvelut: [email protected]   
Mira Holmroos-Kolari, pilviekosysteemin johtaja: [email protected]

Kehittäminen Pilvi Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun