Hyppää sisältöön

GTK2.0-muutosohjelman pilotissa kuvataan monipaikkaisen tutkijatyön erilaiset käyttäjäprofiilit

Julkaisuajankohta 17.2.2021 15.42
Tiedote
Ihmisen kädet työskentelevät tietokoneella ja työpöydällä on vieressä silmälasit.

Yhteistyössä on voimaa! GTK2.0-ohjelman pilotissa on päästy vauhtiin monipaikkaisen työn kartoittamisessa ja joustavan toimintamallin kehittämisessä.

Tulevaisuuden monipaikkaisen työn kartoittaminen ja joustavan toimintamallin kehittäminen ja pilotointi on aloitettu ketterästi Geologian tutkimuskeskuksen GTK2.0-muutosohjelman pilotissa, jossa Valtori on tiiviisti mukana.
 
Etenemme kolmen viikon miniprojektien sykleissä, joita kutsumme sprinteiksi. Ensimmäinen kolmen viikon sprintti on saatu maaliin ja seuraava sprintti lähetetty liikkeelle. Aloitamme muutosmatkan kuvaamalla GTK-laisten erilaiset käyttäjäprofiilit palvelumuotoilun keinoin.
 
Ensimmäisessä vaiheessa keskitymme kuvamaan tutkijan monipaikkaisen työn. Rakennamme kuvan siitä, minkälaisia tehtäviä, tarpeita ja reunaehtoja tällaiseen työhön liittyy. Muita rooleja valitaan kuvattavaksi matkan varrella. Profiilien pohjalta muotoillaan ja valitaan toimintamalleja, ratkaisuja ja välineitä monipaikkaisen työn tekemiseen.

Eri teemoihin keskittyvät striimit

Striimejä, eli kehitystiimejä, on viisi ja kaikilla on sama tavoite: monipaikkaisen työn ekosysteemin kuvaaminen ja mahdollistaminen. Tiimit keskittyvät eri teemoihin: henkilöstöasiat ja johtaminen, tilapolitiikka, muutosohjaus sekä teknologia aidon monipaikkaisuuden mahdollistajana.
 
Käytämme yhteistyöalustana kanban-tyyppistä Microsoft Teams Planner -työkalua, joka mahdollistaa tehtävien kätevän ja ajantasaisen määrittämisen, vastuuttamisen, aikatauluttamisen ja seurannan. 
 
Työmme tavoitteena on saada vastaus kysymykseen: Kuinka joustavaa työ voi olla valtiolla ja miten joustava työ mahdollistetaan? Vastaukset tarkentuvat matkan varrella. Olkaahan kuulolla.
 
Yhteistyöterveisin Tiina


  Valokuva: Tiina Mäntylä-Vuorenoja.

Ohjelmapäällikkö Tiina Mäntylä-Vuorenoja toimii projektin vetäjänä Valtorissa Palvelut ja kehitys -yksikössä.

Lue lisää

Blogi Kehittäminen

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun