Hyppää sisältöön

Mopa-kehittämisen tavoitteena rakentaa monipaikkaiselle työlle toimivat edellytykset ja sujuva käyttäjäkokemus

Julkaisuajankohta 23.2.2022 15.59
Tiedote
Monipaikkaisen työn ohjelman visio: Valtori on tukena ja ICT-palvelut toimivat monipaikkaisen työn eri tilanteissa.
Valtorin visio monipaikkaisen työn tukemisessa.

Valtori on mukana mahdollistamassa valtiolla tehtävää sujuvaa monipaikkaista työtä. Olemme nyt laatineet tarkemmat tavoitteet sille, millaisen monipaikkaisen käyttäjäkokemuksen tarjoamiseen Valtori palvelujensa avulla tähtää. Samalla tavoitteet ohjaavat palvelukehitystä toteuttamaan tätä kokemusta.

Monipaikkainen työ onnistuu Valtorin palvelujen avulla jo nyt monissa tilanteissa hyvin. Myös nyt asetetut monipaikkaisuuden tavoitteet toteutuvat jo osittain, mutta kehitettävääkin vielä on. Tavoitteet koskevat sekä toimialariippumattomia Tori- että turvallisuusverkon Tuve-palveluja.

Kohti entistä parempaa käyttäjäkokemusta

Valtori haluaa osaltaan mahdollistaa sen, että käyttäjät voivat valita työskentelypaikkansa työnantajan hyväksymistä paikoista, jolloin tyytyväisyys lisääntyy ja toimintakyky paranee. Käyttäjäkokemukseen liittyvät tavoitteet koostuvat seuraavista osista:

  • Käyttäjä voi tehdä työtä siellä, missä sitä on tarkoituksenmukaisinta tehdä.
  • Käyttäjä voi valita työhönsä parhaiten toimivan välineen, eikä väline rajoita käytettävissä olevia palveluita tai niiden laatua.
  • Käyttäjä saa Valtorilta tukea tehokkaan monipaikkaisen työn tueksi.
  • Asiakkaan itsenäistä asiointia sujuvoitetaan digitaalisilla kanavilla ja automaatiolla.
  • Yhteiskäyttötiloista on helposti saatavilla käyttäjän tarvitsemat peruspalvelut.

Palvelut ja teknologia mahdollistamassa monipaikkaista työtä 

Tavoitteenamme on kaikissa monipaikkaisen työn tilanteissa toimivat palvelut, jotka lisäävät asiakastyytyväisyyttä ja kustannustehokkuutta. Palveluihin ja teknologiaan liittyvät tavoitteet koostuvat seuraavista osista:

  • Monipaikkaisen työn palveluja kehitetään yhdessä.
  • Kaikessa Valtorin palvelukehityksessä huomioidaan monipaikkaisen työn konsepti.
  • Asiakkaat voivat ottaa käyttöön uusia pilvipalveluihin perustuvia moderneja Valtorin palveluja.
  • Monipaikkainen työ lisää kustannustehokkuutta koko valtionhallinnossa

Monipaikkaisuuden tavoitteet liittyvät osaksi Mopa-konseptia. Konsepti kuvaa tarkemmin monipaikkaisen työn asiakastarpeita ja Valtorin palvelujen edellytyksiä vastata näihin tarpeisiin sekä kehityskohteita palveluissa. Työstämme konseptia parhaillaan Valtorin Mopa-ohjelmassa ja kerromme siitä lisää kevään kuluessa. 

Jokainen virkahenkilö työskentelee oman organisaation ohjeiden, käytettävään tietojärjestelmään liittyvien vaatimusten ja työskentelytilan turvallisuusluokituksen mukaisesti. Monipaikkaista työtä tehdään aina näiden reunaehtojen puitteissa, eivätkä monipaikkaisuuden tavoitteet muuta sitä.

Lisätietoa:

Mikael Jokela, Mopa-ohjelmapäällikkö / [email protected]

Kehittäminen Paikkariippumaton työ Tiedote Vastuullisuus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun