Hyppää sisältöön

Kyberuhkatilanteisiin varaudutaan valtion IT-palveluissa

Julkaisuajankohta 1.3.2022 10.10
Tiedote

Kansainvälisen tilanteen kehitys on luonut paljon epävarmuutta turvallisuusympäristöön. Tilanteella voi olla vaikutusta myös Valtorin toimintaympäristöön ja valtion IT-palveluihin.

Valtori varautuu erilaisiin kyberuhkatilanteisiin valtionhallinnon yhteisissä ICT-palveluympäristöissä monin tavoin. Tärkeitä toimenpiteitä ovat palveluiden ympärivuorokautisen valvonta, tekniset havainnointi- ja suojauskeinot, säännöllinen harjoitustoiminta sekä aktiivinen viranomaisyhteistyö.

”Olemme varautuneet erilaisiin kyberuhkatilanteisiin laajasti. Teemme tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa ja reagoimme tilanteisiin tietoturvaprosessien sekä jatkuvasti päivitettävien toimintaohjeiden mukaisesti”, turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen kertoo.

Akuutteja kyberuhkia torjutaan muun muassa teknisin suojauskeinoin. Valtori tekee tarvittavat suojaus- ja korjaustoimet valtion yhteisiin ICT-palveluihin välittömästi, kun ne ovat toteutettavissa. Lisäksi Valtori jakaa aktiivisesti tietoa sekä mahdollisia toimintaohjeita asiakasorganisaatioille valtionhallinnossa.

”Yhteisen toimintaympäristön turvallisuuden varmistaminen on tärkeimpiä tehtäviämme ja seuraamme toimintaympäristön kehityksen tilannetta tarkasti”, toimitusjohtaja Tero Latvakangas toteaa.

Lisätietoa

  • turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen, hannu.naumanen(a)valtori.fi, 0295 487 697 
  • toimitusjohtaja Tero Latvakangas, tero.latvakangas(a)valtori.fi, 0295 505 423
Tiedote Tietoturva Tietoturvapalvelut

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun