Erilaiset tietoturvapalvelut varmistavat vaatimusten mukaisuuden toteutumista. Samalla ne suojaavat ja valvovat paikallisia-, hybridi- ja pilvituotantoympäristöjä. Tietoturvapalvelumme ovat luotettavia ja kustannustehokkaita.

Valtorista asiakkaamme voivat hankkia:

Päätelaite- ja palvelinsuojapalveluja 

  • Asiakas saa kustannustehokkaat ratkaisut päätelaitteiden ja palvelimien suojaukseen. 
  • Esimerkiksi Työasemasuoja tarjoaa työasemille kehittyneet työkalut tietoturvauhkien torjumiseen ja niiden hyväksikäytön estämiseen. 

Palveluympäristön tietoturvapalveluja 

  • Kustannustehokkaita ratkaisuja toimintaympäristön haavoittuvuudenhallintaan, verkon havainnointiin ja hyökkäyksenestoon.
  • Yleisimmin käytössä oleva palvelu on nimeltään Lokienhallinta. Sen avulla kerätään, säilötään ja haetaan turvallisesti asiakkaan tietojärjestelmien tuottamaa lokitietoa. 

Valvontapalveluja

  • Asiakas saa valvomotoiminnallisuudet myös niihin tietojärjestelmiin, laitteisiin ja ratkaisuihin, joita ei muuten hanki Valtorilta palveluna. 
  • Yleisimmin käytetyt valvontapalvelut ovat Valvontapalvelu NOC ja Valvontapalvelu SOC. NOCin tavoitteena on turvata palvelujen saatavuus, esim. käyttäjän kirjautuminen. SOCin taas asiakkaan toimintaympäristön käytettävyys, luotettavuus ja eheys. 

Lue ajankohtaista Tietoturvapalveluista

Virtuaalisesta toimintaympäristöstä visioitu jo 40 vuotta sitten

Ennen kuin valtiot alkoivat puhua vakavissaan kyberavaruudesta, oli termi tuttu lähinnä William Gibsonin romaanista Neuromancer.

Lue lisää

Valtorin ISO27001 seuranta-arvioinnissa jälleen onnistunut tulos

KPMG:n IT-sertifiointi toteutti Valtorille ISO 27001 -standardin mukaisen kokonaisturvallisuuden hallintajärjestelmän seuranta-arvioinnin.

Lue lisää

Mies istuu pöydän ääressä, tietokone ja puhelin vieressään ja pitää kädessään pilveä, jossa on eri ikoneja, yhdessä lukon kuva.

Uudet pilvihallitut tietoturvapalvelut: kehittynyttä suojaa tuntemattomien ja tunnettujen uhkien torjumiseen

Valtorin uudet Työasemasuoja Pilvi ja Mobiilisuoja Pilvi -palvelut tarjoavat Windows- ja MacOS-työasemille sekä iOS- ja Android-mobiililaitteille tarvittavat työkalut tuntemattomien ja tunnettujen tietoturvauhkien havaitsemiseen ja torjumiseen. 

Lue lisää

Työpisteen äärellä istuu asiantuntija ja hänen edessään, sermin takana, seisoo toinen asiantuntija.

Digiturva on tekoja – Tiedä, mitä asennat tietokoneellesi

Pari vuotta sitten kuuntelin puheenvuoroa, jossa käsiteltiin vastuuta. Kehittynyt IT tarjoaa tekoälyn, automaation ja nopean datan prosessointinsa ansiosta aivan uusia mahdollisuuksia käsitellä ihmisistä kerättävää tietoa.

Lue lisää

Asiantuntija ojentamassa kannettavaa tietokonetta toiselle henkilölle toimistotilassa.

Maanmittauslaitos otti kolme Valtorin palvelua käyttöön nopealla aikataululla – opit jaettavaksi

Viime kevään aikana Maanmittauslaitoksen (MML:n) 1 700 hengen organisaatiossa otettiin käyttöön Valtorin tuotteistetuista palveluista Viestintätekniikkapalvelut Pilviviesti, Mobiililaitepalvelu Mobiili Pilvi ja Sisäisen viestinnän julkaisualusta Sivi.  

Lue lisää

Valtori Akatemia: Hakuaika on 19.9.–17.10.2022.

Haku Valtori Akatemiaan on alkanut: Harjoitteluohjelman avulla koulutetaan Valtorille IT-asiantuntijoita 

Vuoden 2023 tammikuussa alkavan Valtori Akatemian haku käynnistyi. Kuusi kuukautta kestävään ohjelmaan valitaan noin 30 akatemialaista. 

Lue lisää

Ihmisiä keskustelemassa pöydän ympärillä.

Panostus kyberturvallisuuteen: Valtori tarjoaa Lokienhallinta-palvelua joustavasti eri kokoisille asiakkailleen

Valtori pystyy nyt tarjoamaan asiakkailleen kattavat ratkaisut lokienhallintaan skaalautuvalla palvelulla, joka on osa tieto- ja kyberturvallisuuden valvontaa ja vaatimuksenmukaisuutta.

Lue lisää

Ihmisiä kokoustamassa suljetussa kokoustilassa, jossa on läpinäkyvät seinät.

Valtorin kyberturvallisuusasiantuntija: Pitää olla ajan hermolla – ala menee nopeasti eteenpäin

Valtorin turvallisuusverkkopalvelussa työskentelee joukko kyberturvallisuuteen erikoistuneita it-alan ammattilaisia, jotka suhtautuvat työhönsä suurella intohimolla ja ymmärryksellä. Kyberturvallisuudella tarkoitetaan digitaalisten sekä muiden digitaalisessa verkossa toimivien kriittisten toimintojen turvaamista, mm. kyberhyökkäyksiltä.

Lue lisää

Kädet näppäimistöllä, jonka ympärillä on tietoturvaa kuvastavia lukonkuvia.

Valtionhallinnon yhteisessä ICT-ympäristössä vakaa tilanne

Valtorin tuottama valtionhallinnon yhteinen ICT-toimintaympäristö toimii normaalisti, eikä kansainvälisellä tilanteella ole ollut vaikutuksia Valtorin palveluiden toimintaan.

Lue lisää

Kuvassa suurennuslasi ja valvontapalvelut. Valtori.

ICT-ympäristön tietoturvan tilannekuva haltuun uusilla valvontapalveluilla

Vuoden 2020 kesäkuussa Valtorissa aloitettiin kehittämisohjelma, jossa uudistetaan valtionhallinnon tietoturva- ja kyberturvallisuuspalveluiden valikoima.

Lue lisää