Tärkein tehtävämme on varmistaa asiakkaidemme tietoliikenneyhteyksien, päätelaitteiden ja muiden palveluiden toimiminen ajasta ja paikasta riippumattomasti. Teemme aktiivisesti töitä tuotannon jatkuvuuden varmistamiseksi. Jokainen käyttäjä voi vaikuttaa osaltaan siihen, että palvelut toimivat. Kiitos yhteistyöstä!

Lue lisää paikkariippumattomasta työstä

Kuvassa kaksi henkilöä, joiden takana näkyy Valtorin Helsingin Lintulahden toimitiloja.

Valtorin toimitilavalintoja ohjaavat kustannukset, asiakastyytyväisyys ja vastuullisuus

Valtorin lähes 30 toimipisteessä eri puolilla Suomea työskentelee yli 1400 asiantuntijaa. Etätyön yleistyminen ja paikkariippumattomuus asettavat haasteita toimitilaratkaisuille.

Lue lisää

Monipaikkaisen työn ohjelman visio: Valtori on tukena ja ICT-palvelut toimivat monipaikkaisen työn eri tilanteissa.

Mopa-kehittämisen tavoitteena rakentaa monipaikkaiselle työlle toimivat edellytykset ja sujuva käyttäjäkokemus

Valtori on mukana mahdollistamassa valtiolla tehtävää sujuvaa monipaikkaista työtä. Olemme nyt laatineet tarkemmat tavoitteet sille, millaisen monipaikkaisen käyttäjäkokemuksen tarjoamiseen Valtori palvelujensa avulla tähtää. Samalla tavoitteet ohjaavat palvelukehitystä toteuttamaan tätä kokemusta.

Lue lisää

Iso ja valoisa kalustettu monitoimitila.

”Teemme muutot asiakkaalle mahdollisimman helpoksi”

Valtorin ICT-muuttopalvelua käyttämällä asiakas voi keskittyä omaan ydintoimintaansa ja jättää ICT-muuttoihin liittyvät asiat Valtorin muuttopalvelun hoidettavaksi. 

Lue lisää

Etätöissä kotona läppärin äärellä, kahvikuppi ja silmälasit pöydällä.

Valtti-työaseman voi nyt ottaa itsenäisesti käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta 

Valtti-työasemien leasingvaihtojen ohjeistusta ja työkaluja on kehitetty siten, että loppukäyttäjä pystyy mahdollisimman kattavasti ottamaan esiasennetun Valtti-työaseman itsenäisesti käyttöönsä.  

Lue lisää

Kuvassa pilvi, ympyrä, internet.

Uusi Verkkosuoja-palvelu tuo modernia pilvitietoturvaa internetin käyttöön

Valtori kehittää tietoturvapalveluita asiakkaiden ajankohtaisiin tarpeisiin. Yhtenä isona kehityskohteena on julkisten verkkojen ja palvelujen käytön suojaaminen.

Lue lisää

Työasema pöydällä.

Terveystarkastus: Valtion Valtti-työasemaympäristö voi hyvin

Valtion Valtti-työasemille tehdään säännöllisiä terveystarkastuksia. Terveystarkastuksen tavoitteena on seurata järjestelmän kuntoa sekä teknisestä että prosessien näkökulmasta ja löytää mahdollisia korjauskohteita ennakoivasti. Terveystarkastuksen tekijänä oli Valtorin yhteistyökumppani Microsoft. Marraskuun tarkastus osoitti, että tietoturvan, suorituskyvyn ja käytettävyyden osalta työasemat voivat hyvin. 

Lue lisää

Kuvituskuva konesalista.

Etäyhteys pyörii jatkossa katkotta – valtionhallinnon Kauko-palvelu uudistuu

Valtori uudisti valtionhallinnossa laajimmin käytössä olevan etäyhteyspalvelun entistä toimintavarmemmaksi.

Lue lisää

Mies istuu kotona tietokoneen ääressä etäyhteyden päässä muista, jotka myös ovat etänä. Hän tervehtii ihmisiä ja heilauttaa kättään.

Yhteiskehittämistä: Valtorin asiakkaat testasivat Valtti Virtuaalia koeajossa

Valtorin Tori-palvelujen asiakkaille järjestettiin Valtti Virtuaali -koeajo. Siinä asiakkaat saivat tutustua palveluun pelillisin menetelmin marraskuun aikana. Valtorissa tehdään yhä enemmän palvelujen kehittämistä monin eri tavoin yhdessä meidän asiakkaidemme kanssa, mihin myös tuleva strategiamme ohjaa.

Lue lisää

Pöydällä on tabletti, jossa kuvana on graafi. Lisäksi pöydällä on kännykkä ja kahvikuppi.

Viestintätekniikkapalvelut mahdollistavat monipuolisen käyttökokemuksen asiakkaille

Valtionhallinnon Tori-palveluiden asiakasorganisaatiot ovat ottaneet laajasti käyttöönsä Valtorin tuottamat uudet Viestintätekniikkapalvelut Perus-, Pilvi- ja Turvaviestin. Päätös siirtyä Perus- ja Pilviviestin käyttöön johtuu siitä, että nykyinen käytössä oleva VYVI-palvelun teknologia poistuu käytöstä joulukuun 2021 aikana.

Lue lisää

Rajanylistyspaikalla tullimiehet tarkastavat Covid-todistuksia.

Valtori mahdollisti Covid-todistusten mobiilitarkastukset nopealla aikataululla Suomen rajoille

Valtori sai kesällä toimeksiannon, jossa Rajavartiolaitokselle piti järjestää nopealla aikataululla Covid-todistusten mobiilitarkastukset maahan tuleville henkilöille. Rajavartiolaitoksen Covid-laitteet ovat osa Valtorin Tori-palveluiden Mobiililaitepalvelua.

Lue lisää