Hyppää sisältöön

Tutkimusmatka tulevaisuuden työhön on alkanut

Julkaisuajankohta 18.11.2020 16.34
Tiedote
Liimataan lappuja seinille ja kehitetään toimintaa palvelumuotoilun keinoin.

Tämä vuosi on keikauttanut työarjen uusille urille, ja se on loistava tilaisuus suunnata katsetta tulevaisuuden työhön. Valtorilla on tärkeä rooli mahdollistaa sujuva työn tekeminen valtiolla myös tulevaisuudessa. 

Tutkimusmatkalla tulevaisuuden työhön keskitytään yhteisten olettamusten testaamiseen. Tulevaisuuteen suuntaava tiimi ei lankea virheiden tai täydellisyyden palvontaan, vaan keskittyy tekemään ja oppimaan.

Innovatiivinen, uutta luova ajattelu vaatii rohkeutta. Uudistumista ei synny, jos ei uskalleta tehdä asioita eri tavalla kuin ennen tai jos nojataan yleisesti hyväksyttyihin toimintamalleihin tai tehdään asioita samalla tavalla kuin kaikki muutkin. 

Mokaa nopeasti -ajattelusta Opi nopeasti -periaatteeseen

Entä jos me siirtäisimmekin ajatukset ketteriin menetelmiin?

On uskallettava myöntää, että ymmärryksemme maailmasta on rajallinen. Lupaamme kuitenkin oppia nopeasti sen, mitä kannattaa tavoitella ja mitä kohti kulkea.

Ketterästi kehittämällä ja testaamalla, pala palalta kootaan sitä kokonaisuutta, joka parhaiten on toteutettavissa. Kokeillaan uutta osa kerrallaan, ja jos kokeiltu ratkaisu ei toimikaan, todetaan tilanne ja jatketaan tutkimusmatkaa. 

Englannin kielellä ”Fail Fast” pitäisi pikemminkin siirtää ajatukseen ”Learn Fast”, oppia nopeasti. Ketterä kokeileminen ja jatkuva oppiminen tulisi olla pääosassa. 

Mitä tämä konkreettisesti tarkoittaa?

Tässä on yksi ajatusmalli, jonka pohjalta olemme lähteneet Valtorissa Geologian tutkimuskeskuksen kanssa kehittämään yhdessä uutta, tulevaisuuden monipaikkaista työtä: Rakennamme yhteistyöllä tulevaisuuden monipaikkaista työtä GTK2.0-muutosohjelmassa

Kasvokuva Tiina Mäntylä-Vuorenojasta.

Ohjelmapäällikkö Tiina Mäntylä-Vuorenoja toimii projektin vetäjänä Valtorissa Palvelut ja kehitys -yksikössä.


 

Blogi Kehittäminen

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun