Hyppää sisältöön

Vastuullisuus: Valtti-asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet hyödyntää käytettyjä tietokoneita

Julkaisuajankohta 24.1.2023 11.22
Tiedote
Vastuullisuus.
(Kuvalähde: Adobe Stock)

Jatkossa Valtorin päätelaitepalvelu Valtin asiakkaat voivat tilata organisaatioonsa käytöstä palautuneita, hyväkuntoisia työasemia välivarastosta uudelleenkäytettäväksi, kun palvelu täydentyi 1.1.2023 alkaen työasemien välivarastointimahdollisuudella. Ylimääräiseksi jääneitä työasemia voi myös siirtää välivarastoon myöhempää käyttöä varten.

Tähän asti työasemien palautus kesken leasing-kauden on ollut kallista, jolloin ylimääräiseksi jääneitä työasemia on jäänyt asiakkaille odottamaan leasingin päättymistä. 

Välivarasto tukee erinomaisesti Valtorin vastuullisuustavoitteita: huolehdimme ICT-laitteiden ja komponenttien elinkaarenhallinnasta kestävän kehityksen mukaisesti. 

ICT-laitteiden elinkaarta on varaa pidentää

"Kiinnitämme ICT-laitteiden elinkaarenhallinnassa huomiota kestävään kehitykseen jo niiden hankintavaiheessa. Tuemme laitteiden käyttöönottoa ja käyttöä, sekä varmistamme niiden vastuullisen kierrätyksen. Uskomme välivarastointimahdollisuuden lisäävän työasemien uudelleenkäyttöä huomattavasti lähes 30 000 työaseman palveluympäristössämme", sanoo tuotepäällikkö Henna Enqvist.

ICT-alalla laitteiden nopea uusiminen ja kierrätysasteen vähäisyys ovat johtaneet elektroniikkajätteen määrän kasvuun. Alalla onkin suuri rooli ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä erityisesti energiakulutuksen kasvun vähentämisellä ja materiaalien uudelleenkäytöllä. 

Valtorissa vastuullisuus pohjautuu lakisääteisiin tehtäviimme. Olemme Suomen suurin ICT-palveluiden tuottaja ja hankkija. Vastaamme työntekijöille, asiakkaille, yhteistyökumppaneille sekä yhteiskunnalle vastuullisuuteen liittyvien odotusten tunnistamisesta ja hallinnasta.

Valtorin ensimmäinen vastuullisuusraportti julkaistiin toukokuussa 2022. Tutustu raportin pääkohtiin tai koko vastuullisuusraporttiin. Jatkossa laadimme raportin vuosittain. 


Lisätietoa:
Henna Enqvist, Tori-työasemapalvelut tuotepäällikkö, [email protected], puh. +358 295 504 381
Tommi Welling, Tori-työasemapalvelut tuotepäällikkö, [email protected], puh. +358 295 504 448

Tiedote Valtti Vastuullisuus

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun