Hoppa till innehåll

Valtoris nya vision: Säkra och smidiga ICT-tjänster – arbete för Finland 

Utgivningsdatum 6.6.2024 14.00 | Publicerad på svenska 14.6.2024 kl. 14.48
Pressmeddelande
Valtoris verkställande direktör Marja Rantala (Källa: Valtori)

I Valtori pågår flera projekt och förnyelser som är viktiga för vår framtid – Valtoris Valo-program för intern utveckling, det nya Genomförandeprogrammet för servicestrategin och statsförvaltningens produktivitetsprogram. Många saker sker hos oss, våra kunder och i vårt samhälle. För att svara på detta och hålla oss tidsenliga behövde vi också en uppdaterad vision.

Tidigare på våren klargjorde vi våra värderingar. Vi behövde också en uppdaterad långsiktig riktning som vi i Valtori går mot. Den nya visionen utarbetades tillsammans med ledningen och Valtoris medlemmar och i samarbete formulerade vi en ny vision för Valtori, som är: Säkra och smidiga ICT-tjänster – arbete för Finland.

Syftet med Valtoris vision är att förtydliga, förena och styra vår verksamhet för att uppnå våra gemensamma mål som en del av statsförvaltningen – vi och våra kunder arbetar för Finland och för Finlands bästa. I vår vision betonas vårt engagemang i högklassiga och säkra ICT-tjänster samt vår roll i det finländska samhällets smidighet och i att garantera vår säkerhet. Vi har en mycket viktig och unik roll i Finland och det syns nu i vår vision. Nöjda kunder är fortfarande vårt viktigaste mål. Vår nya vision betonar vår roll som säkerställare av interoperabiliteten, säkerheten och smidigheten i statskoncernens informationsförvaltning.  

Vad innebär vår nya vision mer exakt?

  1. Säkerheten prioriteras: Vårt mål är att erbjuda datasäkerhet på högsta nivå i alla våra tjänster. Vi vill säkerställa att våra kunders information och system alltid är säkra, oberoende av vilka eventuella utmaningar vi möter.
  2. Smidighet i all verksamhet: Vi strävar efter att tillhandahålla ICT-tjänster som fungerar smidigt och utan avbrott. Vårt mål är att göra våra kunders arbete så enkelt och effektivt som möjligt, vilket ökar produktiviteten och nöjdheten.
  3. I Finlands tjänst: Vi ser oss själva som en del av ett större samhälle och vill aktivt vara med och bygga upp Finlands digitala framtid. Våra tjänster stöder den offentliga förvaltningen, våra partner och våra kunders kunder – medborgarna, vilket skapar en stabil och hållbar grund för digital utveckling.

Vår vision kommer att synas gradvis i Valtori – och vi kommer snart att informera våra kunder och samarbetspartners om den i olika sammanhang. Vår vision uppdateras också i vårt material och på vår webbplats inom kort.

Jag vill tacka alla på Valtori som har utarbetat visionen. Med den nya visionen är det bra att fokusera på sommaren och fortsätta med gemensamma aktiviteter på hösten.

Marja Rantala
verkställande direktör

Mera information om Valtori

Bekanta dig med vår verksamhet.

Beställ nyheter

Beställ Valtoris nyheter och bloggar till din e-post.

Tillbaka till toppen