Hyppää sisältöön

Kaksi komponenttivastaavaa – Arsi ja Pia – innostuvat omasta työstään

Julkaisuajankohta 21.9.2021 12.48
Tiedote
Kuvituskuva

Tänään tutustumme kahteen mielenkiintoiseen valtorilaiseen: Arsi Atomiin ja Pia Pulkkiseen, jotka molemmat toimivat komponenttivastaavina Valtorissa.

Kasvokuvat valtorilaisista komponenttivastaavista Arsi Atomi ja Pia Pulkkinen.

Arsi Atomi ja Pia Pulkkinen


Pia työskentelee Viestintäteknisissäpalveluissa Hämeenlinnassa ja Arsi Järjestelmäpalveluissa Helsingissä. Monet tuntevat Arsin sosiaalisena. Häneen on helppo tutustua. Pia työskentelee välillä etänä kesäpaikastaan Kuusamosta käsin. Hän kiitteleekin työnantajaa mahdollisuudesta tehdä etätöitä, matkaa Pohjoiseen kertyy 800 km.

Komponenttivastaavan pitää olla hyvin perillä omasta tuotteestaan, komponentista, jota asiakkaalle tuotetaan. Komponenttivastaavan tehtäviä on erilaisia: jokaiselle teknologialle löytyy oma komponenttivastaavansa Valtorissa. 


Vaihteleva ja monipuolinen työnkuva

Arsi on työskennellyt eri tietokantojen/tietolähteiden parissa ja lisäksi eri kehitysryhmissä. Hän siirtyykin uusiin kehitystehtäviin syyskuun lopussa. Arsia inspiroi kokeilukulttuuri ja työ, jossa on paljon kehitettävää. Hän kertoo pitävänsä haasteista. ”Valtorin vahvuus on siinä, että täällä suhtaudutaan tehtäväkiertoon positiivisesti”, hän kiittelee.

Pia työskentelee yhteistyöalustojen parissa. Hän toteaa saman kuin Arsi, ettei mikään työpäivä ole samanlainen. ”Toimin linkkinä palvelu- ja tuotantopäälliköiden sekä asiantuntijoiden välillä palvelun piirissä – teemme tiivistä yhteistyötä”, Pia kertoo.

”Työskentelen myös asiakasrajapinnassa: asiakas voi lähettää pyynnön jostakin kehitys- tai ongelmatilanteesta, joihin pitää osata ehdottaa ratkaisua. Myös silloin, kun palveluun tehdään teknisiä uudistuksia, olen komponenttivastaavana paikalla, mukana on myös palvelutoimittaja, joten toimittajayhteistyökin on tuttua.”

”Komponenttivastaavana huolehdin myös siitä, että palvelupyynnöt liikkuvat asiakkaille suunnatussa portaalissa joustavasti ja siitä, että asiakkaalle tuotettu palvelu on sujuvaa. Joka päivä tuotetaan hyvää palvelua asiakkaalle”, Pia summaa.


Mistä motivaatiota arkeen?

Pia kertoo työn vastapainona harrastavansa saksanpaimenkoiransa kanssa metsässä liikkumista, ja siellä ihmisten hakua. Tarkemmin, palveluskoirien kansallisten koirien hakua, johon Pia on vastikään kouluttanut koiraansa. ”Jokapäiväinen touhuaminen koiran kanssa on terapiaa”, Pia toteaa.

Pia toimii Saksanpaimenkoiraliitossa. Hän on hankkinut kesän aikana palveluskoirakokeiden koetoimitsijan pätevyyden. Koiran lisäksi Pian perheeseen kuuluu puoliso ja kaksi kissaa, kolme lasta asuu jo omillaan.

Arsi kertoo olevansa viiden lapsen isä, kaksi lasta asuu kotona. Hänen harrastuksensa liittyvät työhön, josta pitää kovasti. ”Jos en istu työpaikalla tietokoneen ääressä, niin sitten istun kotona tietokoneen ääressä.” Arsilla työ ja harrastus kulkevatkin käsi kädessä. Hänellä on omia palvelimia, joita on ylläpitänyt yhdistystoiminnan kautta jo 20 vuotta.

Molemmilla on takanaan pitkä IT-ura: Pia siirtyi Valtoriin aluehallinnon tietohallintovirastosta vuonna 2014 ja Arsi Suomenlinnan hoitokunnasta vuotta myöhemmin.

Tutustu myös muihin työntekijäkokemuksiin

Kehittäminen Paikkariippumaton työ Tiedote Työntekijäkokemus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun