Hyppää sisältöön

Yhtenäinen Valtti parantaa käyttömukavuutta ja tietoturvaa

Julkaisuajankohta 16.4.2019 11.40
Tiedote
Jouni Tiainen: Valtti on enemmän kuin pelkkä työasema (Kuva: Valtori)

Yksi Valtorin tehtävistä on yhtenäistää valtion virastojen päätelaitepalveluja. Tästä esimerkki on Päätelaitepalvelu Valtti, jonka kautta valtion virastot saavat käyttöönsä päätelaitteet ohjelmistoineen.

Päätelaitteiden käyttöönotto-ohjelman päällikkö Jouni Tiainen kertoo Valtti-palvelun hyödyistä.

1. Käytettävyys paranee

Yhtenäinen palvelu parantaa päätelaitteiden käyttömukavuutta. Valtion virastojen työntekijöiden ei tarvitse murehtia laitteiden toimimisesta tai päivittämisestä, sillä kaikki toimii automaattisesti.

Suuri etu on, että Valtti-palvelu toimii samalla tavalla ympäri Suomea. Tietokone yhdistyy oman viraston verkkoon aina automaattisesti, oli kyse mistä virastosta tahansa missä päin Suomea tahansa.

”Ihmisten työ ja liikkuminen helpottuu, kun aikaa ei tarvitse käyttää koneen kytkemiseen ja VPN-yhteyksien kanssa kikkailuun”, Tiainen kertoo.

2. Paras mahdollinen tietoturva

Valtti-päätelaitteissa tietoturva on aina ajan tasalla. Tietoturvapäivitykset latautuvat laitteisiin automaattisesti eikä käyttäjien tai virastojen tarvitse huolehtia niistä itse.

”Tietoturva on hyvällä tasolla, sillä meidän on helppo puuttua ongelmiin, kun kaikkien virastojen järjestelmät toimivat samalla tavalla ja päivittyvät samoihin aikoihin. Tilanne olisi ihan erilainen, jos käytössä olisi 80 eri palvelua”, sanoo Tiainen.

3. Ohjelmat ja sovellukset helposti käyttöön

Päätelaitepalvelu Valtin kautta työntekijät saavat käyttöönsä laitteet ohjelmistoineen sekä valmiiksi paketoidut sovellukset, työkalut ja taustapalvelut. Palveluun kuuluu lisäksi käyttäjätuki huoltoineen ja ylläpitoineen.

”Onnistunutta käyttöönottoa edeltää aina mittava selvitys asiakkaan IT-ympäristöstä ja tarpeista, jotta työntekijät saavat käyttöönsä juuri sellaiset palvelut kuin työhönsä tarvitsevat ja käyttöönotto olisi mahdollisimman mutkatonta,” kertoo Tiainen.

Käyttöönotossa sovellukset paketoidaan valmiiksi ja käyttäjän on helppo asentaa ne koneelleen.

4. Jatkuva käyttötuki

Työntekijöillä on käyttöönoton aikana ja sen jälkeen käytössä Valtorin jatkuva tuki.

”Järjestämme käyttöönotoissa klinikoita, joihin työntekijät voivat tulla koneensa kanssa ja valtorilaiset opastavat heitä niiden käytössä”, Tiainen kertoo.

Mikä Valtti?

  • Valtti-päätelaitepalvelu on käytössä noin 13 000 työasemalla 40 valtion virastossa.
  • Vuosittain yli 5 000 päätelaitetta – tietokonetta ja tablettia – tuodaan onnistuneesti Valtti-palvelun piiriin.
  • Käyttöönottoprojektin kesto vaihtelee viraston koosta riippuen muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen.

Lue myös

Tarinoita Valtorin timanttisista asiakkaista, osaajista ja palveluista sekä toiminnasta

Yhtenäisillä palveluilla käyttömukavuutta ja tietoturvaa. Ne tukevat osaltaan Valtorin strategianLuotettavat, turvalliset ja joustavat palvelut” -painopistettä.
Tietoturva Timantti

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun