Hyppää sisältöön

Valtori uudistaa organisaationsa vuoden 2022 alusta

Julkaisuajankohta 1.11.2021 10.03
Tiedote
Strategiset painopistealueet: tyytyväinen asiakas, merkityksellinen työ, erinomainen toimintakyky ja kustannustehokas toiminta.

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori uudistaa organisaationsa vastaamaan uudistettua, asiakaskeskeistä strategiaansa. Strategian ytimessä on visio: haluamme olla asiakkaan onnistumisen mahdollistava ict-kumppani.

Huom.! Alkuperäisestä tiedosta poiketen Valtorin uusi organisaatiorakenne astuu voimaan kaksi kuukautta suunniteltua myöhemmin

”Nykyinen organisaatiorakenne ja tapa, jolla toimimme, eivät tue ketterää asiakastarpeiden ratkaisemista. Nyt luomme onnistumisen edellytykset parantamalla toimeenpanokykyämme jokaisessa yksikössä ja toiminnossa. Tämä tarve on tullut sekä henkilöstöltämme että asiakkailtamme”, toimitusjohtaja Tero Latvakangas kertoo taustoista.

Muutoksen näkyminen sidosryhmille

Tavoitteena on, että Valtorin toiminta näkyy asiakkaille pidemmällä aikavälillä yhä asiakaslähtöisempänä, tehokkaampana ja sujuvampana.

Rakenteellisessa muutoksessa selkiytetään vastuut, roolit ja päätöksenteko. Tarkoituksena on varmistaa, että asiakkaiden tarpeet ohjaavat Valtorin tekemistä. Esimerkiksi palvelukehityspanostusten suuntaamisesta päätetään jatkossa asiakaskokemuksesta vastaavassa yksikössä. Samalla asiakasrajapinnan kykyä kartoittaa ja ohjata näitä valintoja vahvistetaan.

”Asiakkaiden ja kumppaneiden suuntaan uudistus voi alkuvaiheessa tuoda esimerkiksi muutoksia yhteyshenkilöihin. Pyrimme kuitenkin kaikin tavoin varmistamaan työn jatkumisen häiriöttä muutoksen ylimenoaikana. Loppuvuoden ajan toimimme normaalisti nykyisellä organisaatiolla ja vastuilla”, Tero Latvakangas toteaa.

Valtorissa on 1.1.2022 alkaen seitsemän tulosyksikköä: 

  • Asiakaskokemus,
  • Yhteiset palvelut,
  • Tori-palvelut,
  • Tuve-palvelut,
  • Henkilöstökokemus,
  • Talous ja tehokkuus sekä 
  • Viestintä ja markkinointi. 

Lisätietoja: 

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun