Hyppää sisältöön

Vankiterveydenhuollon asiakascase: ”Ilman Valtti Virtuaalia työ potilastietojärjestelmän aikaansaamiseksi olisi ollut mahdotonta”

Julkaisuajankohta 18.10.2021 15.20
Tiedote
Kuvituskuvassa mies pitää kädessään tablettia.

Valtorissa on kehitetty erilaisia päätelaiteratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin. Päätelaitepalvelu Valtin rinnalla on saatavana virtuaalinen työtilaratkaisu Valtti Virtuaali, josta hyötyvät mm. tutkijat, konsultit, yhteistyökumppanit tai paljon matkatöitä tekevät valtionhallinnon työntekijät. 

Vankiterveydenhuollossa (VTH) on hyvät kokemukset Valtorin tuottamasta palvelusta Valtti Virtuaalista. VTH:sta kerrotaan, että Valtti Virtuaalia käytettiin kumppaniyhteistyössä. ICT-palvelutoimittajalla oli käytössään tietoturvallinen Valtti Virtuaali, kun heille rakennettiin uutta potilastietojärjestelmää. 

”Palvelutoimittajamme käytti Valtti Virtuaalia Lifecare-potilastietojärjestelmän rakentamisessa”, kertoo projektipäällikkö Lucia Jakobsson VTH:sta.

Valtti Virtuaali mahdollisti turvallisen kumppaniyhteistyön Vankiterveydenhuollossa, jossa on käytössä Valtti-työasemat. ”Havaitsimme projektin alussa, että myös toimittajalla pitää olla pääsy sovellukseen. Palvelutoimittajan pitää päästä testaamaan potilastietojärjestelmää, ja se onnistui Valtti Virtuaalin avulla, koska Valtti-työasemiin heillä ei ollut pääsyä”, Jakobsson jatkaa.

”Uskon, että ilman Valtti Virtuaalia emme olisi päässeet toivottuun lopputulokseen. Työ olisi ollut mahdotonta: olisimme joutuneet ostamaan fyysiset työasemat, ja sen jälkeen lähettämään ne ympäri Suomea.”

Jakobsson arvioi, että projektiin olisi voinut tulla muitakin haasteita ilman virtuaalista työasemaa: ”Olen todella tyytyväinen palveluun”, hän kiittelee.

Valtti Virtuaali toimii omalla tabletilla, puhelimella ja kotikoneella. ”Käyttääksesi Valtti Virtuaalia et tarvitse fyysistä Valtti-työasemaa, pääset järjestelmiin vaikka omalla tabletillasi.”

Valtti Virtuaali mahdollistaa työskentelyn joustavasti ja tietoturvallisesti. Valtti Virtuaalia voi käyttää myös Valtti-työaseman rinnalla, muttei se ole välttämätöntä esim. kumppaniyhteistyössä.

Koeajo-työpaja asiakkaille marraskuussa

Valtti Virtuaalista järjestetään asiakkaille marraskuussa Koeajo-niminen työpaja, jossa palvelua pääsee testaamaan testitunnusten avulla. Työpajan suosio yllätti, ja se täyttyi nopeasti. 

Kehittäminen Paikkariippumaton työ Pilvi Tiedote Tietoturva Valtti Valtti Virtuaali työasemat

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun