Hyppää sisältöön

Valtti-työasemien vaihto uudistuu – käyttäjille lisää joustavuutta

Julkaisuajankohta 29.1.2021 10.16
Tiedote
Asiakkaan yhteyshenkilö koordinoi työasemien vaihtoa omassa organisaatiossa
Valtti-työasemien vaihtoprosessi uudistuu kevään 2021 aikana

Päätelaitepalvelu Valtin leasingvaihtoprosessi nykyaikaistuu. Uudessa mallissa valtionhallinnon Valtti-työasema otetaan omatoimisesti käyttöön apuohjelmien ja ohjeiden avulla.

Valtorin asiakkaan yhteyshenkilöllä on uudessa prosessissa merkittävämpi rooli leasinglaitteiden koordinoinnissa. Uudistus tehdään vaiheittain ja ensimmäisessä vaiheessa mukana on kahdeksan virastoa, joista osa on ollut mukana prosessin pilotoinnissa. 

Uudistus antaa työasemien käyttäjille mahdollisuuden hoitaa laitteen käyttöönoton joustavasti ja paikkariippumattomasti. Samalla asiakasvirastot voivat keskittää laitevaihdot yhteen paikkaan. 

Käyttäjäkokemuksia kartoitettiin pilotoinnissa

”Uudistettua prosessia pilotoitiin useassa Valtti-virastossa syksyn 2020 aikana. Vaihdot sujuivat hyvin ja loppukäyttäjiltä saatiin kannustavaa palautetta, esimerkiksi eräs käyttäjä oli positiivisesti yllättynyt vaihdon helppoudesta”, tuotepäällikkö Tommi Welling sanoo.

Työasemien vaihtojen koordinointiin ja käyttöönottoon liittyvä työ asiakkaan puolella lisääntyy, mutta työasemien omatoimista käyttöönottoa tuetaan monin tavoin.

”Asiakas voi valita lisäpalveluna esimerkiksi päätelaitteiden vaihtoklinikka-palvelun. Lisäksi tarjolla on kattavaa ohjeistusta Palveluportaali TOP:n tietämyksissä sekä Valtorin asiakastuessa”, hän jatkaa.

Uusi leasingvaihtoprosessi on kuvattu alla olevalla videolla (kesto 1:14)

Lisätietoja:

Asiakaspalvelupäälliköt

Valtti-tuotevalikoiman laajennustyö valmistunut 

Työasemia ja mobiililaitteita saa nyt eri tarpeisiin paketoituina palveluina

Kehittäminen Tiedote Valtti työasemat

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun