Hyppää sisältöön

Valtorin palveluiden tietoturvaa taataan teknisin ratkaisuin, valvonnalla ja prosessien mukaisella toiminnalla

Julkaisuajankohta 30.10.2020 10.21
Tiedote
Ikkunassa on palloja.

Tietomurrot ja tietosuojan vaarantuminen henkilö- ja terveystietojen digitaalisessa käsittelyssä ovat olleet vahvasti otsikoissa. Henkilötietoja käsitellään myös osassa Valtorin valtionhallinnolle tuottamissa ICT-palveluissa.

Palveluita suojataan kehittyneillä tietoturvaratkaisuilla. Tietoliikennettä ja muuta kriittistä palveluympäristöä valvotaan ympäri vuorokauden ja toiminnassa noudatetaan tarkoin mietittyjä tietoturva- ja riskienhallintaprosesseja. 

Tietoturvaa kehitetään jatkuvasti

Tietoturvan arviointi ja kehittäminen on jatkuvaa työtä. ”Sitä tekevät Valtorin omat ja asiantuntijakumppaneiden koulutetut tietosuoja- ja tietoturvaosaajat. Tietoturvaa kehitetään yhteistyössä viranomaisten, asiakkaiden ja palvelutoimittajien kanssa”, Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus kertoo.

Valtorin palveluiden tietosuojan tilasta kerätään tietoa henkilötietojen käsittelyn vaikutustenarvioinneilla. ”Niiden kautta pystytään löytämään kehityskohteita ja vahvistamaan tietosuojan toteutumista entisestään”, turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen toteaa. 

Yhteisen palveluympäristön tietoturvaa toteutetaan myös kaikkien käyttäjien kanssa esimerkiksi organisaatioiden omilla tietoturvakoulutuksilla. Valtorissa nämä ovat pakollisia kaikille työntekijöille.

Turvallisuusviranomaiset toimivat omassa erillisessä suojatussa verkkoympäristössään.

Lisätietoa

  • Toimitusjohtaja Pasi Lehmus, p. 0295 505 522
  • Turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen, p. 0295 487 697

    Sähköposti: [email protected]
Tiedote Tietoturvapalvelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun