Hyppää sisältöön

Yhteisellä pilvikehittämisen matkalla asiakkaiden kanssa

Julkaisuajankohta 21.9.2022 11.51
Tiedote
Kädessä kännykkä, jonka ympärillä paljon kuvaikoneja, jotka toimivat pilvipalvelussa.

Minkälaisia pilvipalveluja Valtorin asiakkaat tarvitsevat? Tätä kysymystä pohdittiin Pilvikehittämisen päivässä Helsingin Lintulahdessa. 

Syksyinen aamupäivä kokosi yhteen tiistaina 20. päivänä syyskuuta noin 100 pilvipalveluiden kehittäjää valtionhallinnosta kuulemaan, keskustelemaan, haastamaan Valtoria sekä tuomaan uusia näkemyksiä pilvipalveluiden tulevaisuudesta.

Valtorin toimitusjohtaja Paula Kujansivu lausui tilaisuuden tervetulosanat. Hän kannusti osallistujia antamaan kaikenlaista palautetta pilvikehittämisen suunnasta, myös kriittisiä näkemyksiä.

”Valtori on olemassa asiakkaitaan varten ja tehtävämme on tarjota sellaisia ICT-palveluja, jotka tukevat virastojen toiminnan tavoitteita ja arkea. Haluamme selvittää, millaisia palveluita tulee kehittää, jotta ne vastaavat mahdollisimman hyvin asiakkaidemme tarpeita”, Kujansivu sanoo.

Asiakkailla merkittävä rooli pilvikehittämisessä

Johtaja Mira Holmroos-Kolari Valtorista toimi tilaisuuden järjestäjänä. Hän toivoi erityisesti osallistujien näkemyksiä pilvipalveluiden kokonaisuuden kehittämisestä.

”Tilaisuuden järjestelyissä, sisällössä ja pilvikehittämisen suunnan varmistamisessa Valtorin asiakasneuvottelukunnan pilviyhteistyöryhmillä on ollut merkittävä rooli”, hän kertoo.

Tunnin kestäneen webinaariosuuden jälkeen siirryttiin ständeille, jotka oli jaettu eri fokusalueisiin, ja joihin sai tutustua oman mielenkiinnon mukaan.

”Oli hienoa nähdä näin paljon asiakkaita pilvikehittämisen parissa. Myös linjoille aloitusosuuteen oli kertynyt paljon väkeä. Osallistujamäärä ylitti odotuksemme”, Mira Holmroos-Kolari kuvailee. 

”Päivän agendalla oli paljon aiheita: messuständeillä käytiin erittäin hyvää ja avointa keskustelua. Keskustelut vahvistivat jo tunnistettuja kohteita oikeiksi ja tarpeellisiksi”, hän jatkaa.

Asiakkaiden kommentteja päivän annista

”Tilaisuus oli tosi hyödyllinen ja saimme paljon uutta tietoa. Erityisesti pilvistrategia ja -linjaukset, tietosuojaan liittyvät asiat ja digityöympäristö olivat meille kiinnostavimpia, ja niistä haluamme kuulla lisää”, kertovat Pyry Heikkinen, Tuulia Toimela ja Jari Kokko Tullista.

”Tapahtuma oli mielenkiintoinen ja aiheita oli paljon. Toiveena on tutustua vielä lisää niihin kohteisiin, joihin ei tänään ennättänyt perehtyä”, Jorma Rantanen kommentoi TUKESista.

Pyry Heikkinen (vas.), Tuulia Toimela ja Jari Kokko Tullista (ylh. vas.), Paula Kujansivu Valtorista avaamassa tilaisuutta (ylh. kesk.). Jorma Rantanen TUKESista (alh. oik.) ja Mira Holmroos-Kolari Valtorista (alh. vas.). Webinaarin jälkeen siirryttiin ständeille, jotka oli jaettu eri fokusalueisiin, ja joihin sai tutustua oman mielenkiinnon mukaan.

Ylhäällä vasemmalla: Pyry Heikkinen (vas.), Tuulia Toimela ja Jari Kokko Tullista, Paula Kujansivu Valtorista avaamassa tilaisuutta (ylh. kesk.). Alhaalla oikealla: Jorma Rantanen TUKESista ja Mira Holmroos-Kolari Valtorista (alh. vas.). Webinaarin jälkeen siirryttiin ständeille, jotka oli jaettu eri fokusalueisiin, ja joihin sai tutustua oman mielenkiinnon mukaan. (Kuvat: Valtori)

Täsmäiskuja eri aiheista on luvassa lisää muun muassa webinaareina. ”On ollut mahtavaa työskennellä yhdessä koko valtionhallinnon pilvimatkan äärellä. Asiakkaat ovat tuoneet yhteistyöhön ison panoksen”, Mira Holmroos-Kolari kiittelee.

Voit kuunnella tallenteet jälkikäteen

Webinaaritallenne on viety Valtorin Pilviyhteisön videojulkaisualustalle. Kaikkien messuständien esittelyt tulevat tallenteina tuolle samalle alustalle lokakuun aikana Valtorin asiakkaille. 

Webinaarin ohjelma

  • Tervetulosanat, Paula Kujansivu (Valtori)
  • Valtiovarainministeriön puheenvuoro, Jyri Vuorikallio (VM/JulkICT)
  • Valtorin asiakasneuvottelukunnan strategisen ja operatiivisen pilviyhteistyöryhmän esittely, Esko Kaarlonen (VK) ja Petri Ellmén (VK)
  • Valtorin pilvikehittämisen tiekartta, Mira Holmroos-Kolari (Valtori)
  • Kokonaisturvallisuus-yhteistyöryhmän kuulumiset, Samuli Bergström (Vero)

Tilaisuuden materiaalit löytyvät Pilviyhteisö-ryhmästä.

Lämmin kiitos kaikille tilaisuuteen osallistuneille ja hyvää syksyn jatkoa!

Lisätietoja

Johtaja Mira Holmroos-Kolari
[email protected]

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Kehittäminen Pilvi Pilviviesti Tiedote Valtorin asiakasneuvottelukunta Vastuullisuus viestintätekniikkapalvelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun