Hyppää sisältöön

Yksi Valtori vie kohti yhdenmukaisempaa toimintaa

Julkaisuajankohta 20.2.2019 11.58
Tiedote

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa tulee 1.4.2019 alkaen voimaan organisaatiomuutos, Yksi Valtori. Tavoitteena on mahdollisimman yhdenmukainen ja asiakkaita palveleva toiminta. Muutos tukee myös Valtorin uutta strategiaa, jonka ytimessä on ensiluokkainen asiakaskokemus ja -ymmärrys.

Hallinnon turvallisuusverkon (TUVE) tieto- ja viestintätekniset palvelut sekä integraatiopalvelut siirrettiin osaksi Valtoria vuonna 2016. Tavoitteena on ollut toimintojen yhdenmukaistaminen koko organisaation tasolla.

TUVE-toiminnan on lain mukaan oltava tuotannollisesti, hallinnollisesti ja taloudellisesti eriytettyä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Valtorissa on jatkossakin kaksi liiketoiminta-aluetta, TORI ja TUVE. Toimintaa kuitenkin yhtenäistetään lain määrittelemissä puitteissa.

”Asiakkaiden viesti on ollut selvä. Meiltä odotetaan yhtenäisempää toimintaa. Organisaatiomuutoksen myötä pääsemme hyödyntämään entistä paremmin koko Valtorin sisällä parhaita käytäntöjä palvelukehityksessä, käyttäjätuessa, arkkitehtuurissa ja hankinnoissa. Hyvänä esimerkkinä toimii valvomo- ja häiriönhallinta, jossa on jo päästy koko talon tasolla hyvään yhteistyöhön”, toimitusjohtaja Pasi Lehmus kertoo.

Valtorin toimintoja johdetaan jatkossa molempien liiketoiminta-alueiden läpi. Uudessa johtoryhmässä asiakkuuksista vastaa Jouni Mustonen. Palvelut ja kehitys -toimintoa johtaa Jari Virtanen, Käyttäjätuki-toimintoa Sakari Marttila sekä Tuotanto-toimintoa Tero Latvakangas. Sisäiset palvelut -toimintoa johtaa Mikko Vuorikoski ja Viestintä-toimintoa Leena-Mari Tanskanen. Vuorikoski toimii myös toimitusjohtajan sijaisena. Henkilöstön edustajana on Mika Knuutila.

”Yhdenmukaistamisesta on puhuttu pitkään, mutta käytännön tasolla on vielä paljon tekemistä. Organisaatiomuutos mahdollistaa sisäisen yhteistyön aivan eri tasolla kuin aikaisemmin ja sitä kautta muutoksen toteutumisen. Erityisesti molempien liiketoiminta-alueiden asiakkaille tämä tulee näkymään ehyempänä palveluna. Lisäksi mobiliteetin, pilvipalveluiden, tekoälyn ja robotiikan kehittämiseen saadaan lisää mahdollisuuksia”, Lehmus toteaa.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Pasi Lehmus
p. 0295 50 5522, [email protected]

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun