Hyppää sisältöön

Valtorin HR Partnerit mahdollistavat laadukkaan johtamisen

Julkaisuajankohta 14.6.2021 15.19
Tiedote
Kaksi tyylikästä naista ja yksi pukupäällä oleva mies kävelevät käytävää pitkin selkäpuoli katsojaan.

Valtorissa työskentelee kolme HR Partneria. Kaisa Uotilan, Margit Alatalon ja Timi Lallimon tehtävänä on tukea henkilöstöjohtamista ja esihenkilötyötä Valtorin eri tulosyksiköissä sekä kehittää vuoropuhelua yksiköiden ja HR:n välillä.

Tämän lisäksi he varmistavat, että sovittavat prosessit ja toimintamallit ovat käytössä Valtori-tasoisesti. Esihenkilö voi ottaa yhteyttä omaan HR Partneriinsa myös silloin, jos tuntee tarvitsevansa apua tai sparrausta.  

”Kehitämme HR:n toimintamalleja vastaamaan yksiköiden tarpeita ja tuemme esihenkilöitä toimimaan niiden mukaisesti”, Kaisa Uotila kertoo.  

Toimivat työvälineet mahdollistavat työnteon ja yhteistyön monipaikkaisesti, mikä on tärkeää paitsi poikkeusoloissa, niin myös siksi, että Valtori toimii noin 30 paikkakunnalla Suomessa.  

Valtorissa saa tehdä merkityksellistä työtä  

Kaisa Uotila työskenteli aikaisemmin 10 vuotta Postissa erilaisissa henkilöstöhallinnon tehtävissä, mm. henkilöstöpäällikkönä. Valtorin palvelukseen hän siirtyi toukokuussa 2018.  

”HR Partnerin ja henkilöstöpäällikön työtehtävissä on paljon samaa. Saan tehdä työtä, joka on merkityksellistä. Uutta työpaikkaa etsiessä toivoin löytäväni työn, jossa toteutuvat työantajan toiminnan merkityksellisyys ja oman HR-roolin asiakaskeskeisyys”, hän sanoo. 

Valtorilaiset esihenkilöt saavat Kaisalta kiitosta: ”He kyseenalaistavat ja antavat herkästi korjaavaa palautetta, mutta vastaavasti myös positiivista palautetta, kun siihen on aihetta”.

Vastuullinen työnkuva motivoi 

”Valtori on iso ICT-talo Suomessa ja toimimme digitalisaation edelläkävijänä valtionhallinnossa”, kertoo Kaisan kollega Margit Alatalo.  

”Ennen Valtoriin tuloani työskentelin monipuolisissa HR-tehtävissä Poliisin tietohallintokeskuksessa ja HALTIK:ssa noin 15 vuotta. Valtoriin siirryin henkilöstöhallinnon asiantuntijaksi vuonna 2016. On hienoa, kun on päässyt kehittämään omaa osaamistaan tänä aikana ja saanut uusia haasteita – olen voinut laajentaa omaa työnkuvaani HR Partneriksi”, Margit kuvailee.  

”Kun olen päässyt osallistumaan tulosyksiköiden johtoryhmätyöskentelyyn, silmäni ovat avautuneet sitä kautta. Pystyn katsomaan laajemmin HR-asioita ja erityisesti esihenkilön näkökulmasta”, hän jatkaa. 

”Menemme valtiolla kohti valmentavaa johtamista” 

Timi Lallimolla tuli toukokuussa täyteen kolme vuotta HR Partnerina Valtorissa. Takana on 20 vuoden kokemus eri HR-tehtävissä toimimisessa. Ennen Valtoria hän työskenteli henkilöstöpäällikkönä mm. Helsingin kaupungilla sekä osaamisen kehittämisen ja johtamisen tehtävissä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

”Johtaminen muuttuu. Valtionhallinnossa mennään enemmän valmentavan johtamisen suuntaan. Samalla mietimme, miten toimisimme mahdollisimman hyvin niin, että esihenkilöt ja henkilöstö saavat lisäarvoa toiminnastamme”, hän kiteyttää. 

Kaikkien kolmen työtehtäviin kuuluu HR Partner -toiminnan lisäksi myös omat HR-prosessinsa: Uotila vastaa tavoitteista ja suoritusten johtamisesta, Alatalo rekrytointiprosessista ja Lallimo puolestaan toimii työsuojelupäällikkönä.

Valtorin HR Parnerit Kaisa Uotila, Margit Alatalo ja Timi Lallimo ovat kesäisisä tunnelmissa ulkona rennosti.

Mielen rauhoittaminen ja palautuminen on tärkeää työpäivän jälkeen, toteavat Kaisa Uotila (vas.), Margit Alatalo ja Timi Lallimo. He toimivat kuten opettavat. Partnereiden vapaa-aika kuluu mm. liikunnan ja läheisten parissa. 

(Henkilökuvat haastateltavien kotiarkistosta)

Tutustu myös Valtorin Teema-sivuihin

Kehittäminen Paikkariippumaton työ Tiedote Työntekijäkokemus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun