Hyppää sisältöön

Pasi Lehmus Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtajaksi 1.7.2016 alkaen

Valtori
Julkaisuajankohta 2.5.2016 10.55 | Julkaistu suomeksi 18.6.2018 klo 12.06
Uutinen
Pasi Lehmus
Pasi Lehmus

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.7.2016 alkaen diplomi-insinööri Pasi Lehmus. Tehtävä täytetään viiden vuoden määräajaksi.

Valtorin hallitus nimitti Lehmuksen 51 hakijan joukosta virkaan. Lehmuksella on vahva ICT-alan ja liiketoiminnan tuntemus ja laaja johtamiskokemus.

Lehmus siirtyy Valtorin palvelukseen palvelujohtajan tehtävästä Fujitsu Finland Oystä, jossa hän on vastannut johtoryhmän jäsenenä palvelukehityksestä sekä perustietotekniikan että sovelluspalveluiden osalta.

Toimitusjohtajan tehtävänä on johtaa Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimintaa ja hallintoa viraston hallituksen viitoittamaan suuntaan.

”Hienoa, että tehtävää kohtaan oli paljon kiinnostusta. Lehmus valikoitui ykköseksi hakijoiden joukosta laaja-alaisen kokemuksensa, strategisen otteensa ja innostavan johtamisotteensa vuoksi.” sanoo Valtorin hallituksen puheenjohtaja Pekka Ruuhonen.

”Valtorin tavoitteena tuoda säästöjä valtionhallinnon ICT-kuluihin samalla tuottaen asiakkaille keskitetysti kilpailukykyiset, nykyaikaiset ja turvalliset ICT-palvelut. Valtorilla voi jatkossa olla keskeinen rooli myös julkishallinnon digitalisaation edistämisessä. Toimitusjohtajan tärkeimpinä tehtävinä on ICT-palvelujen ja palvelutuotannon yhtenäistäminen, tarvittavien säästöjen ja toimintavarmuuden aikaansaaminen ja asiakkaiden luottamuksen lunastaminen. Asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden kehittäminen ovat tavoitteiden saavuttamisen kannalta keskeisessä asemassa”, linjaa Ruuhonen.

Lisätietoja

Valtorin hallituksen puheenjohtaja Pekka Ruuhonen
p. 029 512 000
etunimi.sukunimi(at)vero.fi 

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ICT-palvelut. Valtori huolehtii keskitetysti asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ICT-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvien tietojärjestelmien kehittämiseen. Tällä hetkellä virastossa työskentelee noin 770 henkilöä ja kesäkuun alussa 2016 noin 1 000.

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun