Hyppää sisältöön

Vastuullinen toiminta on tärkeä kumppaniyhteistyössä

Julkaisuajankohta 15.9.2023 15.07
Tiedote
Vaaleapaitaisella miehellä on kädessään kännykkä, jota hän naputtelee. Terassin pöydällä on läppäri.
Kuvalähde: Valtori

Tässä juttusarjassa esittelemme Valtorin yhteistyökumppaneita. Tämän vuoden aikana Valtorissa on nostettu esille vastuullisuusteema, jota toteutamme meidän toiminnassamme. Vastuullisuus korostuu myös yhteistyössä palvelutoimittajiimme. 

Valtorin tehtävänä on tarjota turvalliset ja yhteensopivat ICT-palvelut valtionhallinnolle. Toteutamme tietotekniset palvelut yhteistyössä ICT-kumppaneidemme kanssa.

Tällä hetkellä mm. mobiilipalvelumme tuotetaan Elisan kautta. Miten heillä on huomioitu vastuullisuus? Mitä palveluja Elisa tuottaa Valtorille vastuullisesti?

”Elisan kautta tuotamme asiakkaillemme luotettavia, testattuja ja kustannustehokkaita palveluja, jotka ovat laadullisesti hyviä. Palvelutoimittajana Elisa on erittäin innovatiivinen. Yhtenä onnistumisen edellytyksenä pidämme mm. sitä, että Elisa pystyy huomioimaan asioita loppukäyttäjän näkökulmasta.

Esimerkiksi Videoneuvottelupalvelun osana olevasta esitystekniikan AV-palvelusta Elisa on rakentanut kustannustehokkaan konseptin. Valtori on saanut palvelumaksun suhteellisen pieneksi verrattuna siihen, että asiakkaan pitäisi itse investoida palveluun isoja summia. Puhepalvelujen kännykkäliittymien kustannusrakenne on myös todella edullinen loppukäyttäjille”, yksikönpäällikkö Petri Ekman kuvailee.

Taustalla pitkä vastuullisuusohjelma

Elisan liiketoiminnan taustalla on pitkä vastuullisuusohjelma. Vihreää energiaa käytetään muun muassa verkkoihin ja laitteistoihin sekä energiankulutukseen. Laitteiden tulee täyttää tietyt standardit, jolloin virrankulutus on vähempää – näin säästetään energiaa ja luontoa.

”Olemme vuodesta 2016 parantaneet energiatehokkuutta Suomen mobiiliverkossamme 78 prosenttia. Ilmastonmuutoksen hillitseminen ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ovat tärkeimpiä tavoitteitamme, ja ne ovat olleet osa Elisan strategian toteuttamista vuodesta 2009 lähtien. Elisa käyttää toiminnassaan 100 % hiilivapaata sähköä Suomessa ja Virossa.

Mahdollistamme asiakkaidemme resurssitehokkuuden. Tieto- ja viestintätekniikka-ala onkin keskeisessä roolissa yhteiskuntamme toimintatapojen muuttamisessa ympäristön kannalta kestävämmäksi sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä”, Elisan yritysvastuujohtaja Minna Kröger toteaa.

Asiakkaamme tuntevat Elisan palvelut jo valmiiksi melko hyvin, mikä hyödyttää Valtoria palveluiden esittelyissä ja käyttöönotoissa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös Uusi elämä IT-laitteille: Yhteistyökumppanimme 3stepIT siirtää laitteet tietoturvallisesti ja vastuullisesti uusiokäyttöön

Asiantuntija- ja kumppanipalvelut Mobiililaitepalvelu Tiedote Vastuullisuus videoneuvottelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun