Hyppää sisältöön

Valtori edistää valtionhallinnon tietoturvallista digitalisaatiota uusilla palveluilla

Julkaisuajankohta 4.11.2020 10.03
Tiedote
ihmisiä joilla älylaitteita mukanaan.

Asiakastarpeiden ja toimintaympäristön muuttuessa valtionhallinnon tietoturvallisuuden kehittämiseen panostetaan Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa yhä enemmän.

Tähän liittyen elokuussa käynnistettiin tietoturvapalveluiden kehittämisohjelma, joka on yksi Valtorin tämänhetkisistä kärkihankkeista. 
 
Tietoturvan vahvistamisen lisäksi ohjelmassa tuotteistetaan valtionhallinnon asiakkaille uusia tietoturva- ja kyberturvallisuuspalveluita.
 
”Ympäristön monimuotoistuessa tietoturvaan liittyvien uhkatekijöiden riskit kasvavat myös valtionhallinnon toimintaympäristössä. Siksi on ensiarvoisen tärkeä pystyä palveluntuottajana tukemaan asiakkaiden tietoturvallista digitalisaatiota”, summaa Valtorin turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen ohjelman taustoja.

Uusia palveluita tarjolle

Valtorin asiakkaille tehtävä työ tuottaa merkittävän määrän uusia ajankohtaisia tietoturvapalveluita. 
 
”Joitakin tuotteistuksia on jo valmistunut ja palvelut ovat nyt asiakkaiden saatavilla. Muut ohjelmassa kehitettävät palvelut valmistuvat ohjelman vuoteen 2022 mennessä”, tietoturvapalveluiden tuotepäällikkö Jani Mattila kertoo.
 
Valtorin tietoturvapalveluiden kehitysteemoja ovat mm. kustannustehokas tuoteportfolio, harjoittelutoiminnan sekä valvonta- ja reagointikyvykkyyden kehittäminen. Tässä työssä hyödynnetään CIS:n Critical Security Controls -viitekehystä, jonka kautta tietoturvatoimintaa voidaan vahvistaa entisestään. 
 
”Yleisesti voidaan todeta, että henkilöstön turvallisuusosaaminen luo toiminnan kehittämiselle hyvän pohjan. Tietoturvan merkitys kasvaa jatkuvasti, ja siksi ohjelma on yksi kärkihankkeistamme”, Hannu Naumanen toteaa.

Lisätietoa 

  • Turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen, p. 0295 487 697 
  • Yksikönpäällikkö Jani Mattila, p. 0295 487 661

[email protected]

Kehittäminen Tiedote Tietoturva Tietoturvapalvelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun