Hyppää sisältöön

ICT-ympäristön tietoturvan tilannekuva haltuun uusilla valvontapalveluilla

Julkaisuajankohta 18.3.2022 11.08
Tiedote
Kuvassa suurennuslasi ja valvontapalvelut. Valtori.

Vuoden 2020 kesäkuussa Valtorissa aloitettiin kehittämisohjelma, jossa uudistetaan valtionhallinnon tietoturva- ja kyberturvallisuuspalveluiden valikoima.

Ohjelmassa jo aiemmin julkaistujen Työasemasuoja- ja Lokienhallinta-palveluiden rinnalle on valmistunut ajankohtaisia valvontapalveluja. 

Keskitettyä valvontaa kustannustehokkaasti

Valvontapalvelu NOC tarjoaa toiminnallisuudet asiakkaan omien tietojärjestelmien, laitteiden ja ratkaisujen valvontaan ja häiriönhallintaan vuorokauden ympäri sekä normaaliolojen häiriöissä että poikkeusoloissa. Tavoitteena on turvata palveluiden saatavuus arjen eri tilanteissa. 

Valvontapalvelu SOC tarjoaa niin ikään toiminnallisuudet asiakkaan omien tietojärjestelmien, laitteiden ja ratkaisujen valvontaan. Tavoitteena on turvata asiakkaan toimintaympäristön tieto- ja kyberturvallisuus hallinnoimalla ja valvomalla tietoturvatapahtumia. Näin varmistetaan tiedon käytettävyys, luotettavuus ja eheys.

Reaaliaikaista tilannekuvaa

Valvontapalveluiden myötä saadaan reaaliaikaista tilannekuvaa asiakkaan ICT-ympäristön tietoturvan tilasta. Palvelu soveltuu asiakkaan paikallisesti tuotettuihin ympäristöihin sekä pilvi- tai hybridiratkaisuihin. Palvelun keskittäminen ja vikatilojen ennakointi vahvistaa kustannustehokkuutta.

Valtorin turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen kuvaa uusia tietoturvapalveluita näin: 

”Tietoturvapalveluiden kehittämisohjelmassa luodaan moderneja kyvykkyyksiä, joilla vastataan toimintaympäristön muuttuviin vaatimuksiin. Erityisesti valvontapalveluiden tuotteistusten myötä palveluiden tilannekuva kehittyy merkittävästi”, toteaa Naumanen.

Lisätietoa palveluiden tilaamisesta saat omalta Valtorin asiakkuus- tai asiakaspalvelupäälliköltäsi.

 

Kehittäminen NOC SOC Tiedote Tietoturva Tietoturvapalvelut valvontapalvelu

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun