Hyppää sisältöön

Valtorin uusi visio: Turvalliset ja sujuvat ICT-palvelut – töissä Suomelle

Julkaisuajankohta 6.6.2024 14.00
Tiedote
Kuva: Valtorin toimitusjohtaja Marja Rantala (kuvalähde: Valtori)

Valtorissa on useita tulevaisuutemme kannalta tärkeitä hankkeita ja uudistuksia meneillään – Valtorin sisäisen kehittämisen Valo-ohjelma, uuden Palvelustrategian toimeenpano-ohjelma ja valtionhallinnon tuottavuusohjelma. Paljon on meneillään meillä, asiakkaillamme ja yhteiskunnassamme. Tähän vastataksemme ja ajassa kiinni pysyäksemme tarvitsimme myös päivitetyn vision.

Olemme kirkastaneet aiemmin keväällä arvomme. Tarvitsimme myös päivitetyn pidemmän aikavälin suunnan, jota kohden Valtorissa menemme. Uutta visiota tehtiin yhdessä johdon ja valtorilaisten kesken ja saimme yhteistyössä sanoitettua Valtorille uuden vision, joka on: Turvalliset ja sujuvat ICT-palvelut – töissä Suomelle.

Uuden Valtorin vision tarkoituksena on selkeyttää, yhdistää ja ohjata toimintaamme yhteisten päämääriemme saavuttamiseksi osana valtionhallintoa – me ja asiakkaamme olemme töissä Suomelle ja Suomen eduksi ja hyväksi. Visiossamme korostuu sitoutumisemme korkealaatuisiin ja turvallisiin ICT-palveluihin sekä roolimme suomalaisen yhteiskunnan sujuvuudessa ja turvallisuutemme takaamisessa. Meillä on hyvin tärkeä ja ainutlaatuinen rooli Suomessa ja se näkyy nyt visiossamme. Tärkein päämäärämme on edelleen tyytyväinen asiakas. Uusi visiomme korostaa rooliamme valtiokonsernin tietohallinnon yhteentoimivuuden, turvallisuuden ja sujuvuuden varmistajana.  

Mitä uusi visiomme tarkemmin tarkoittaa?

  1. Turvallisuus etusijalla: Tavoitteenamme on tarjota korkeimman tason tietoturvaa kaikissa palveluissamme. Haluamme varmistaa, että asiakkaidemme tiedot ja järjestelmät ovat aina turvassa, riippumatta siitä, mitä mahdollisia haasteita kohtaamme.
  2. Sujuvuus kaikessa toiminnassa: Pyrimme tarjoamaan ICT-palveluja, jotka toimivat saumattomasti ja ilman keskeytyksiä. Tavoitteenamme on tehdä asiakkaidemme työskentelystä mahdollisimman helppoa ja tehokasta, mikä lisää tuottavuutta ja tyytyväisyyttä.
  3. Suomen palveluksessa: Näemme itsemme osana laajempaa yhteiskuntaa ja haluamme olla aktiivisesti mukana rakentamassa Suomen digitaalista tulevaisuutta. Palvelumme tukevat julkishallintoa, kumppaneitamme ja edelleen asiakkaidemme asiakkaita - kansalaisia, luoden vakaan ja kestävän pohjan digitaaliseen kehitykseen.

Visiomme tulee näkymään asteittain Valtorissa – ja tulemme kertomaan siitä pian eri yhteyksissä asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Visiomme päivittyy myös aineistoihimme ja verkkosivuillemme piakkoin.

Haluan osoittaa kiitokseni kaikille vision työstämisessä mukana olleille valtorilaisille. Uudella visiolla on hyvä suunnata kohti kesää ja jatkaa syksyllä yhteistä tekemistä.

Marja Rantala
toimitusjohtaja

Lue ajankohtaisista aiheista teemoittain

Pysyt perillä millaiset näkökulmat ja palvelut valtionhallinnon ICT:ssä ovat pinnalla. Tutustu vaikka kaikkiin teemoihin!

Tilaa tiedotteet ja uutiskirjeet

Saat ajankohtaiset nostot sähköpostiisi ja tiedät, mitä valtionhallinnon ICT:ssä tapahtuu. Tutustu myös aiempiin uutiskirjeisiin!

Sivun alkuun