Hyppää sisältöön

Valtionhallinto on siirtynyt etätöihin – kriittiset palvelut turvataan myös kuormitustilanteessa

Julkaisuajankohta 19.3.2020 10.57
Tiedote

Kaikki valtionhallinnon työntekijät, jotka pystyvät tekemään työnsä kotoa käsin, ovat siirtyneet Suomen hallituksen ohjeistuksen mukaisesti etätyöhön.

Valtionhallinnon etäyhteyksien kapasiteettia on kasvatettu, ja tärkeimpien palvelujen toimivuudesta huolehditaan kaikissa tilanteissa.

Sujuvat valtionhallinnon tietoliikenneyhteydet ovat keskeisessä roolissa yhteiskunnan toimivuuden kannalta. Valtionhallinnon etäkäyttäjien määrä on kasvanut nopeasti ennätyslukemiin etätöihin siirtymisen myötä. Etäkäyttö on yli kolminkertaistunut normaalitilanteeseen nähden, mutta yhteydet ovat toimineet odotettua paremmin. Käyttäjiä on ollut yhtä aikaa yli 30 000.

Yhteyksistä vastaava Valtori on ennakoinut etäyhteyksien lisääntynyttä kuormitusta ja kasvattanut nopeasti niiden kapasiteettia.

— Ennakoimme etätyön voimakasta lisääntymistä muutama viikko sitten. Nyt näyttää, että lukuisat toimenpiteemme ovat purreet. Lisäksi valtionhallinnon työntekijät pystyvät itse vaikuttamaan kuormituksen kestävyyteen, ja antamiamme ohjeita on selkeästi noudatettu. Yhteistyö on nyt todella tärkeää, Valtorin tuotantojohtaja Tero Latvakangas toteaa.

Valtorissa on otettu käyttöön myös muita keinoja.

— Olemme esimerkiksi rajoittaneet sellaisten ei-välttämättömien sivustojen käyttöä, jotka kuormittavat yhteyksiä huomattavasti, esimerkiksi YouTube ja YleAreena. Niitä voi silti käyttää mobiililaitteilta, Latvakangas jatkaa.

Priorisointia tehdään yhdessä asiakkaiden, eli valtionhallinnon virastojen ja laitosten kanssa.

Kriittiset kansalaisten palvelut turvataan

Kansalaisten kriittiset palvelut turvataan myös poikkeustilanteessa. Tällä hetkellä joudutaan kuitenkin tekemään useita teknisiä muutoksia nopealla aikataululla, mikä saattaa näkyä myös kansalaisille joidenkin digitaalisten palveluiden hetkellisinä katkoina.

— Panostamme paljon tämän poikkeustilanteen hoitamiseen, koska digitaalisten palveluiden toimivuus on nyt erityisen tärkeää. Olemme myös varautuneet oman henkilöstömme sairastumisiin. Palvelut saadaan tuotettua, vaikka poikkeustilanne pitkittyisi, Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus kertoo.
 

Lisätietoja

• Tuotantojohtaja Tero Latvakangas, Valtori, p. 0295 50 5423 
• Toimitusjohtaja Pasi Lehmus, Valtori, p. 0295 50 5522

[email protected] 

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja. Palveluita tuotetaan asiakkaiden kanssa tehtyjen sopimuksien pohjalta.

Lue lisää: www.valtori.fi

Paikkariippumaton työ Tiedote Tietoturva

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun