Hyppää sisältöön

Hyppäys ravintola-alalta pilvipalveluasiantuntijaksi onnistui oikealla asenteella

Julkaisuajankohta 18.10.2023 13.28
Tiedote
Joukko asiantuntijoita istuu sohvalla selin kameraa ja katsovat kahden asiantuntijan (nainen ja mies) työskentelyä valkotaululla.
Kuvalähde: Valtori

Valtori Akatemia mahdollisti Julia Valkealahdelle uuden työuran. Hän pääsi Valtori Akatemiaan vuoden 2022 alussa. Saman vuoden elokuussa Juliasta tuli pilvipalveluasiantuntija, kun hänet vakinaistettiin Valtoriin. 

”Valtori Akatemia oli minulle kuin lottovoitto. Olen iloinen, että koulutus on ollut osa minun työhistoriaani”, Julia vakuuttaa. 

Ennen Valtoria hän työskenteli useamman vuoden ravintola-alalla: ensin keittiössä, josta siirtyi salin puolelle ja lopuksi työ johti esimiestehtäviin. Ravintola-alalla kohtelias asiakaspalveluasenne on tärkeä, mistä on hyötyä myös nykyisessä työssä.

Rohkea alanvaihtaja ja ripaus onnea

Julia on hyvä esimerkki siitä, kuinka oikealla asenteella ja tarmokkuudella pääsee siirtymään aivan toisenlaisesta työympäristöstä alalle, josta aikaisemmin ei ollut juurikaan tietoa. 

Ennen Valtori Akatemiaa Julialla ei ollut kovinkaan paljon käsitystä ICT-teknologioista, mutta hän on ollut aina kiinnostunut, mihin suuntaan teknologiat kehittyvät. ”Valtori saa minulta kiitosta siitä, kuinka ennakkoluulottomasti minut otettiin vastaan”, hän kiittelee. 

Asenne ratkaisee – halu oppia ja kehittyä

Julia kertoo, ettei Valtori Akatemiaan pääsy ollut hänelle mitenkään itsestäänselvyys. ”Jälkeenpäin sain kuulla, että loppumetreillä minulla oli ollut kanssakilpailija.” Se, miksi päädyttiin Juliaan, oli hänen positiivinen asenteensa ja innostuksensa oppia uutta. 

Pilvipalveluasiantuntijana Julia mm. koordinoi Vaka-pilvi-asiantuntijapalvelua yhteistyössä palvelu- ja tuotepäällikön kanssa – palvelun kautta rekrytoidaan konsultteja erilaisiin Valtorin projekteihin. 

Hän käsittelee myös asiakkailta tulevia palvelupyyntöjä sekä on mukana vuosittain pidettävässä pilvikehittämisen päivässä. Lisäksi Julia koordinoi suosittua pilviwebinaaria, joka on suunnattu Valtorin ja valtionhallinnon pilvipalvelujen parissa työskenteleville.

”Saan energiaa, kun pääsen tekemään erilaisia tapahtumia ja olemaan asiakkaiden kanssa yhteistyössä. Pidän tärkeänä, että asiakas on tyytyväinen palveluumme. Tyytyväinen asiakas on myös yksi Valtorin arvoista”, hän painottaa.

Ympärillä hyvä tiimi

Julia Valkealahti.

Julia Valkealahti
 (Kuvalähde: Julian kotialbumi)

 

Julia iloitsee siitä, kuinka hyvin hänen tiiminsä ja esihenkilönsä ovat ottaneet hänet vastaan ja samalla tukeneet työuralla. Kaikki tämä on auttanut häntä viihtymään Valtorissa.

”Minun ympärilläni on ammattitaitoisia ihmisiä, joiden kanssa voin kehittyä sekä turvallinen ympäristö tehdä töitä, vaikka tiimimme on hajautunut ympäri Suomea. Olen iloinen tästä kaikesta”, hän sanoo.

Mistä energiaa arkeen, Julia?

”Toki hyvät työkaverit auttavat arjessa, mutta sen lisäksi mökkeilen, harrastan monipuolista liikuntaa, kulttuuria ja musiikkia. Sydäntä lähellä on myös luonto”, hän kuvailee.

Lisätietoa: 

Sinua saattaa kiinnostaa Valtori Akatemia.

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Pilvi Pilviviesti Työntekijäkokemus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun