Hyppää sisältöön

Valtti-työasemia saatu toimitettua asiakkaille normaalisti koronasta huolimatta

Julkaisuajankohta 29.9.2021 13.55
Tiedote
Valtori toimittaa noin 13500 työasemaa vuosittain.

Valtorin TORI-liiketoiminnassa on onnistuttu toimittamaan asiakkaille Valtti-työasemia sopimusten mukaisesti koko korona-ajan, vaikka joidenkin laitevalmistajien osalta on yleisesti esiintynyt merkittäviäkin toimitusviiveitä. Valtorin osto- ja elinkaaripalvelut hankkii Valtti-työasemat palvelutoimittaja Dellin kautta.

Suunnitelmallisella yhteistyöllä toimitukset on saatu onnistumaan yli 90-prosenttisesti. Valtori ostaa Valtti-työasemia vuosittain 13 000–13 500.

Saatavuus varmistetaan arvioimalla menekki etukäteen

Työasemien toimitusajat Valtorin asiakkaille ovat tällä hetkellä 1–4 viikkoa. Toimitusaika vaihtelee toimitettavien laitteiden määrän mukaan. Suuret erät ottavat enemmän aikaa.

”Pandemiasta huolimatta olemme onnistuneet Valtti-laitetoimituksissa olosuhteisiin nähden hyvin”, kommentoi yksikönpäällikkö Mikko Määttä Valtorista.

”Valtorin osto- ja elinkaaripalvelut onnistuivat yhdessä laitetoimittajan kanssa ennustamaan laitteiden menekin etukäteen useiksi kuukausiksi eteenpäin”, jatkaa ryhmäpäällikkö Annaliisa Issakainen Valtorista.

Laitemäärien ennustamisella turvataan laitteiden saatavuus ja mahdollistetaan sovitut toimitusajat. Ennusteita tarkennetaan tilausmäärien perusteella. Koska ostettavia laitteita on ollut varastossa koko ajan, toimitusajat ovat pysyneet lyhyinä.

Valtori on pitkän kokemuksensa perusteella määritellyt asiakkaidensa tarpeisiin sopivat vakiomallit. Vakiomallien ansiosta tuotevalikoima on helpommin hallittava ja laitemäärät tarkemmin seurattavissa.

”Tällä tavalla olemme pystyneet tehostamaan ostopalveluiden toimintaa”, Issakainen toteaa lopuksi.

Lisätietoa:

Yksikönpäällikkö Mikko Määttä
[email protected]
 

Lue lisää Valtorin kehittämistyöstä

tai timanttisia tarinoita

Kehittäminen Timantti Valtti työasemat

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun