Hyppää sisältöön

Valtori mukana kehittämässä monipaikkaisen työn edelläkävijyyttä Geologian tutkimuskeskuksessa

Julkaisuajankohta 12.11.2020 13.41
Tiedote
Paljon käsiä ja tietokoneita.

Valtori on mukana Geologian tutkimuskeskus GTK:n muutosohjelmassa, jossa kehitetään yhdessä kumppaneiden kanssa monipaikkaista työskentelyä ja uusia työntekemisen tapoja valtionhallinnon edelläkävijänä. 

Koronapandemia on pakottanut omaksumaan uudenlaisia tapoja tehdä töitä. Työskentelytapojen osalta ei palata täysin koronaa edeltäneeseen aikaan. Geologian tutkimuskeskuksen käynnistämässä muutosohjelmassa edistetään monipaikkaista työntekoa ja uusia työntekemisen tapoja ketterän kehittämisen ja kokeilujen kautta neljällä osa-alueella: työn tekemisen tapa ja kulttuuri, osaaminen, työympäristö ja -yhteisö sekä teknologia.

"Luomme toimivia ja joustavia käytäntöjä sekä teknologioita sujuvan monipaikkaisen työn mahdollistamiseen. Kehitämme ketterin menetelmin uutta. Tavoitteena on luoda malleja, joita voidaan hyödyntää koko valtionhallinnossa", sanoo Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus

Keskeistä on varmistaa kaikille sujuvan työnteon ja työhyvinvoinnin edellytykset. Tavoitteena on, että muutosohjelman pilotista saadut kokemukset palvelevat koko valtionhallinnon siirtymistä kohti tulevaisuuden työntekemisen tapaa.  

Pilotissa kokeillaan ja etsitään parhaita käytäntöjä

Muutosohjelma on käynnistynyt pilotilla, jossa etsitään toimivia ja työntekoa helpottavia ratkaisuja yhdessä henkilöstön kanssa. Pilotti toteutetaan GTK:n Kuopion, Kokkolan ja Rovaniemen toimipisteissä. 

"Pilotin keskiössä ovat työnteon ajallinen ja sijainnillinen joustavuus, toimiva työympäristö, työn vaatimuksia vastaavat välineet ja taito käyttää niitä sekä uuden työntekemisen edellyttämät tavat vuorovaikuttaa ja tehdä yhteistyötä", sanoo muutosohjelman johtaja Samu Valpola Geologian tutkimuskeskuksesta. 

Muutosohjelman kumppaneita ovat Valtorin lisäksi valtionvarainministeriö, Senaatti-kiinteistöt, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus, Microsoft, Fujitsu Finland ja Elisa. Kumppaneiden kanssa löydetään parhaat käytännöt ja toimintatavat. Kumppanit tuovat monipuolista näkemystä ja osaamista työntekemisen muutokseen ja tietoturvalliseen työskentelytapaan. 

"GTK:n avaus näyttää, että monipaikkaista työskentelyä on mahdollista laajentaa nykyisestä. Digitalisoituva työympäristö tarkoittaa, että valtionhallinnossa tullaan lähivuosina siirtymään monipaikkaiseen työhön", toteaa valtionvarainministeriön ylijohtaja Juha Sarkio

Geologian tutkimuskeskus: Uusi tapa tehdä töitä – GTK valtionhallinnon edelläkävijäksi monipaikkaisen työn ja työskentelytapojen kehittämisessä

Kehittäminen Tiedote

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun