Hyppää sisältöön

Miten joustavaa työ voi olla valtiolla?

Julkaisuajankohta 3.12.2020 11.38
Tiedote
Nainen istuu läppäri sylissään sohvalla, kuva takaapäin, ja koira on noussut sohvan selkänojaa vasten katsoen kameraan.

Mihin maailma on menossa? Minkälainen on tulevaisuuden työntekemisen malli ja miten siitä kootaan valtionhallinnolle tietoturvallinen kokonaisratkaisu? Mitkä ovat teknologian ja digitalisaation mahdollistamat rajat?

Miten joustavaa voi työaika valtiolla olla? Missä työtä voi ja saa tehdä? Miten kulttuuri, työn tekemisen tapa ja johtaminen, tulee muuttumaan? Kuinka tehdään tiimityötä ja organisoidutaan monipaikkaisesti? Tarvitaanko pelisäännöt? Miten kootaan #uusinormaalityö?
 
Näihin edellä mainittuihin kysymyksiin Valtori hakee vastauksia tällä hetkellä yhdessä Geologian tutkimuskeskuksen (GTK) kanssa GTK2.0- muutosohjelmasta. Suunnittelutyössä edetään aina ihminen edellä ja yhteistyötä tehdään myös GTK:n henkilöstön kanssa.
 
”Valtori on mukana suunnittelemassa sekä uusia työntekemisen tapoja että uusia palveluita, joiden tarkoituksena on tukea monipaikkaista työskentelyä. Uusia, mielenkiintoisia kysymyksiä tulee varmasti lisää matkan varrella”, ohjelmapäällikkö Tiina Mäntylä-Vuorenoja Valtorista pohtii. 
 
Kun tavoitteena on edistää ketteriä toimintamalleja, luonnollisesti itse muutosohjelmakin toteutetaan ketterin menetelmin. Ensimmäiset sprintit käynnistyvät tammikuun puolivälissä.

”Kaiken ei tarvitse onnistua kerralla, suuntaa voidaan aina muuttaa, kunnes toimivin ratkaisu löytyy”, Tiina Mäntylä-Vuorenoja kiteyttää.
 
Korona-epidemia tuo omat haasteensa käynnistyvän GTK:n pilotin toteuttamiseen, mutta kokeiluja tehdään tautitilanteen reunaehtojen puitteissa. Tulossa on mm. palvelumuotoilutyöpajoja ja kyselytutkimuksia. 
 
Lisäksi vuoden 2021 aikana toteutetaan markkinakartoitus uusien palveluiden ja toimintamallien innovoinnin tueksi.
 
Ohjelmaryhmä toivottaa kaikille rauhallista joulunodotusta!

Lisätietoja seuraavista julkaisuista:

Tutkimusmatka tulevaisuuden työhön on alkanut
Valtori mukana kehittämässä monipaikkaisen työn edelläkävijyyttä Geologian tutkimuskeskuksessa
 

Kehittäminen Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun