Tehtävämme on huolehtia, että valtionhallinnon arki ICT-palveluiden ja -työvälineiden kanssa on sujuvaa ja turvallista. Huomioimme kestävän kehityksen toiminnassamme ja kehitämme sitä jatkuvasti. 

Lue kestävästä kehityksestä arjessamme

#vastuullisuus.

Valtorin ensimmäinen vastuullisuusraportti julki – tutustu pääkohtiin

”Vastuullisuus on tärkeä arvo organisaatiolle kuin organisaatiolle, ja myös yksi Valtorin arvoista. Olen tyytyväinen, että olemme päässeet aloittamaan kestävän kehityksen suunnitelmallisen ja järjestelmällisen edistämisen”, Valtorin toimitusjohtaja Tero Latvakangas toteaa.

Lue lisää

Taustalla ihmishahmon ylävartalo, jonka kädet näkyvät kannettavan tietokoneen näppäimistöllä. Tietokoneen kannessa kuvituksena paljon erilaisia tiedostokuvakkeita.

Käyttövaltuushallinnalla mahdollistetaan käyttäjän pääsy tietojärjestelmiin ja palveluihin

Käyttövaltuushallinnan tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että asiakasorganisaatioiden käyttäjillä on työssään tarvitsemansa käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet. 

Lue lisää

Valtorin asiakkaat hyödyntävät yhä enemmän digitaalisia palvelukanavia

Valtionhallinnon työntekijät ovat löytäneet Valtorin digitaaliset palvelukanavat ja hyödyntävät niitä kasvavissa määrin. Osa kanavista on toiminnassa 24/7. Vuonna 2021 Valtorin toimialariippumattomien Tori-palveluiden käyttäjien tukipyynnöistä lähes 45 % tehtiin palveluportaalin kautta.

Lue lisää

Monipaikkaisen työn ohjelman visio: Valtori on tukena ja ICT-palvelut toimivat monipaikkaisen työn eri tilanteissa.

Mopa-kehittämisen tavoitteena rakentaa monipaikkaiselle työlle toimivat edellytykset ja sujuva käyttäjäkokemus

Valtori on mukana mahdollistamassa valtiolla tehtävää sujuvaa monipaikkaista työtä. Olemme nyt laatineet tarkemmat tavoitteet sille, millaisen monipaikkaisen käyttäjäkokemuksen tarjoamiseen Valtori palvelujensa avulla tähtää. Samalla tavoitteet ohjaavat palvelukehitystä toteuttamaan tätä kokemusta.

Lue lisää

Kuvituskuva.

Valtorin ISO 27001 -tietoturvasertifikaattia jatketaan ja laajennetaan

Valtorille toteutettiin onnistuneesti ISO 27001 -standardin mukainen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän arviointi uudelleensertifioinnista. Samalla arviointia laajennettiin koskemaan Valtorin tietoturvapalveluita.

Lue lisää

Kuvituskuva.

Testaaminen varmistaa uusien päivitysten toimivuuden ja turvallisuuden Valtti-työasemilla

Eikö olisi pelottavaa lähteä ajamaan uudella autolla, jonka ominaisuuksia ja toimivuutta ei ole kertaakaan testattu? Luotatko ohjaukseen tai jarruihin vaikkapa sadan kilometrin tuntivauhdissa?

Lue lisää

Etätöissä kotona läppärin äärellä, kahvikuppi ja silmälasit pöydällä.

Valtti-työaseman voi nyt ottaa itsenäisesti käyttöön ajasta ja paikasta riippumatta 

Valtti-työasemien leasingvaihtojen ohjeistusta ja työkaluja on kehitetty siten, että loppukäyttäjä pystyy mahdollisimman kattavasti ottamaan esiasennetun Valtti-työaseman itsenäisesti käyttöönsä.  

Lue lisää

Suosittu Valtori Akatemia kiinnosti jälleen hakijoita

Valtorin trainee-ohjelma, Valtori Akatemia, järjestetään vuonna 2022 jo neljännen kerran.

Lue lisää

Automaattinen varmenteiden seuranta säästää manuaalista työtä

Valtorin toimittamien julkisten varmenteiden vanhenemisen seuranta on automatisoitu. Verkkotunnusten varmenteen eli sertifikaatin avulla mm. tunnistetaan verkkopalveluiden käyttäjän organisaatio ja salataan tietoliikenne internet-selaimen ja palvelimen välillä.

Lue lisää

Maija Apunen seisomassa työpisteensä ääressä.

Valtori Akatemia kouluttaa ICT-ammattilaisia valtionhallintoon 

Ensi vuoden trainee-ohjelmaan haetaan harjoittelijoita tietoturva ja kyberturvallisuus (SOC) sekä pilviteknologia -osaamisalueille. Hakuaika uuteen koulutusohjelmaan on käynnissä 8.11.2021 saakka. Katso, miten Maija Apusen urapolku aukesi Akatemian kautta Valtorissa.

Lue lisää