Hyppää sisältöön

Valtti-työaseman voi nyt ottaa itsenäisesti käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta 

Julkaisuajankohta 29.12.2021 15.13
Tiedote
Etätöissä kotona läppärin äärellä, kahvikuppi ja silmälasit pöydällä.

Valtti-työasemien leasingvaihtojen ohjeistusta ja työkaluja on kehitetty siten, että loppukäyttäjä pystyy mahdollisimman kattavasti ottamaan esiasennetun Valtti-työaseman itsenäisesti käyttöönsä.  

”Olemme saaneet hyvää palautetta. Uuden käyttöönoton toimintamallin tavoitteet täyttyvät. Valtti-työasemien vaihdot hoituvat asiakkaalla pääsääntöisesti onnistuneesti”, kertoo projektipäällikkö Ilkka Pylkkänen Valtorista. 

”Testasimme projektin aikana leasingvaihtoja todellisessa toimintaympäristössä moneen kertaan. Samalla varmistuimme siitä, että uusi malli toimii loppukäyttäjillä hyvin”, hän jatkaa. 

Kuvallisen pikaohjeen ja yksityiskohtaisen ohjedokumentin rinnalla on mm. seuraavia työkaluja:  

  • ns. patistaja, joka ilmoittaa laitteen vaihtohetken lähestymisestä ja 
  • vaihtaja, joka tuo käyttäjäkohtaiset tiedot (tiedostot, linkit ym.) vanhalta koneelta uudelle koneelle sekä 
  • välineet vanhan työaseman poistamiseksi käytöstä, kun uusi kone on valmiina käyttöön. 

Vaihtajasovelluksen ja kaikki muut käyttäjän tarvitsemat sovellukset saa ohjeiden avulla asennettua työasemalle Software Centeristä. Ohjeet on kuvattu yksityiskohtaisesti vaihto-oppaassa. 

Paketti kotiin -palvelu 

Projektin aikana testattiin mahdollisuutta toimittaa vaihdon yhteydessä uusi työasema suoraan loppukäyttäjälle kotiin. Kokeilutapauksista saatu palaute oli erittäin positiivista.  

Paketti kotiin -palvelulla onkin paljon kysyntää asiakkaiden keskuudessa, ja tällaisen mahdollisuuden tarjoaminen on yksi erittäin suuri tekijä asiakastyytyväisyyden nostamiseksi.  

Tavoitteena asiakastyytyväisyyden nostaminen 

Asiakastyytyväisyyttä mitattiin projektin aikana kvartaaleittain vaihtoon liittyvällä palautekyselyllä. Kysely osoittaa, että asiakastyytyväisyys on parantunut. 

”Palautteen perusteella voidaan todeta, että asiakas on uuteen malliin kohtuullisen tyytyväinen. Palautteesta noin 2/3 on joko positiivista tai vähintäänkin neutraalia. Negatiiviseen palautteeseen vaikuttaa useimmiten loppukäyttäjän kokemus tietokoneiden kanssa toimimisesta”, Ilkka Pylkkänen summaa. 

Positiivisena koetaan varmasti myös se, että omatoiminen malli mahdollistaa uuden työaseman käyttöönoton ajasta ja paikasta riippumattomasti. Varsinkin koronaepidemian myötä yleistyneen vahvan etätyösuosituksen aikana tällaisella joustavuudella on suuri merkitys. 

Lisätietoa

Projektipäällikkö Ilkka Pylkkänen, ext.ilkka.pylkkanen(a)valtori.fi

Sinua saattaa kiinnostaa myös Valtti-työasemia saatu toimitettua asiakkaille normaalisti koronasta huolimatta

 

Kehittäminen Paikkariippumaton työ Tiedote Valtti Vastuullisuus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun